شناسهٔ خبر: 69939195 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

نیویورک‌تایمز نامزدهای احتمالی تیم ترامپ را مورد بررسی قرار داد

کابینه‌ای برای انتقام

دنیای اقتصاد : ترامپ در حال چیدن تیم خود است. اگر سنا به کابینه ترامپ رای مثبت دهد، ‌این یکی از عجیب و غریب‌ترین کابینه‌های موجود در تاریخ مدرن آمریکا خواهد بود. به نظر می‌رسد یک بخشی از نامزدهای احتمالی برای انتقام، بخش دیگر برای آرام کردن بازارها و دسته آخر برای مهار تورم برگزیده شده‌اند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، دونالد جی.ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در حال انتخاب کابینه و سایر انتصابات است و به‌نظر می‌رسد اصل وفاداری به او اولویت بیشتری دارد؛ کسانی که معتقد به شعار «آمریکا را دوباره شکوهمند کنیم»، هستند. اما اگر قرار باشد که تیم ترامپ مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد، با سه جناح مجزا و طیفی از ایدئولوژی‌ها روبه‌رو هستیم.

صاحب‌خبر -

ناظران می‌گویند که در تیم ترامپ یک تیم انتقام‌جویانه وجود دارد که توسط نامزدهای احتمالی هدایت خواهد شد و دستوراتی برای از هم پاشیدن وزارت دادگستری، سازمان‌های اطلاعاتی و وزارت دفاع، تعقیب دولت به اصطلاح پنهان و هرکسی که در پیگرد قانونی ترامپ شرکت کرده است، وجود دارد. یک تیم هم وجود دارد که به‌دنبال آرام کردن بازارها بوده که ترامپ امیدوار است اسکات بسِنت، میلیاردر وال‌استریت، نامزد وزارت خزانه‌داری بتواند این تیم را رهبری کند. بسنت می‌تواند خطوط شعار ترامپ را که به اختصار «MAGA» نامیده می‌شود، درباره مقررات‌زدایی و مالیات‌های پایین‌تر پیاده کند.

او احتمالا تلاش خواهد کرد که افراطی‌ترین راه‌حل‌های ترامپ، مانند تعرفه‌های تورم‌زا بر کالاهای خارجی، به جهش بازار سهام پس از انتخابات پایان ندهد. سپس یک تیم کوچک کردن دولت به رهبری ایلان ماسک و ویوک راماسوامی وجود دارد که اهدافشان، به بیان موجز، بسیار بلندپروازانه است. آنها برای این منظور خواستار دریافت یک بودجه ۲تریلیون دلاری هستند که از هزینه حقوق سالانه کارمندان فدرالی بیشتر است. اگر بخواهید بدانید این رقم چقدر بزرگ است باید بگوییم کل بودجه فدرال در سال مالی۲۰۲۴، در حدود ۶.۷۵تریلیون دلار بود. اینکه چگونه این ماموریت‌ها به هم متصل می‌شوند و کجا با هم برخورد خواهند کرد، فعلا یکی از بزرگ‌ترین ناشناخته‌های دولت آینده است.

تنوع ایدئولوژیک در تیم ترامپ؟

تنوع ایدئولوژی و عقاید معمولا به‌عنوان نقطه قوت و نه نقص کابینه‌های ریاست‌جمهوری تلقی می‌شود. اما اگر درباره انتخاب‌های ترامپ در روزهای اخیر شگفتی وجود داشته باشد، این طیف تجربیات و جهان‌بینی‌هایی است که در برخی موارد درست در زیر پوششی از وفاداری که اخیرا اعلام شده -و وفاداری به خود ترامپ- نهفته است. تصور اینکه تعدادی از منتخبان او راحت در یک کابینه به رهبری ترامپ نشسته باشند، سخت است. مایکل بشلوس، مورخ ادوار مختلف ریاست‌جمهوری ایالات متحده، روز شنبه خاطرنشان کرد: «اینجا تنوع ایدئولوژیک بیش از آنچه انتظار داشتم، وجود دارد.» او ادامه داد: «اگر به این گروه در زمینه تاریخ نگاه کنید، در اینجا پتانسیلی برای بحث و مناظره وجود دارد.

