شناسهٔ خبر: 69941061 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

اموال مازاد دولت در قالب شرکت های سهامی عام عرضه شود

یک کارشناس اقتصادی گفت: دولت دارایی‌های نیمه تمام خود را در قالب شرکت‌های سهامی عام و با تخفیف‌های ویژه عرضه کند و بخش خصوصی با ورود سرمایه به آن دارایی‌ها، پروژه‌ها را به سرانجام برساند.

صاحب‌خبر -

عباس آرگون کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح تأثیرات مثبت مولد سازی دارایی‌های مازاد دولت در رونق اقتصاد کشور اظهار کرد: مولد سازی دارایی‌ها به رشد اقتصادی و افزایش بهره وری اموال مازاد دولتی کمک می‌کند. آنچه اهمیت دارد این است که دارایی‌های دولت از جهت میزانِ قابلیت عرضه شدن در بازار سرمایه، تقسیم بندی شوند.

وی عنوان کرد: یکی از شاخص‌های مهم برای قابل عرضه بودن دارایی‌های منظور این است که دارایی‌ها باید دارای توجیه اقتصادی باشند و انتفاعی برای خریدار داشته باشند؛ نه اینکه صرفاً بخواهیم یک مسأله از دوش دولت برداشته و به بخش خصوصی منتقل شود.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه در بحث مولد سازی صرفاً فروش مطرح نیست بیان کرد: شما یک دارایی داری و از دارایی بخش خصوصی نیز استفاده می‌کنی و آن را به نقطه بهره برداری می‌رسانی تا برای هر دو طرف یک بازی برد برد تعریف شود.

آرگون افزود: سابق بر این نیز من این پیشنهاد را مطرح کردم که دولت دارایی‌های نیمه تمام خود را در قالب شرکت‌های سهامی عام و با تخفیف‌های ویژه عرضه کند و بخش خصوصی با ورود سرمایه به آن دارایی‌ها، پروژه‌ها را به سرانجام برساند و در گروی آن، دارایی مورد نظر نیز مولد خواهد شد که به ازای آن هم بخش خصوصی و هم دولت و هم جامعه منتفع می‌شوند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: با عملیاتی شدن این پیشنهاد، می‌توان ظرفیت سازی کرد و با ایجاد اشتغال و توسعه صادرات و تولید، به افزایش درآمدهای دولت به صورت پایدار آن هم بدون رشد نقدینگی کمک نمود.

آرگون افزود: مولدسازی به معنای بهره برداری از دارایی‌ها است. بخشی از دارایی دولت می‌تواند به تقویت بخش دیگر و به سرانجام رسیدن آن کمک کند. اصل بر استفاده پایدار از دارایی‌های دولت است. بخش دولتی نباید نسبت به بخش غیر دولتی توسعه بیشتری پیدا کند.

وی گفت: با توجه به قواعد بازار، بازار سرمایه یکی از شفاف‌ترین بازارهایی است که می‌تواند به عرضه اموال مازاد دولتی کمک کند تا دارایی‌ها شفاف و رقابتی به فروش برسند. نمی‌توان یک نسخه واحد برای همه دارایی‌ها پیچید بلکه باید متناسب با شرایط هر دارایی و قابلیت‌ها و ظرفیت‌های آن اقدامات لازم را پیشبینی کرد.

آرگون تاکید کرد: ما در کشورمان طرح‌های نیمه تمام زیادی داریم که می‌توان آنها را مولد کرد و در نهایت منجر به درآمدزایی شود. هر اقدامی که منجر به بهره برداری اموال دولت شود می‌تواند کمک کننده باشد.