شناسهٔ خبر: 69857475 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

سفیر سریلانکا در ایران تاکید کرد:

ضرورت کنشگری مردم در حفاظت از محیط زیست 

سفیر سریلانکا در ایران، مشارکت عمومی و دعوت مردم به کنشگری را از ابزارهای مهم در حل چالش‌های زیست محیطی و حفاظت از محیط زیست دانست.

صاحب‌خبر -

شاهید نورالدین محمد، امروز آذر ماه در اولین نشست تخصصی کنفرانس بین‌المللی محیط‌زیست و سلامت شهری که در محل سالن آمفی‌تئاتر اتاق بازرگانی خرم‌آباد برگزار شد، اظهار کرد: باید فرصت را برای مردم فراهم کنیم تا در حفاظت از محیط زیست کنشگری کنند، بنابراین باید مردم را رشد دهیم و آگاهی‌بخشی کنیم تا توانمند شوند و تحقق این امر نیازمند آموزش‌های دانشگاهی و تحقیقاتی، محلی و عمومی است که مسئولان محلی، سمن‌ها، دولت‌ها و همه باید مشارکت کنند.

‌وی با اشاره به اشتراکات محیط زیستی و منابع طبیعی و بافت طبیعی سریلانکا و خرم‌آباد و وجود ۷۷ منطقه ثبت شده جهانی، گفت: در سریلانکا تنوع آب و هوایی وجود ندارد اما کانون‌های خطر داریم که سیلاب و طوفان‌های دریایی از پدیده‌های غالب در بخش اعظمی از سال است.

سفیر سریلانکا در ایران، تخریب جنگل‌ها، عدم وجود منابع آبی کافی و گرما، رانش زمین، فرسایش و تحلیل محیط زیست، آلودگی آب و هوا را به‌عنوان چالش‌های زیست محیطی کشورش برشمرد و گفت: شکار غیرقانونی حیات وحش و نبردهای مسلحانه ‌۳۰ ساله گروه‌های تروریستی فعال و تهدیدهای زیست محیطی با کاشت مین از دیگر چالش‌های محیط زیست در سریلانکا هستند.

این استاد حقوق دانشگاه سریلانکا به اهمیت ابزارهای قانونی در برخورد با متخلفان اشاره کرد و افزود: قوانین در بحث حفاظت مشارکتی خیلی مهم است.

وی افزود: قوانین متعددی با هدف حفظ محیط زیست و با نقش‌آفرینی سازمان محیط زیست تصویب کرده‌ایم. موضوع پیمایش سرزمینی و تشکیل نهادهای قانونی و تعریف خط مشی در همه زمینه‌ها برای اجرای این قوانین و وادار کردن مردم به حفاظت از محیط زیست انجام شده است.

سفیر سریلانکا در ایران، همکاری‌های بین‌المللی برای حفظ منابع را ضروری دانست و با بیان اینکه سریلانکا تعهد جدی دارد تا عقب نماند و توسعه یابد اما رشد اقتصادی نباید سبب آسیب به محیط زیست شود و با سازمان‌های محلی، ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی درصد هستیم کار را پیش ببریم، افزود: با برنامه توسعه سازمان ملل و بانک جهانی همکاری داریم.

وی، قوانین بازدارنده و جلب مشارکت عمومی را در راستای صیانت از محیط زیست و سلامت شهری ضروری عنوان کرد.

انتهای پیام