به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خوزستان مهران کریمیان مدیر کل بهزیستی خوزستان در این نشست گفت: اجتماعی سازی، خانواده ومحله محوری، مشارکت جویی توانمندسازی ازمهمترین برنامه های پیش روی سازمان بهزیستی می باشد
کریمیان بیان کرد:کلید موفقیت سازمانهای دولتی بخصوص بهزیستی همراهی، همیاری ومشارکت مردم است وما به دنبال تحقق مشارکت واقعی در بهزیستی خوزستان هستیم تاتشکلها وانجمنها هم دربرنامه ریزیها و هم دراجرای برنامه ها درکنار ما باشند تا خدمات وبرنامه های بهزیستی راباکیفیت بهتر درسراسر استان توسعه دهیم .
وی افزود: حدود ۱۰۷ هزار توانخواه درسامانه بهزیستی خوزستان ثبت شده که ۸۳ هزار و ۳۴۴ نفر مستمری ماهیانه دریافت کرده و مابقی از خدمات جانبی سازمان همچون وسایل توانبخشی ، کمک موردی و ... بهره مند میشوند.
مدیرکل بهزیستی خوزستان ضمن تاکید بر مردمی شدن بسیاری از فعالیت های سازمان اظهار داشت: بهزیستی از پیشروترین دستگاه ها در واگذاری خدمات خود به مردم، موسسات، مراکز، تشکل ها بوده است و بیش از ۸۰ درصد فعالیت های آن توسط مردم وبخش غیردولتی انجام می شود.
مهران کریمیان با تاکید بر فعالیت حدود۹۰۰ مرکز و موسسه غیردولتی تحت نظارت بهزیستی خوزستان گفت: در حال حاضر ۵۴ مرکز توانبخشی شبانه روزی درخوزستان از ۲هزار و ۴۲ توانخواه، معلول، بیمار روانی و سالمند و... نگهداری می کنند.
وی همچنین عنوان کرد: ۱۰۱ مرکز روزانه توانبخشی نیز کار خدمات رسانی و آموزش در حوزه های گوناگون توانبخشی، مهارت آموزی، حرفه آموزی و... به ۳هزار و ۲۵۹ توانخواه و معلول را بر عهده دارند.
کریمیان ضمن اعلام آمادگی بهزیستی برای صدور مجوزتاسیس تشکل ها، موسسات غیردولتی توسط فعالین اجتماعی تاکید کرد: هدف ما ازافزایش تشکل ها ی مردمی، توسعه فعالیتهای گروهی درجامعه، توانمندسازی، مهارت آموزی و کمک به توسعه فردی، اجتماعی، اقتصادی معلولان، کنترل وکاهش آسیب های اجتماعی ومطالبه گری برای پیگیری حقوق معلولان می باشد.
وی دربخش دیگری از سخنان خودبه اهمیت فرصت آفرینی برای جامعه پرداخت و گفت: پس از آموزش مهارت های زندگی و مهارتهای کسب و کار به توانخواهان عزیز می بایستی ما وتشکلهااز فرصت های شغلی در بازار کار، اصناف، شرکتها و... برای اشتغال جامعه هدف بهره ببریم .
کریمیان بیان کرد: حضور در محلات به ویژه محلاتی که بیشترین جمعیت مددجو و معلول را دارند، ارائه خدمات CBR (توابخشی مبتنی بر جامعه) در روستاها، ایجاد شبکه ارتباطی بین معتمدین محلی، ائمه اجماعات، دستگاه ها و سایر افراد تاثیر گذار برای کمک به بهبود زندگی معلولین از جمله مواردی است که تنها به کمک موسسات، مراکز و انجمن ها که شرکای اجتماعی بهزیستی هستند امکان پذیر است .
وی همچنین اظهار داشت: از چالشهای مرتبط به حوزه معلولین می توان به اجرای ناقص قانون جامع حمایت از حقوق معلولان به ویژه ماده ۲۷ آن به دلیل کمبود منابع و اعتبارات، اشاره کرد که رایزنی های بسیاری در این خصوص با نمایندگان مجلس، سازمان مدیریت و برنامه و بودجه وسایر مراجع ازطریق بهزیستی کشور بهزیستی استانها انجام شد و همه ماپیگیر اجرای کامل این قانون هستیم.
مدیرکل بهزیستی خوزستان چالش مناسب سازی معابر عمومی و محیط های اداری و درمانی و وسایل حمل ونقل عمومی را از دیگر چالشها عنوان کرد که با کمک تشکل ها در راستای آن اقداماتی انجام شده است اما کافی نیست ونیاز به حضورفعالتر تشکلهای معلولین می باشد.
مهران کریمیان همچنین با اشاره به چالش های معلولین در حوزه درمان افزود: موضع درمان معلولان به وزارت بهداشت وبیمه سلامت مربوط می باشد اما طی جلسات انجام شده با دانشگاه علوم پزشکی و معاونت درمان استان درصدد فراهم آوردن زمینه های لازم برای رفع مشکلات معلولین به خصوص در حوزه خدمات دندانپزشکی و زخم بستر هستند.
گفتنی است ؛در این جلسه نمایندگان انجمن ها و تشکل های مردم نهاد بصورت مفصل ضمن ارائه نقطه نظرات و مطالبات خود در موضوعات اشتغال، مسکن، درمان، جهیزیه، مناسب سازی، وسایل کمک توانبخشی، استخدام معلولین و ... خواستار پیگیری امور و رفع موانع پیش رو شدند. و مدیرکل ومعاونین وکارشناسان ستادی سوالات ودرخواست های آنان پاسخ دادند.
در پایان این نشست، پیگیری تمام موارد درخواستی در دستور کار قرار گرفت.