به گزارش خبرگزاری ایمنا، دانشمندان در حال بررسی اصوات مرموزی هستند که از اعماق اقیانوسهای جنوبی شنیده میشود. این صداها که به صورت چهار تُن کوتاه و عجیب ضبط شدهاند، برای نخستین بار توسط پژوهشگران نیوزیلندی در دهه ۱۹۸۰ شناسایی شدند، هرچند در گذشته این صداها به نهنگهای بزرگباله کوچک نسبت داده شده بود، اما بهتازگی انجمن آکوستیک آمریکا این فرضیه را زیر سوال برده است.
رأس چپمن، پژوهشگر دانشگاه ویکتوریا در بریتیش کلمبیا، در تازهترین تحقیقات خود اظهار کرد: این صداها ممکن است نوعی مکالمه میان چند جانور باشند، این صداها به قدری منظم و تکرارشونده بودند که در ابتدا تصور نمیکردیم منشأ زیستی داشته باشند، اما با تحلیل بیشتر و گفتوگو با پژوهشگران استرالیایی، متوجه شدیم صداهای مشابهی در مناطق مختلف اقیانوس جنوبی شنیده شده است.
به گفته این پژوهشگر، صداهای ضبطشده در دهه ۱۹۸۰ از طریق یک آنتن آکوستیک متصل به کشتی جمعآوری شدهاند، این دستگاه امکان شناسایی و ضبط صداهای زیرآبی از تمام جهات را فراهم کرده است.
وی در این رابطه افزود: ما دریافتیم که این صداها بهطور معمول توسط چندین گوینده در مکانهای مختلف تولید میشدند و در مواردی به نظر میرسید که این گویندگان در حال گوش دادن به یکدیگر هستند.
پژوهشهای قبلی این صداها را به نهنگهای بزرگباله کوچک جنوبگان نسبت داده بودند، این نهنگها که به تولید اصوات عجیب همچون پرش یک فنر مشهور هستند، میتوانند منشأ این صداها باشند، اما هنوز شواهد قطعی برای ارتباط مستقیم نهنگها با این اصوات وجود ندارد.
انجمن آکوستیک آمریکا اعلام کرده که باوجود ضبط این صداها در مناطق دیگری از اقیانوسهای جنوبی، هیچ مشاهده مستقیمی از نهنگها هنگام تولید این اصوات گزارش نشده است.
برخی دانشمندان بر این باورند که صداهای مرموز ممکن است از سایر موجودات ناشناخته یا حتی دستگاههای زیرآبی تولید شده باشند، اما نظریه مکالمه میان جانداران بهدلیل رفتارهایی که در دادهها شناسایی شده، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
هرچند منشأ این صداهای عجیب همچنان ناشناخته باقی مانده، اما مطالعات جدید این احتمال را مطرح میکنند که مکالماتی میان موجودات ناشناخته اعماق اقیانوسها در حال رخ دادن باشد، دانشمندان امیدوارند که با استفاده از فناوریهای پیشرفتهتر بتوانند پاسخ روشنی به این معنا ارائه دهند.