شفقنا- وزیر جهاد کشاورزیگفت: درباره ایرادات گرفته شده در خصوص پسته، نامه نگاری کردیم و مذاکراتی نیز صورت گرفت. ایرادات فقط برای محصول ایرانی نبود، بلکه به پسته کشورهای دیگر نیز ایراد گرفته بودند.
به گزارش شفقنا، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: درباره ایرادات گرفته شده در خصوص پسته، نامه نگاری کردیم و مذاکراتی نیز صورت گرفت. در این رابطه برخی از ایرادات را به نام ما نوشته بودند که اصلاح شد. این ایرادات فقط برای محصول ایرانی نبود، بلکه به پسته کشورهای دیگر نیز ایراد گرفته بودند.
او در ادامه گفت: الان با همکاری باغداران و اتحادیه مربوط به پسته در حال اصلاح تذکرات فنی که آنها دادند، هستیم. البته ایرادات خاصی هم نبودند و ایرادات فنی وارده در حال رفع شدن است.
او با اشاره به موضع اش درباره افزایش قیمت کالاهای اساسی در روزهای گذشته به ویژه در حوزه لبنیات، گوشت و تخم مرغ گفت: مهم تر از بنده موضع گیری شخص رئیس جمهور بود که ایشان تاکید کردند و بنده نیز اعلام کردم که ارز مورد نیاز کالاهای اساسی به هر طریق باید تامین شود. به همین دلیل رئیس جمهور دستور دادند و این روال در حال ادامه یافتن است.
وی در ادامه گفت: بحث هایی صورت گرفته بود و موجب ایجاد تلاطم هایی در بازار شده بود که با دستور رئیس جمهور تلاطم های جزئی برطرف می شود.
او تاکید کرد: فرایند تامین ارز و تامین کالاهای مدنظر چه در حوزه تولید و چه در واردات که داریم با نظامی که در ماه های گذشته بود ادامه خواهد یافت. فعلا ارز همان ۲۸ هزار ۵۰۰ تومانی و همانند ماه های گذشته ادامه پیدا خواهد کرد و تلاطم های جزئی اصلاح خواهد شد. البته برخی از محصولات مربوط به شرایط فصلی و طبیعی است که قطعا با تغییر شرایط فصلی برطرف می شود.
او درباره کمبود کره در برخی از شهرها، گفت: قانون دست ما را بسته است. دل ما می خواهد که از صادرات بخشی از این محصول ممانعت و به بازار داخلی عرضه شود، ولی قانون به شدت ما را منع کرده است. به عبارتی قانون جلوی ما را گرفته است که برای تنظیم بازار جلوی صادرات را بگیریم. البته با تشکل های مربوطه صحبت کردیم. فرآیند عرضه این کالا به بازارهای داخلی نیز روبه افزایش است.
او ادامه داد: البته تغییراتی در پایه ارزی اتفاق افتاد که به تنظیم بازار داخل کشور کمک میکند. ما در حال پیگیری هستیم. بنده فکر میکنم که در هفته های پیش رو به تدریج کره صادراتی به عرضه در بازار داخلی تغییر خواهد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در خصوص گوشت تنظیم بازاری نیز کماکان مشکل وجود دارد، گفت: بخشی از گوشت کشور از این طریق وارد می شود. طبیعتا موجودی و مقدار گوشت تنظیم بازاری کم است. حدود ۷ درصد گوشت کشور وارد می شود که از این ۷ درصد نیز یک سوم آن با ارز ترجیحی است.
او گفت: مقدار گوشت تنظیم بازاری جزئی است و شاید ۴۰ دقیقه بیشتر روی قفسه فروشگاه روزانه دوام نیاورد. در مورد کفایت ارز وارداتی مشکلی نیست، اما در خصوص قیمت آن مسائلی وجود دارد با توجه به اینکه قیمت جهانی گوشت تغییر پیدا کرده احتمال تغییرات جزئی وجود دارد.