اگر اجازه داده شود که این بحث‌ها به شیوه‌ای متمدنانه و باز پیش برود، تاریخ نشان می‌دهد که چنین درگیری‌هایی گاهی به سیاست‌هایی منجر شده که کارساز بوده است.» حتی در شرایطی که حزب جمهوری‌خواه فلسفه MAGA را پذیرفته باشد، ممکن است انتظار اینکه اعضای دولت ترامپ همه از یک پارچه بریده شوند، غیرمنطقی به‌نظر برسد. کریس ویپل، نویسنده کتاب «دروازه‌بانان» که درباره روسای کارکنان کاخ سفید است، روز شنبه گفت: «انسجام ایدئولوژی یا هر چیز دیگری آخرین چیزی است که باید از نامزدهای ترامپ انتظار داشته باشیم. به این دلیل است که هیچ فرآیندی برای انجام این انتخاب‌ها وجود ندارد، همه اینها مطابق میل رئیس است.»بسنت دیر به هواخواه ایدئولوژی MAGA تبدیل شد. به نظر می‌رسد که او اشتیاق ترامپ برای تعرفه‌ها را پذیرفته است، اگرچه در هفته‌های اخیر اشاره کرده است که اعمال تدریجی آنها - نکته ظریفی که ترامپ درباره آن صحبت نکرده است- برای جلوگیری از شوک‌های اقتصادی بسیار مهم است.

هویت او به‌عنوان یک پدر متاهل و همجنس‌گرا به‌طور مسلم با اعتقادات برخی از حامیان اوانجلیکایی و راست‌افراطی ترامپ در تضاد است. اما برای برخی از وفاداران MAGA ممکن است این واقعیت نگران‌کننده‌تر از تمایلات او باشد که بسنت در سال۲۰۰۰ برای انتخابات ریاست‌جمهوری یک دموکرات، ال گور، پول جمع‌آوری می‌کرد. یا اینکه ۱۰سال پیش او مدیر ارشد سرمایه‌گذاری برای مدیریت صندوق سوروس بود، ابزار ۳۰میلیارد دلاری جورج سوروس، موضوع بسیاری از تئوری‌های توطئه جناح راست است. زمانی که ترامپ شایستگی‌های متعدد بسنت را برای این شغل فهرست می‌کرد، این واقعیت را کنار گذاشت که او در میان موفق‌ترین افراد تحت حمایت سوروس به حساب می‌آمد.به نظر می‌رسد که گزینه جدید برای وزیر کار، لوری چاوز-دِرِمر، نماینده مجلس نمایندگان نیز در دو اردوگاه حضور داشته باشد.

چاوز-دِرِمر، یک جمهوری‌خواه اوره‌گانی که کرسی خود را در مجلس نمایندگان این ماه از دست داد، اغلب از عضویت پدرش در تیم‌سترز صحبت می‌کرد و در طول رقابت ناموفق خود برای انتخاب مجدد، حمایت حدود ۲۰اتحادیه کارگری را به‌دست آورد. همان‌طور که جمهوری‌خواهان به سرعت با ترامپ هماهنگ شدند و قول دادند که مقررات دولتی را از بین ببرند، چاوز-دِرمر به سمت دیگری حرکت کرد. او یکی از سه جمهوری‌خواه بود که از لایحه‌ای در سال۲۰۲۳ حمایت کرد که کارگرانی را که به دنبال سازمان‌دهی نمایندگی اتحادیه‌ها بودند در برابر مجازات یا اخراج محافظت می‌کرد؛ درحالی‌که به دولت فدرال اختیارات جدیدی برای مجازات کارفرمایانی که حقوق کارگران را نقض می‌کردند، می‌داد. البته این تنها منطقه‌ای نبود که او خواستار فضای بیشتری برای مداخله دولت است.

چاوز-درمر در مصاحبه ای با نیویورک‌تایمز در جریان نامزدی مجدد خود در انتخابات گفت: «یکی از چیزهایی که فراتر از دیدگاه‌های حزبی بوده، امنیت عمومی است.» او افزود: «مردم می‌خواهند صبح که از خواب بیدار شدند، بدانند که رفتن بچه‌هایشان به مدرسه و رانندگی در جاده‌ها امن است. اینها فراتر از دیدگاه‌های حزب هستند. اینها چیزهایی هستند که من روی آنها تمرکز می‌کنم.» اخبار روز جمعه مبنی بر منصوب شدن او به ریاست وزارت کار توسط تیمسترها و رئیس آنها، شان اوبراین، مورد استقبال قرار گرفت.

در بیانیه‌ای که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد، نسبت به «برنامه ضد کارگری» ترامپ ابراز نگرانی کرد، اما پذیرفت که «لوری چاوز-دِرِمر سابقه‌ای برای حمایت از کارگرها در کنگره ایجاد کرده است.»کسی که به خوبی در قالب یک دستیار مناسب برای ترامپ جا می‌گیرد، بروک رولینز است که رئیس‌جمهور منتخب روز شنبه از او به‌عنوان گزینه خود برای وزارت کشاورزی نام برد. او به‌عنوان مشاور سیاست داخلی در اولین دولت ترامپ خدمت کرد و سپس رئیس موسسه سیاست «اول آمریکا» شد. سازمان رولینز خواستار خلاص شدن از شر حفاظت خدمات مدنی برای بسیاری از کارمندان فدرال، سرعت بخشیدن به حفاری گاز و نفت در اراضی فدرال و کنار گذاشتن قوانین مربوط به پرچم قرمز است. هدف قانون پرچم قرمز این است که افرادی را که خطری برای خود یا دیگر ان به‌نظر می‌رسند، صلاحیت حمل اسلحه نداشته باشند.

