مهدی علی آبادی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهارکرد: استقبال برای زراعت چوب در استان با وجود وضعیت اقلیمی استان و مشکلات تامین منابع آب بسیار زیاد است.
وی افزود: کیفیت نهال تولیدی در نهالستان خراسان شمالی بدلیل شوری آب و خاک با مشکل مواجه است و چندان رضایت بخش نیست.
مجری طرح زراعت چوب اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ادامه داد: باید یک عملیات اصلاحی انجام شود زیرا که خاک آغشته به مقدار زیادی نمک و املاح اصلاح و خاصیت نیترات و نمک گرفته شود.
وی گفت: درخواست حدود ۳۰۰ هزار اصله نهال امسال از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور انجام شده تا از سایر استان ها نهال تامین شود و در اختیار اداره کل قرار گیرد.
علی آبادی تاکید کرد: صنوبر نیگرا مناسب اقلیم استان شناخته شده اما با توجه به شوری آب و خاک نهالستان استان و بدلیل تقاضای زیاد بهره برداران درخواست ورود نهال به استان داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: در اجرای تکالیف قانونی و سیاستهای سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور در راستای طرح زراعت چوب هرساله نسبت به تولید نهال صنوبر در نهالستانهای تحت مدیریت و توزیع آن در بین متقاضیان واجد شرایط اقدام می شود.
علی آبادی با بیان اینکه راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی پیشنهاد میشود، عنوان کرد: ترغیب علاقهمندان به زراعت صنوبر و بهرهبرداری از آن در صنعت چوب از موثرترین راهها برای ممانعت از قاچاق چوب و صدمه جبران ناپذیر به طبیعت است.
به گزارش ایرنا، گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
خراسان شمالی ذخیره گاه ژنتیک انواع گیاهان و درختان جنگلی است و ۲۵ هزار هکتار از جنگل های این استان هیرکانی و بقیه ایرانی تورانی است که گونه های ارس، افرا، زالزالک و کرکو را در خود دارد.