به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، عباس علی آبادی در نشست علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تامین سوخت نیروگاههای حرارتی کشور، به ارائه گزارشی در این خصوص پرداخت و گفت: روند مصرف برق در ایران با دنیا دارای تفاوت اساسی است و با وجود اینکه از سال ۵۷ تا کنون رشد جمعیت جهان مشابه کشور ما بوده، اما رشد مصرف برق در جهان ۳.۴ برابر و در ایران ۲۳ برابر شده است.
وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه همچنین میانگین رشد مصرف پیک سالانه که طی ۱۰ سال گذشته حدود ۴.۷ درصد بوده با افزایش ۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات به ۸.۷ درصد یعنی دو برابر رسیده، بیان داشت: از سوی دیگر، روند افزایش ظرفیت نیروگاهها نیز متناسب با رشد مصرف نبوده به طوری که در پیک مصرف سال جاری این کمبود تا مرز ۲۰ هزار ناترازی هم رسید. برای مدیریت شرایط ناترازی برق در ۹۰ روز حضورم در وزارت نیرو با همت همکاران، اقدام فوری و مهم داشتیم که ۱۴ پروژه اصلی آن عملیاتی شده است.
وی با اشاره به این طرح ها، عنوان کرد: انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی به صورت فشرده و آمادهسازی نیروگاهها و شبکههای انتقال و توزیع برق که روند شرایط آن مناسب بوده و تا کنون تعمیرات بیش از ۴۰ هزار نیروگاه به پایان رسیده که رکوردی برای کشور در این فصل به ثبت رسانده است. نیروگاههای ناتمامی در کشور داشتیم که تلاش کردیم آنها را تکمیل کنیم و تا کنون ۱۵۰۰ مگاوات بهره برداری شده و ۱۵۰۰ مگاوات تا پیک سال آینده به مدار تولید میآید. از شهریور امسال تا کنون حدود ۱۵۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وارد مدار شده و بیش از ۳ هزار مگاوات دیگر نیز تا پیک سال آینده وارد مدار میشود.
علی آبادی ادامه داد: حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار کنتور هوشمند نیز قبل از پیک سال آینده نصب میشود که تا کنون ۷۰۰ هزار کنتور نصب شده و کمک شایانی به مدیریت مصرف به ویژه برای پرمصرفان خواهد داشت. با اقدامات اصلاحی در نیروگاههای موجود بیش از هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق اضافه میشود و مدیریتهای شبکه نیز به میزان هزار مگاوات برطرف میشود. اقدامات مؤثر دیگری از جمله مدیریت مصرف و تهیه پیوست فرهنگسازی از طریق رسانهها و فضای مجازی در دست اقدام است که مؤثر خواهد بود.
وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه شناسایی استخراج کنندگان غیرقانونی رمزارز ۸ برابر سال گذشته شده، گفت: از مجموع این تلاشها در حوزه تولید و مصرف برق تا پیک سال آینده تا بیش از ۱۰ هزار مگاوات افزایش ظرفیت و کاهش مصرف خواهیم داشت که گام مؤثری در حل ناترازی برق تا سال آینده خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه مجلس با تصویب قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کمک ارزشمندی به این صنعت کرده، عنوان کرد: امیدواریم با ادامه این حمایتها شرایط مطلوب تری برای حمایت از کسب و کار و مشارکت بخش خصوصی برای توسعه این صنعت فراهم شود. اما چالش این روزهای ما، تأمین سوخت نیروگاهها در زمستان است که افزایش رشد مصرف خانگی باعث شده نیروگاهها برای تولید برق کافی دچار مشکل شوند.
علی آبادی همچنین با اشاره به اینکه کاهش سوخت تحویلی به نیروگاهها و ضرورت استفاده از مخازان گازوئیل به عنوان سوخت جایگزین باعث شده ظرفیت این مخازن کاهش یابد که به خاطر جلوگیری از آن، عملا نمیتواند از ظرفیت نیروگاههای موجود که آمادگی کامل برای تولید دارند، استفاده کرد از این رو ناچار به برنامه ریزی محدودیتهایی شدیم. خوشبختانه با همکاری وزارت نفت، گاز تحویلی به نیروگاهها افزایش یافت و با تحویل سوخت مناسب به نیروگاهها ضمن برطرف شدن محدودیتها تأمین برق، ذخیرهسازی گازوئیل در نیروگاهها نیز در حال افزایش است و امیدواریم با رعایت مصوبه اخیر شورای عالی امنیت ملی این رفع محدودیت ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: مصرف مازوت در نیروگاهها با بهینهسازی سوخت آنها در دستور کار قرار گرفته که از این طریق میتوان از ظرفیت نیروگاههای مازوت سوز نیز بدون ایجاد نگرانی برای شهروندان حداکثر استفاده کرد.
وزیر نیرو در پایان با بیان اینکه در حال حاضر در تأمین برق و تولید برق هیچ محدودیتی نداریم و تمام نیروگاهها در مدار هستند و بیش از ظرفیت مورد نیاز فعالیت میکنند، خاطرنشان ساخت: این در حالی است که در فصل تعمیرات نیروگاهها قرار داریم تا برای تابستان آماده شویم، اما با تدابیر اندیشیده شده وضعیت مناسبی داریم که روزهای اخیر نیز شرایط خوبی را در کشور شاهد بودهایم و خاموشی نداشتیم.