شناسهٔ خبر: 69929399 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

برچیدن مرز واقعیت و خیال؛ "بهشت" در پاییز گلستان نمایان است

خلق صد‌ها چشم انداز بدیع در دامنه جنگل‌های هیرکانی، رنگ‌های پرشمار برگ درختان انجیلی، رژه مردان شاپان یا قِزل‌دُن پوش در معابر، هم‌نوایی هزاران پلیکان و جلوه‌گری فلامینگو‌های سرخ و سفید و عرصه میوه‌های ترش و ملس جنگلی گوشه‌ای از زیبا‌های مسحور کننده فصل پاییز در گلستان است که مرز واقعیت و خیال را درمی‌آمیزد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، شاید در ذهن برخی‌ها فصل خیال انگیز پاییز، موسم زرد شدن و پژمردگی باشد. اما روایت دفتر فصل پاییز در گلستان با سایر مناطق کشور متفاوت است . گلستان در فصل پاییز، لبریز از نشاط و سرشار از امید به فصل زایش جدید است و زیبایی، تنها قاب پرتکرار پاییز در دیار هیرکان است.

طنازی جاذبه‌های پاییز در گلستان منحصر به پتانسیل‌های طبیعی این استان مانند جنگل ، دریا و تالاب نمی شود بلکه برخی ویژگی‌های فرهنگی و قومیتی مزید دلربایی پاییز برای بومیان و البته گردشگران این خطه شده است.

هزاران هکتار پارک جنگلی و درختان رنگارنگ انجیلی، سواحل مملو از ماهیگیران خزری با لباس های ویژه صید و تورهایی که خیابان‌ها را قرق کرداند، تالاب ها و دریاچه‌های لبریز از انواع پرندگان و البته، البسه پاییزی منحصربفرد اقوامی مانند قزاق‌ها و ترکمن ها بخشی از زیبایی‌های پاییزی دیار هیرکان است که می تواند گلستان را به قطب گردشگری پاییزی در کشور تبدیل کند.

تماشای غروب خورشید در دریایی از ابر، زیر چتری از برگ رنگارنگ درخت انجیلی به همراه آواز دلنشین پرندگان و نسیم خنك پاییزی جنگل، ترسیم یك رویا نیست بلكه توصیف بخشی از منظره و قاب خدادادی در یكی از چشم اندازهای طبیعی پاییزی استان گلستان است.

تماشای منظره‌های طبیعی منفرد یا توامان از قبیل كوه، دره، دریا، بیابان، ساحل، حیات وحش، غروب یا طلوع خورشید در فصول دیگر هم در گلستان میسر است اما این مناظر هنگامی رویایی و وصف ناپذیر می شود که طیف رنگی منحصر بفرد و پرشمار از برگ‌های لرزان درختان جنگلی به ویژه انجیلی با آن تلفیق شود . 

 برگ‌های افسون‌گر انجیلی  

درخت انجیلی، بُومْزاد جنگل‌های شمال ایران و باقیمانده از دوران سوم زمین‌شناسی است.این درخت از نوکنده در غرب تا گلی داغ در شرق استان گلستان انتشار دارد و از جلگه‌های ساحلی دریای خزر تا ارتفاعات میان‌بند امتداد می‌یابد.فراوانی درخت انجیلی در شمال ایران، زیاد و یافتن آن آسان است. برای شناسایی درخت انجیلی در پاییز نیاز به تسلط و علم زیادی نیست . انجیلی درختی با برگ‌های زرد، حنایی، سرخ، ارغوانی، جگری است. برگ اکثر درختان در هنگام پاییز، متمایل به زرد یا قهوه‌ای کم‌رنگ می‌شود ولی در درخت انجیلی، به دلیل وجود رنگدانه‌های متعدد، رنگ برگ‌ها بسیار متنوع می‌شود به نحوی که در یک درخت می‌توان هم‌زمان چند رنگ را دید.
برچیدن مرز واقعیت و خیال؛

وجود هزاران اصله درخت انجیلی در دامنه جنوبی استان گلستان به عنوان سپری رنگارنگ در ورودی جنگل‌های هیرکانی خالق چشم اندازی بدیع و بی نظیر در فصل پاییز است که در جای‌جای گلستان به چشم می خورد. 

تنوع در فرم، اندازه و رنگ بندی برگ ها به نحوی است که هر رهگذری را افسون خود می کند، موضوعی که سبب شده است تا گرگانی ها به جهت برخوداری از پارک جنگلی النگدره و رزمایش طنازی برگ های انجیلی در این پارک، برگزاری جشنواره هزار رنگ پاییز را در پیش بگیرند تا شاید بتوانند بخشی از جذابیت‌های استان را معرفی کنند. به زبان ساده تر درخت انجیلی در پاییزتبدیل به زیباترین درخت جنگل‌های هیرکانی می‌شود که حیرت هر بیننده ای را به کنکاش وا می دارد. 

