ارتش اسرائیل روز دوشنبه ۵ آذر پس از صدور هشدار تخلیه برای ساکنان برخی مناطق حومه جنوبی بیروت، مواضع حزبالله در این مناطق را هدف حملات هوایی خود قرار داد.
یک سخنگوی ارتش اسرائیل هدف از این حملات را نابود کردن ستادهای فرماندهی نظامی حزبالله، مستقر در مناطق مورد حمله، اعلام کرد.
این حملات یک روز پس از وقوع یکی از بزرگترین حملات حزبالله به اسرائیل از زمان آغاز جنگ در بیش از یک سال گذشته صورت گرفت.
شبهنظامیان حزبالله روز یکشنبه ۴ آذر به سوی اسرائیل حدود ۲۵۰ راکت و پرتابههای دیگر شلیک کرده بودند. پیش از آن نیز دستکم ۲۹ تن در بیروت بر اثر یک حمله اسرائیل کشته شدند.
این در حالی است که تلاشهای آمریکا و دیگر کشورها برای برقراری آتشبس میان اسرائیل و حزبالله در هفتههای اخیر افزایش یافته است.
مایکل هرتزوگ، سفیر اسرائیل در آمریکا، از احتمال برقراری آتشبس میان اسرائیل و حزبالله لبنان در روزهای آتی خبر داد.
مایکل هرتزوگ در مصاحبهای با رادیوی اسرائیلی «جی ال زد» در توضیح نزدیک بودن دستیابی به توافق گفت این امر ممکن است در «چند روز آینده» حاصل شود. او پیش شرط این کار را «رفع آخرین دغدغههای» اسرائیل توصیف کرد.
دیوید منسر، سخنگوی دولت اسرائیل، هم در اظهاراتی مشابه بدون ارائه جزئیات اعلام کرد که این کشور در مسیر دستیابی به توافق حرکت میکند، ولی همچنان باید به برخی مسائل رسیدگی شود.
آموس هوکستاین، فرستاده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه، نیز به تازگی در تلاش برای میانجیگری صلح میان اسرائیل و حزبالله به لبنان و اسرائیل سفر کرد.
آموس هوکستاین در این راستا از وجود «فرصتی واقعی» برای خاتمه دادن به درگیری میان اسرائیل و حزبالله لبنان خبرداد.
این مقام ارشد آمریکایی که به لبنان سفر کرده روز سهشنبه ۲۹ آبان پس از دیدار با نبیه برّی، رئیس پارلمان لبنان، دلیل بازگشتش به لبنان را «وجود فرصتی واقعی برای پایان دادن به این درگیری» دانست و با اشاره به در دسترس بودن «دریچه باز» کنونی، نسبت به اتخاذ تصمیمی قاطع در این باره ابراز امیدواری کرد.
حزبالله لبنان یک روز پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ گذشته، بهطور یکجانبه حملات راکتی و پهپادی خود را به شمال اسرائیل آغاز کرد.
اسرائیل هم در واکنش، با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این بازوی عمده نیابتی حکومت ایران در منطقه، بسیاری از رهبران و فرماندهان ارشد نظامی آن - از جمله حسن نصرالله، فواد شکر، ابراهیم عقیل، و هاشم صفیالدین - را از پا درآورد.
اسرائیل همزمان با حملات هوایی سنگین به مواضع حزبالله در جنوب لبنان، اقدام به اعزام نیروهای زمینی خود به بخشهایی از جنوب لبنان به منظور تأمین امنیت مرزهای شمالی و بازگشت غیرنظامیان آواره به خانههایشان کرده است.
تاکنون چندین کشور، از جمله آمریکا، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت حزبالله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناختهاند.
∎