تیم امنیت ملی

تیم امنیت ملی یکی دیگر از مواردی است که توسط نیویورک‌تایمز مورد بررسی قرار گرفته است. مایکل والتز، نامزد مشاور امنیت ملی مدافع جدی ارسال کمک‌های بیشتر به اوکراین و انجام هر کاری برای عقب راندن تهاجم روسیه بود تا اینکه در بهار امسال به کمک ۹۵میلیارد دلاری اضافی به اوکراین رای منفی داد. معاون جدید او، الکس وانگ، در سال۲۰۱۲ برای میت رامنی کار کرد، بخشی از شاخه‌ای از حزب جمهوری‌خواه که هرگز خود را با دیدگاه‌های ترامپ آشتی نداده است. اما ونگ در سطوح ارشد وزارت خارجه درباره کره‌شمالی کار کرد و به برنامه دو دیدار ترامپ با کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی کمک کرد. این اقدام بلندپایه دیپلماتیک ریشه در این باور ترامپ داشت که ترکیبی از دیپلماسی شخصی و فریب‌های اقتصادی باعث می‌شود که کیم از زرادخانه تسلیحات هسته‌ای خود دست بردارد. این تلاش اما شکست خورد و گفت‌وگوها از هم فرو پاشید و رهبر کره‌شمالی هم‌اکنون دارای زرادخانه بزرگ‌تر از زمانی است که ترامپ با او دیدار داشته است.

همچنین اون گفته دیگر با واشنگتن گفت‌وگو نخواهد کرد. در این سال‌ها، وانگ به‌عنوان رئیس کمیسیون بازنگری اقتصادی و امنیتی ایالات متحده و چین، یک گروه دو حزبی منصوب کنگره که پیامدهای امنیت ملی تعامل اقتصادی آمریکا با پکن را مطالعه می‌کند، خدمت کرده است. با این حال اختلافاتی در برنامه‌های تیم ترامپ دیده می‌شود که چنین موضوعاتی هرگز در طول کمپین او فاش نشد. بحث درباره روابط پیچیده اقتصادی، فنی و نظامی با چین همواره از سوی ناظران مطرح شده است، اما تیم اقتصادی ترامپ بر این باورند که تعرفه‌ها همه مشکلات را حل خواهد کرد. در مقابل مشاوران امنیت ملی او به وضوح دیدگاه متفاوت‌تری دارند.

نقش ماسک در دولت ترامپ

نقش ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان و راماسوامی در دولت رئیس‌جمهور منتخب آمریکا چه خواهد بود؟ آنها قرار است ریاست «وزارت کارآمدی دولت» را بر عهده بگیرند و در وال‌استریت ژورنال در روز پنج‌شنبه نوشت که «بوروکراسی ریشه‌دار و رو به رشد یک تهدید وجودی برای جمهوری ما است.» این دپارتمان یا همان‌طور که ماسک در اشاره به ارز دیجیتال dogecoin آن را «DOGE» می‌نامد، در واقع یک دپارتمان نیست، بلکه متشکل از گروهی از داوطلبان است. اما این دو مرد اصرار دارند که بخش آینده آنها خط لوله مستقیمی به دفتر مدیریت و بودجه کاخ سفید خواهد داشت که به‌دنبال کاهش مقررات، کاهش تعداد کارمندان و کاهش بودجه است.

آنها قول دادند ابتدا بر روی ۵۰۰میلیارد دلار، به علاوه مخارج فدرال سالانه که کنگره هرگز آنها را در نظر نداشته است، تمرکز کنند، از جمله کمک‌های مالی به سازمان‌های بین‌المللی یا پخش رسانه‌ای برنامه‌های عمومی. مثلا حامیان ترامپ معتقدند که ۵۳۳میلیون دلار خرج برنامه‌هایی شده که مغرضانه علیه رئیس‌جمهور منتخب ساخته و پخش شده است. باید دید آنها با راسل ووت، رئیس پیشنهادی دفتر مدیریت و بودجه چگونه کار خواهند کرد. او یکی از چهره‌های اصلی پروژه ۲۰۲۵ بود که طرحی را برای کار مجدد دولت آمریکا برای تقویت قدرت ریاست‌جمهوری از طریق تخریب و بازسازی نهادهای قوه مجریه ارائه کرد.