پارک جنگلی النگدره به عنوان بخشی از جنگل‌های هیرکانی، با مساحت ۱۸۵ هکتار در ۵ کیلومتری جنوب غربی شهر گرگان در مسیر جاده ناهارخوران قرار دارد و در روزهای تعطیل و بویژه فصل تابستان پذیرای گردشگران و شهروندان است. دسترسی راحت به این پارک جنگلی و تفرجگاهی و وجود زیرساخت های اولیه مانند آب جاده آسفالته و سرویس های بهداشتی ، امکان بهره‌گیری مسافران از این جاذبه‌های بی نظیر را تسهیل می کند . 

جلوه‌گری فلامینگوهای سرخ و سفید

جاذبه‌های گردشگری پاییزی گلستان منحصر به جنگل های هیرکانی نیست بلکه هنگامی که وارد تالاب های واقع در دشت های وسیع این استان می شویم جلوه دیگری از زیبایی های منطقه هویدا می شود، هزاران قطعه پرنده وحشی مهاجر در رنگ ها و ابعاد مختلف آسمان استان را در سیطره خود در آورده اند.چشم اندازی که تماشای آن آرزوی بسیاری از ایرانیان و حتی خارجی‌ها تلقی می شود هم‌نوایی هزاران پلیکان ، رقص وجلوه‌گری فلامینگوهای سرخ و سفید و رویت میلیون ها قطعه سار و باقرقره بخشی از چشم اندازهای پاییزی گلستان است.
برچیدن مرز واقعیت و خیال؛

تماشای طیف گسترده از پرندگان که برخی از آنها صرفا در زیستگاه‌های آبی استان مشاهده می شوند یک جاذبه گردشگری منحصر بفرد محسوب می شود که با اندک برنامه‌ریزی می توان درآمدهای پایداری را برای جوامع حاشیه نشین این مناطق ایجاد کرد. وجود هزاران هکتار تالاب و خلیج گرگان در گلستان ، این منطقه از کشور را به محلی برای زمستان گذرانی صدها هزار قطعه انواع پرندگان وحشی مهاجر تبدیل کرده است. 

 شاپان‌پوش‌های خیابان‌های پاییزی گلستان

پاییز گلستان غنی‌تر از رنگارنگی جنگل و پرواز بی انتهای پرندگان مهاجر درآسمان است. وجود اقوام مختلف، رسوم و آیین‌های گوناگون در کنار البسه مختلف آنها از دیگر جاذبه‌های گردشگری پاییزی در گلستان است. از رنگ بندی البسه قزلباش ها در دامنه کوه گرفته تا پوشش ترکمن های دشت گلستان که هر یک خالق چشم انداز های بدیع بصری در سطح جوامع انسانی و حتی کوچه و بازار می شود. در فصل پاییز ترکمن‌های ساکن در دشت های گلستان برای در امان ماندن از سوز سرما از بالاپوشی مخصوص به نام "قِزل دُن" استفاده می کنند که شامل یک پالتو قرمز رنگ و یک کلاه سفید است و بالاپوش جذاب و قرمز قزاق ها هم که به آن " شاپان" می گویند ؛ خیابان‌های گلستان را به آوردگاهی برای رژه انواع البسه‌های جذاب و رنگی تبدیل می کند که هر رهگذری را مات و مبهوت می سازد. 
برچیدن مرز واقعیت و خیال؛

 

 تور های صیادی 

 استان گلستان دارای 100 کیلومتر نوار ساحلی است که هزاران نفر از ساحل‌نشینان این استان به شغل صیادی و ماهگیری مشغول هستند؛ همه ساله با فرارسیدن فصل پاییز و آغاز فصل صید ماهی از دریای خزر، شاهد آماده سازی ادوات ماهگیری به ویژه تور های ماهیگیری در کوچه و خیابان‌های شهرهای ساحلی این استان هستیم که تصویری جذاب و چشم اندازی متفاوت برای رهگذران و البته گردشگران خلق می کند . توربافی وپاره گیری ( وصله کردن) تورهای صیادی در کوچه ها و خیابان ها روایتی از تلاش خستگی ناپذیر مردان دریا در گلستان است.
برچیدن مرز واقعیت و خیال؛

 سوغات های پاییزی 

فصل پاییز، زمان رسیدن میوه‌های جنگلی مانند ولیک، ازگیل ، کندس و آلو از جنگل های گلستان است . میوه‌هایی ترش و ملس که به عنوان سوغات پاییزی گلستان طرفداران پرشماری دارد و بسیاری از اهالی گلستان یا گردشگران شیفته این میوه ها یا محصولاتی مانند ترشی یا مربای آنها هستند . 

به گزارش خبرگزاری دانشجو، فصل پاییز در استان گلستان یکی از این جاذبه ها و بعبارتی انگیزه هاست که می تواند به رونق صنعت گردشگری در این استان منجر شود امید است با برنامه ریزی صحیح از این فرصت خدادادی بهترین بهره برداری انجام شود. البته توسعه صنعت گردشگری در ابعاد مختلف آن نیازمند تدوین نقشه راه علمی است که در ادوار مختلف تدریجی بر اساس آن گامهای توسعه را برداشت.