شناسهٔ خبر: 69942725 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

«گلشن مهر» روی دکه روزنامه فروشی‌ها/ شناسنامه گلستان منتشر شد

تهران- ایرنا- جدیدترین شماره روزنامه «گلشن مهر» با عنوان «گلشن مهر شناسنامه گلستان است» با درج مطالبی ویژه استان گلستان منتشر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، شماره ۲۸۸۳ روزنامه «گلشن مهر» در هشت صفحه به سردبیری محمدجواد مکتبی شامل مطالبی در مورد استان گلستان منتشر شد.

این شماره روزنامه تخصصی استانی با عنوان گلشن مهر شناسنامه گلستان است، مطالبی از جمله النگدره را مدیریت کنید نوشته دکتر عبدالرسول سلمان ماهینی، تلنگری به نام مواجهه؛ عشق رسیدن است به نرسیدن نوشته حسین ضمیری، توسعه نامتوازن در استان گلستان ... نوشته محمود رحیمی، داستان کوتاه کفش تق تقی عایشه بی بی نازقلی زاده، گنبدکاووس، شعر جهان/شعر گلستان و در صفحه اجتماعی. فرهنگی. سیاسی. اقتصادی. ورزشی هشدار کاهش شدید کشت سیب زمینی در گلستان را دربر دارد.

در مطلب آغازین این روزنامه با عنوان النگدره را مدیریت کنید به قلم استاد گروه محیط زیست دانشگاه می خوانیم:

پارک جنگلی النگدره در جنوب گرگان، نگینی ارزشمند است که در همه فصول گردشگران، ورزشکاران و سایر اقشار را از شهر گرگان، سایر شهرهای نزدیک و نیز مسافران عبوری از استان به خود جلب می کند و با زیبایی های طبیعی ساعاتی ارزشمند برای آرامش و تمدد اعصاب و بهبود سلامتی جسم و جان در اختیار آن ها قرار می دهد.

با این همه، مدیریت ناصحیح این پهنه ارزشمند می تواند نعمت های یاد شده را به نقمت تبدیل کند. پنجشنبه گذشته در ساعات نزدیک ظهر سری به پارک زدم. خودروهای بازدیدکنندگان در دوسوی ورودی پارک تنگاتنگ هم پارک شده بود. ترافیک ورودی و خروجی با تنگ تر شدن معبر و مدیریت ناصحیح، سردرگم و گرفتار شده و غم انگیزتر آنکه مسوولی در این میان برای حل مشکل دیده نمی شد.

بخت یار بود که تنی چند از مردم عادی آستین ها را بالا زده و در نقش پلیس ترافیک با هدایت خودروها از مسیری مارپیچ گونه و اعصاب خرد کن سعی در بازکردن قفل ترافیک در ورودی پارک داشتند و البته موفق بودند.

ناراحت کننده تر آنکه در این میانه خودروی بزرگ باری حامل نوشابه و خوراکی راه را تنگ تر کرده بود و خود یکی از مقصران اصلی ترافیک ورودی بود. بی نظمی و مشکلات یاد شده البته بسیاری از ارزش های پارک را در دم از بین می برد، چنانکه بسیاری بازگشت را ترجیح داده و نیامده از پارک خارج می شدند.

در این میانه به ذهن هر انسان فکوری این موارد خطور می کند: ۱- آیا نمی توان با نصب تابلوهایی در ورودی سروش جنگل به رانندگان وضعیت ترافیک و ظرفیت پارک و امکان پارک ماشین در محل مناسب را اطلاع داد و آن ها را به مکان مناسب هدایت کرد؟ ۲- آیا نمی توان با مدیریت صحیح از هر گونه پارک خودرو در دهانه ورودی پارک جلوگیری کرد؟ آیا عزم و اراده این کار وجود ندارد؟ ۳- آیا نمی توان برای ماشین های بزرگ حمل مواد خوراکی برای رستوران های درون پارک زمان تحویل و رفت و آمد مشخص کرد، به گونه ای که با ساعات اوج استفاده مردم در تضاد و تصادم نباشد؟

۴- آیا نمی توان با ظرفیت سنجی پارک و ارایه برنامه های برخط بر روی گوشی های موبایل، گردشگران را به شکل مناسب میان مقاصد گردشگری توزیع کرد؟ در همان زمان با برگشت به سوی ناهارخوران و زیارت، فضاهای باز و نسبتا خالی از گردشگر قابل مشاهده و استفاده بود!! ۵- آیا نمی توان با برنامه های آموزشی و ترویجی توسط سیمای استان آگاهی های الزم برای استفاده از پارک به شکل مناسب و با وسایل نقلیه مناسب ارایه شود؟ و البته این برنامه ها باید مکرر و درازمدت باشند! اگر پاسخ به هریک از موارد بالا خیر است، پس کارکردهای پارک نیز تنزل شدید می یابند یا حذف می شوند و نعمات آن تبدیل به نقمت می گردند. قطعا این شرایط برازنده پارک جنگلی النگدره نیست!...

گلشن مهر تنها روزنامه ای است که در ۳ استان گلستان، مازندران و سمنان منتشر میشود.

صاحب امتیاز روزنامه احسان مکتبی و مدیر مسئول آن مریم قرآنی است.