شناسهٔ خبر: 69956323 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

عظیمی راد در تشریح دستور کار کمیسیون آموزش:

قانونی برای اداره مدارس ایرانی خارج از کشور تدوین می‌شود

صاحب‌خبر -
قانونی برای اداره مدارس ایرانی خارج از کشور تدوین می‌شود
خبرگزاری آریا - سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی از حضور رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور در نشست امروز کمیسیون متبوعش خبر داد و گفت: مقرر شد اساسنامه و یا قانونی برای کمک به مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور در کمیسیون آموزش تدوین شود تا شاهد حل مشکلات و چالش‌های این مراکز آموزشی فراتر از مرزهای جغرافیای ایران باشیم.


احسان عظیمی راد در تشریح دستور کار امروز ( سه‌شنبه، 6 آذرماه) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، گفت: گزارش مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور در خصوص اقدامات انجام شده و برنامه‌های آتی این مرکز در دستور کار کمیسیون بود، در این جلسه طباطبایی رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور و حیدریان رئیس اداره امور دانشجویی و بورس‌های وزارت امور خارجه؛ گزارشی در مورد آخرین وضعیت این مدارس آموزشی خارج از کشور ارائه دادند.
نمایند مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 8 هزار و 500 هزار دانش آموز ایرانی در مدارس خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند، افزود: حدود 80 مدرسه ایرانی خارج از مرزهای کشور وجود دارند که وظیفه تعلیم و تربیت دانش آموزان را بر عهده داشته اما همین تعداد با مشکلات و چالش‌هایی روبرو هستند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه میزان مدارس خارج از کشور به تعداد دانش آموزان مقیم در خارج بسیار اندک است، اظهار داشت: تعداد مدارس ایرانی که در خارج از کشور به دانش آموزان خدمات ارائه می‌دهند بسیار کم است و همچنین در حوزه اعزام‌ معلم به لحاظ کمی و کیفی با مشکلاتی مواجه هستیم این مسئله در شان نظام جمهوری اسلامی با توجه به حجم وسیع دانش آموزان نیست.
وی در ادامه یادآور شد: در نشست امروز با توجه به گزارشی که ارائه شد، نوسازی مدارس فرسوده خارج از کشور در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این موضوع چالشی بین المللی محسوب می‌شود، موضوع آموزش مجازی در مدارس خارجی ایرانی از مباحث دیگری بود که به صورت ویژه به آن پرداخته شد.
عظیمی راد با انتقاد از عدم رتبه بندی مدارس خارجی ایرانی، اظهار داشت: با توجه به همکاری وزارتخانه آموزش و پرورش در وزارت امور خارجه در خصوص مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور هنوز آمار دقیقی از این مدارس وجود ندارد، باید به گونه‌ای با این مدارس همراهی شود که به لحاظ فرهنگی فرزندان این سرزمین درگیر فرهنگ بیگانه سایر کشورها نشوند.
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به دغدغه اموال مدارس خارجی در کشورهای مختلف، ادامه داد: به دلیل عدم وجود قوانین مناسب این اموال بعضا در اختیار کشورهای خارجی قرار می‌گیرد، این مسئله چالشی دیگر برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: مقرر شد اساسنامه و یا قانونی برای کمک به مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور در کمیسیون آموزش تدوین شود تا شاهد حل مشکلات و چالش‌های این مراکز آموزشی فراتر از مرزهای ایران باشیم. /
پایان پیام