شناسهٔ خبر: 69852596 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: گویانیوز | لینک خبر

» استقبال معنادار مردم با صف‌های طولانی از نمایشگاه موزه هنرهای معاصر

صاحب‌خبر -

نمایشگاه «چشم در چشم» با صف‌های طولانی که مقابل موزه هنرهای معاصر تهران به راه انداخته در مرکز توجه هنردوستان قرار گرفته است. این نمایشگاه که در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود، آثاری از هنرمندان برجسته جهان از جمله پابلو پیکاسو، ونسان ونگوگ، اندی وارهول و دیگران را به نمایش گذاشته است.

این نمایشگاه به دلیل نمایش آثار هنرمندان بزرگ بین‌المللی و آثاری که طی سال‌ها در گنجینه موزه نگهداری می‌شده و کمتر به نمایش گذاشته شده بودند، با استقبال فراوانی از سوی مردم مواجه شده است.

بیش از ۱۲۰ اثر از هنرمندان مشهور خارجی و ایرانی نظیر فرانسیس بیکن، پیکاسو، ونسان ونگوگ، اندی وارهول، جیاکومتی، اداورد مونه، جیمز داین، آنری لوترک، کمال الملک، بهمن محصص و ژازه تباتبایی در پنج گالری موزه به نمایش درآمده است.

موضوع اصلی این نمایشگاه « پرتره در هنر مدرن و معاصر» است و مسئولان نمایشگاه می‌گویند آثار به نمایش‌ درآمده با رویکرد «پژوهشی و آموزشی» انتخاب شده‌اند.

موزه هنرهای معاصر نمایشگاه را تمدید کرد
«چشم در چشم» آثار بزرگان هنر جهان در تهران؛ تپش قلب مقابل تابلوی ون‌گوگ

بیشتر بخوانید: https://t.co/J946KhgTWb pic.twitter.com/8g9fVmS0c3

-- euronews فارسی (@euronews_pe) November 20, 2024

جمال عرب‌زاده، نقاش و مسئول این نمایشگاه، با بیان اینکه آثار به نمایش درآمده «بعضی از بهترین آثار گنجینه هستند»، گفت: «اجرای نمایشگاه مفهومی در یک مجموعه معین معمولا کار سختی است و خوش شانس بودیم که توانستیم در گسترده بالا و موضوع مشخص به این مجموعه دسترسی داشته باشیم.»

«پروانه‌ها در عالم ضد ماده» از سالوادور دالی هنرمند و نقاش سورئالیست اسپانیایی که در مجموعه «کیهان» او در سال ۱۹۷۴ خلق شده یکی از آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه است.

در بخش «روان و پرتره»، مجسمه عظیم «فرصت‌طلب» اثر ژان دوبوفه متعلق به سال ۱۹۷۶ به نمایش درآمده است. دوبوفه شخصیتی تأثیرگذار در نقاشی مدرن فرانسه و یکی از مبتکرترین نقاشان قرن بیستم به حساب می‌آید.

عکس‌های ادی ناوارو از هنرمندان سرشناس جهان نیز بخشی دیگر از این نمایشگاه است.

این عکاس و مجموعه دار به همراه همسرش نانا از سال شصت تا هشتاد میلادی به نقاط مختلف دنیا سفر کردند و توانستند بیش از ۶۰۰ عکس از چهره‌های هنری قرن بیستم را ثبت کنند.

11.jpg
پرتره‌های ادی ناوارو در محل موزه هنرهای معاصر تهرانعکس: یورونیوز فارسی :::

پرتره‌هایی از سالوادور دالی، رنه ماگریت و مارسل دوشان در کنار برخی هنرمندان ایرانی مطرح آن زمان نظیر پرویز تناولی و بهمن محصص در نمایشگاه دیده می‌شوند.

در بخش «پرتره و مالیخولیا» این نمایشگاه از پابلو پیکاسو هنرمند مشهور اسپانیایی و خالق سبک کوبیسم سه پرتره «زن گریان ۳»، «یک زن ۲» و «ژاکلین با سربند» در برابر دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

در بخش «پرتره نگاری تاریخی»، تابلوی «ناصرالدین شاه» اثر محمد غفاری (کمال الملک) پس از مرمت به نمایش درآمده است. نقاشی هایپر رئال «آقای پله، شما یک هنرمند هستید» از مایک گورمن نیز یکی دیگر آثار این بخش است.

در بخش آثار تجسمی، تندیسی فلزی از «درویش خان» اثر علی بیگی‌پرست مجسمه‌ساز ایرانی دیده می‌شود.

«بر دروازه ابدیت» از مشهورترین نقاشی‌های رنگ روغن ونسان ون گوک امپرسیونیست هلندی، یکی دیگر از مهم‌ترین آثار به نمایش‌ درآمده در این مجموعه است. ون‌گوگ این نقاشی را در سال ۱۸۹۰ خلق کرد.

12.jpg
نمایشگاه چشم در چشم در محل موزه هنرهای معاصر تهرانعکس: یورونیوز فارسی :::

در این نمایشگاه همچنین آثاری از اندی وارهول هنرمند و فیلمساز آمریکایی و از خالقان سبک «پاپ‌آرت» به نمایش درآمده است.

موزه هنرهای معاصر به ابتکار فرح پهلوی و با پشتیبانی دفتر مخصوص شهبانو فرح پهلوی پیش از انقلاب و در سال ۱۳۵۶ در امیرآباد تهران بنا شد.

ساختمان موزه را کامران دیبا، پسرعموی ملکه وقت، در سبک معماری مدرن و با الهام از بادگیرهای کویری ایران طراحی کرد.

13.jpg
فرح پهلوی در موزه هنرهای معاصرعکس: آرشیو کامران دیبا :::

در گنجینه دائمی موزه بیش از ۳ هزار اثر از نخبگان هنرهای تجسمی نگهداری می‌شود و شماری از مهم‌ترین آثار هنر مدرن را در تملک دارد.

شهبانوی وقت ایران بر مراحل خرید این آثار هنری این موزه به طور شخصی نظارت داشت. برآورد می‌شود امروزه ارزش این آثار به بیش از ۵ میلیارد دلار برسد.

در پی انقلاب ۱۳۵۷ بسیاری از نقاشی‌های مشهور خریداری‌شده به مخازن موزه بازگردانده شدند و برای سال‌ها به نمایش عموم درنیامدند. هنوز نیز شمار قابل توجهی از آثار هنری این موزه به دلیل «نمایش برهنگی» در انبارهای موزه قرار دارند.

نمایشگاه «چشم در چشم» تا ۴ آذر در محل موزه‌ هنرهای معاصر ادامه خواهد داشت.