شناسهٔ خبر: 69882813 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

هشدار درباره کاهش تجارت ایران و سوئیس

ایلنا : رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئیس گفت:ارتباط تجاری دو کشور به حداقل رسیده و این وضعیت مطلوب بازرگانان نیست.

صاحب‌خبر -

شریف نظام مافی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئیس درباره آخرین وضعیت تجارت دو کشور گفت: تجارت ایران و سوئیس به میزان قابل‌توجهی از وضعیت مبادلات بانکی تاثیر پذیرفته و در شرایطی که امکان مبادله بانکی برای کشور ما از بین رفته و تحریم‌های امریکا شرکت‌های سوئیسی را در فشار گذاشته است فعالیت سوئیسی‌ها در ایران تنها به شرکت‌هایی محدود شده که از گذشته در ایران سرمایه‌گذاری کرده‌ و فعال بوده‌اند و تقریبا دیگر هیچ شرکت جدید سوئیسی به بازار ایران وارد نمی‌شود، به همین نسبت حضور محصولات ایرانی نیز در بازار سوئیس بسیار محدود شده و با این تفاسیر وضعیت کنونی به هیچ وجه مطلوب بازرگانان دو کشور نیست.

خبر مرتبط
تجارت در مسیر توسعه پایدار

اتاق بازرگانی آلمان و ایتالیا (AHK Italy) یک پل ارتباطی قدرتمند برای کسب‌وکارها و سرمایه‌گذاران است که با هدف تقویت روابط تجاری میان دو کشور، فرصت‌های جدیدی را برای همکاری‌های اقتصادی، تجاری و صنعتی فراهم می‌کند. این اتاق، با ارائه خدمات مشاوره‏‏‏‏‏‌ای، شبکه‏‏‏‏‏‌سازی و برنامه‌های توسعه‏‏‏‏‏‌ای، نقش کلیدی در تسهیل تبادل اطلاعات و ارتقای رقابت‌پذیری شرکت‌های آلمانی و ایتالیایی در بازارهای جهانی دارد.

وی در ادامه از تداوم غلبه واردات ایران از سوئیس نسبت به صادرات کشور به این مقصد گفت و توضیح داد: شرکت‌های دارویی و غلات سوئیس فعالیت به نسبت چشمگیری در ایران دارند و این دو گروه کالا اصلی‌ترین اقلام وارداتی از سوئیس به ایران هستند در مقابل صادرات ایران به سوئیس تنها به کالاهای سنتی و قطعات موردنیاز صنایع محدود می‌شود اما میزان آنها به قدری محدود است که قابل ذکر نیست.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئیس تصریح کرد: با این حال سوئیس هنوز بزرگ‌ترین شریک تجاری اروپایی ایران به شمار می‌آید زیرا شرکت‌های سوئیسی فعالیت خود را در ایران حفظ کرده‌اند و واحدهای تولیدی خود را در کشور ما با تشدید تحریم‌ها رها نکرده‌اند و هیچ شرکت سوئیسی نبوده که پس از خروج امریکا از برجام از ایران خارج شود زیرا شرکت‌های سوئیسی برنامه‌ریزی‌های درازمدت دارند و آنها همچنان به بازار ایران اعتقاد دارند و ایران را یکی از بهترین بازارهای منطقه، آسیا و حتی جهان برمی‌شمرند. این شرکت‌ها حتی نام ثبت شده خود را هم عوض نکرده‌اند و فعالیت شفافی در ایران دارند.

نظام مافی ضمن تکذیب خبر ایجاد کمیته‌های مشترک بین اتاق‌های بازرگانی ایران و سوئیس گفت: ارتباطی که بین اتاق‌های بازرگانان ایرانی و سوئیسی وجود داشت بیشتر بین اتاق‌ها بود با توجه به اینکه هر استان سوئیس خود یک اتاق واحد دارد و در میان اتاق‌های استانی ایرانی‌ها با اتاق ژنو ارتباط خوبی داشتند، همچنین پیشتر سازمان توسعه تجارت سوئیس نیز شرکت‌های زیادی را به بازار ایران معرفی می‌کرد اما امروز ارتباط این اتاق‌ها با اتاق مشترک ایران و سوئیس در کشور ما به حداقل رسیده و در نشست‌ها بیشتر در مورد اقتصاد صحبت می‌شود تا اینکه فعالیت اقتصادی و تجاری انجام شود.

وی خروج ایران از فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف را قدم مثبتی برای ارتقای روابط تجاری دو کشور دانست و عنوان کرد: ایران برای توسعه روابط اقتصادی با جهان باید این قدم را بردارد همان طور که در مسائل دیگری باید تجدیدنظرهایی داشته باشد از جمله اینها تغییر روزهای تعطیل آخر هفته به جمعه و شنبه است تغییری که ارتباط ما را با جهان تقویت می‌کند. این تغییرات چالش‌های کلان تجارت جهانی کشور را از بین نخواهد برد اما حل کردن مساله اف‌ای‌تی‌اف می‌تواند در تقویت تجارت ایران و سوئیس قدم مثبتی باشد.

نظام مافی درباره احتمال سرمایه‌گذاری سوئیسی‌ها در ایران گفت: گلوگاهی در مبادلات بانکی بسته شده که امکان هر گونه سرمایه‌گذاری در کشور ما را از بین برده است.