استانبول/خبرگزاری آنادولو
پروفسور اورهان اینجه، رئیس گروه اکولوژی میکروبی دانشکده عمران دانشگاه فنی استانبول در گفتوگو با خبرنگار آنادولو درباره خطرات ذوب یخچالهای طبیعی در قطب شمال اظهار داشت: ذوب شدن خاکهای یخ زده در مناطق نزدیک به قطب شمال مانند سیبری و قطب شمال مشکلات زیادی به خصوص آتش سوزی جنگلها و امنیت انرژی ایجاد میکند.
وی افزود: مشکلات دسترسی به آب و غذای سالم، مشکلات در امنیت انرژی و ظهور مواد شیمیایی و پاتوژن های ناشناخته پنهان در زیر یخچالها و برای سیستم ایمنی ناشناخته با شروع آب شدن خاک یخ زده به دلیل گرم شدن کره زمین از جمله این اثرات هستند.
اینجه ابراز داشت: در سیبری گرمایش در یک دوره 3 تا 4 هفتهای در تابستان به اوج خود می رسد و پس از آن مجددا دما کاهش مییابد. از آنجایی که هوای خشک در این دورهها وجود دارد، دما به 25-30 درجه می رسد و در نتیجه، "آتش سوزیهای جنگلی، حتی آتش سوزی های بزرگ رخ میدهد.
وی اظهار داشت: اثرات منفی گرمایش ادامه خواهد داشت و این وضعیت منجر به خسارات جدی اقتصادی و تخریب اکوسیستم خواهد شد. 12 کشور منطقه قطب شمال را در نظر بگیرید؛ هر کشور دارای گاز طبیعی، میدان های نفتی، تاسیسات مختلف صنعتی، پتروشیمی، پالایشگاهها، چاههای نفت، هزاران، خط توزیع و انتقال است و تمامی اینها شروع به فرو رفتن در زمین و فرو ریختن کردهاند.
اینجه خاطرنشان کرد: منطقه قطب شمال در حال حاضر مشکلات ناشی از تغییرات آب و هوایی را تجربه میکند. راه حل این مسئله حذف کامل سوختهای فسیلی، محدود کردن استفاده از آنها و روی آوردن به انرژی های پاک و تجدیدپذیر است. باید با تولید انرژی پاک سازگار با محیط زیست از منابع بادی، خورشیدی و آب و با تبدیل تمام زبالههای دارای محتوای آلی به انرژی، سوختهای فسیلی را متوقف کنیم.
∎