شناسهٔ خبر: 69931637 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

جهان تا ۱۰ سال دیگر قادر به مقابله با حجم زباله‌های پلاستیکی نخواهد بود

رئیس مشترک ائتلافی از کشورهای کلیدی پیش از گفت‌وگوهای مهم در مورد مهار آلودگی جهانی پلاستیک هشدار داده است جهان در یک دهه آینده «نمی‌تواند با انبوه زباله‌های پلاستیکی کنار بیاید، مگر اینکه کشورها با محدود کردن تولید موافقت کنند».

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «آن بیت توینریم»، وزیر توسعه بین‌الملل نروژ در سخنانی قبل از دور نهایی و مهم مذاکرات سازمان ملل درباره اولین معاهده جهانی برای پایان دادن به زباله‌های پلاستیکی، این هفته در شهر «بوسانِ» کره جنوبی به شکافی که بین کشورهای تولیدکننده پلاستیک و دیگران ایجاد شده است، اذعان کرد.

او نماینده بیش از ۶۰ کشور به رهبری رواندا و نروژ است که خواهان مقابله با آلودگی پلاستیکی در طول چرخه زندگی کامل آن هستند. به طور اساسی، این به معنای کاهش شدید تولید است.

در حالی که ممکن است به دلیل قدرت مخالفت، عمدتاً از سوی کشورهای عربیِ تولیدکننده نفت، «پیمان کامل» امکان‌پذیر نباشد، او امیدوار بود توافقی حاصل شود که در طول زمان تقویت شود.

وی گفت: ما قرار نیست به یک معاهده کامل دست یابیم. اما باید جلوتر برویم. من فکر می‌کنم ما این کار را خواهیم کرد. من انتخاب می‌کنم که امیدوار باشم. جهان اکنون به شدت به رهبری و اخبار خوب نیاز دارد.

امسال، کارشناسان مختلف در هر نمونه جفت جنین که آزمایش کردند، میکروپلاستیک پیدا کردند. همچنین در شریان‌های انسان، جایی که پلاستیک با حملات قلبی و سکته مرتبط است. وجود میکروپلاستیک‌ها نگرانی در مورد خطرات سلامتی را می‌افزاید. بحران پلاستیک به طور گسترده به عنوان تهدیدی برای سلامت انسان، تنوع زیستی و آب و هوا شناخته شده است.

به گزارش روزنامه گاردین، دو سال پس از توافق تاریخی بین ۱۷۵ کشور به منظور اتخاذ دستوری برای مذاکرات در یک معاهده جهانی و قانونی الزام‌آور با هدف رسیدگی به کل چرخه حیات پلاستیک، نمایندگان به طور گسترده در مورد آنچه که باید انجام دهند اختلاف نظر دارند و ضرب الاجل آن نزدیک است. پیشرفت‌ها بر سر بحثی در مورد نیاز به کاهش صنعت ۷۱۲ میلیارد دلاری پلاستیک متوقف شده است. آخرین مذاکرات، در آوریل، به توافقی برای قرار دادن اهداف تولید - که به عنوان کلیدی برای مهار زباله‌های پلاستیکی تلقی می‌شود - در مرکز معاهده ناکام ماند.

با این حال، دور نهایی مذاکرات که از امروز (دوشنبه) آغاز می‌شود و قرار است در اول ماه دسامبر به پایان برسد، بسیار مهم است.

آن بیت توینریم گفت: البته ما به بازیافت و مدیریت زباله بیشتر نیاز داریم اما اگر تولید و مصرف را کاهش ندهیم، ۱۰ سال آینده نمی‌توانیم با حجم پلاستیک موجود در سیستم مقابله کنیم.

استفاده از پلاستیک ممکن است تا سال ۲۰۶۰ در سطح جهان سه برابر شود و انتظار می‌رود بیشترین افزایش در کشورهای جنوب صحرای آفریقا و آسیا باشد. همچنین در حالیکه پیش‌بینی می‌شود زباله‌های پلاستیکی تا سال ۲۰۶۰ سه برابر شود که نیمی از آنها در محل دفن زباله‌ها خواهند بود و کمتر از یک پنجم بازیافت می‌شوند.

در همین حال، آن بیت توینریم گفت: توافق بر سر «خروج تدریجی» فهرست محصولات پلاستیکی یکبار مصرف در سطح جهانی و همچنین ممنوعیت مواد شیمیایی سمی در پلاستیک - از جمله برای پلاستیک‌های در تماس با غذا و اسباب‌بازی‌های کودکان – یک عمل «بدون فکر» بود. بسیاری از کشورها همین حالا هم این ممنوعیت‌های یک جانبه پلاستیکی یک بار مصرف را دارند و موفقیت جدیدی محسوب نمی‌شود.

ابهام در مذاکرات با موضع ایالات متحده تشدید شده است. یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پلاستیک، ایالات متحده اخیراً اعلام کرد که از معاهده‌ای حمایت می‌کند که خواستار محدود کردن تولید است. اما بازگشت «دونالد ترامپ»، مدافع سوخت‌های فسیلی به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده در ژانویه، به تردیدهایی منجر شده است.

سالانه ۳۰۰ میلیون تن پلاستیک تولید و بیشترش به محل‌های تلنبار یا دفن زباله یا دریاها و اقیانوس‌ها ختم می‌شود که به محیط‌ زیست‌ لطمه و به زیست گیاهی و جانوری آسیب جدی می‌زند.

تخمین زده‌اند تا سال ۲۰۴۰ بین ۲۳ تا ۳۷ میلیون تن زباله وارد سیستم‌های آبی و دریایی دنیا شود.

انتهای پیام