شناسهٔ خبر: 69844275 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

آیین رونمایی از نوستالژی‌های بهمن پگاه راد/ بهار نارنج های خانه بغلی و یک عکس دسته جمعی

صاحب‌خبر -

فردا، پنج شنبه اول آذر ماه از ساعت ٩ و ٣٠  تا ١١ و ٣٠ دقیقه از دو عنوان کتاب «سال هایی که برای دهه شصت و هفتادی ها داستان نوشتم» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مرکز شیراز، کنار باغ جهان نما، رونمایی می‌شود.

بهمن پگاه راد نویسنده ادبیات داستانی کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار ما، درباره رونمایی جلدهای اول و دوم مجموعه چهار جلدی «سال هایی که برای دهه شصت و هفتادی ها داستان نوشتم» گفت: دو کتاب اول این مجموعه چهار جلدی که به اهتمام انتشارات‌ نوید شیراز و با همکاری نشریات روزنامه  « خبرجنوب» منتشر شده، در آخرین روز هفته کتاب رونمایی می شود و در نشستی به سخنرانی استاد امین فقیری و استاد احمد اکبرپور می نشینیم.

وی افزود: ۹ خرداد ۱۳۹۴ خبری مبنی بر چاپ داستان های بلندم از جمله زورق‌های کوچک، سعدی رئیس جمهور فرانسه، این خانه همان است، یکی بود هیچکس نبود، تنها پهلوان شهر و کتل که طی دهه های ۶٠ ، ۷۰ و ۸۰ در مجله کیهان بچه‌ها و صفحه دانش آموز روزنامه خبر جنوب چاپ شده بود، منتشر شد، در این خبر گفته بودم به علل دشواری‌های چاپ کتاب و کمبود کاغذ، چاپ به تعویق افتاده و اکنون بعد از گذشت چند سال از انتشار این خبر، داستان‌های کوتاهم که همگی آنها در مجله کیهان بچه‌ها چاپ شده در صف انتشار هستند و زودتر از داستان های بلندم، وارد بازار نشر می شوند.

نویسنده کتاب  « دونده شهر» و ادبیات داستانی کودک و نوجوان در ادامه سخنان خود درباره این دو مجموعه داستانی گفت: کتاب اول با عنوان «یک عکس دسته جمعی» شامل دو مقدمه است. در مقدمه اول به دوران طلایی و میراث فرهنگی مجله کیهان بچه‌ها که یکی از نوستالژی‌های بچه‌های دهه ۴۰ تا ۶۰ است، اشاره شده و در مقدمه دوم با عنوان «کتاب ها و نوشته‌های عجیب» نوشته محمدرضا اصلانی، از نویسندگان ادبیات داستانی کودک و نوجوان، به خوبی ها و بدی ها و یادآوری خاطره های تلخ و شیرین در طول زندگی اشاره شده است.

پگاه راد، به کتاب دوم خود از این مجموعه چهار جلدی اشاره کرد و گفت: در مقدمه کتاب دوم که «بهار نارنج‌های خانه بغلی» نام دارد، به دوران طلایی و نوعی احساس مسئولیت اشاره شده است. در این کتاب نیز ۲۵ داستان دیگر که همگی برای اولین بار در مجله کیهان بچه ها، چاپ شده، با ذکر تاریخ، زینت بخش کتاب شده است. در آخر کتاب نیز به بیان خاطراتی از دیروز، امروز و آینده کیهان بچه‌ها و آنهایی که طی ۷ دهه گذشته با این مجله همکاری داشته‌اند، پرداخته‌ام.

وی در رابطه با جلدهای سوم و چهارم و احیانا پنجم این مجموعه که سال آینده منتشر می شوند، گفت: در جلد سوم، قسمتی دیگر از داستان‌های کوتاهم در مجله کیهان بچه‌ها و نیز صفحه دانش آموز روزنامه «خبر جنوب» و ويژه‌نامه‌های آفتابگردان و دوچرخه، همراه دو داستان بلندم « یکی بود، هیچ کس نبود»، «زورق های  کوچک»،  «سعدی رئیس جمهور فرانسه»، «کتل»، «شغلی برای حافظ»، « تنها پهلوان شهر» و چندین داستان کوتاه دیگرم که در صفحات دانش آموز روزنامه «خبر جنوب» چاپ شده، در همین مجموعه یاد شده، به چاپ می رسند.

نویسنده کتاب «دخترک و چشم هایش» ادامه داد: کتاب چهارم و پنجمم نیز به داستان‌های کوتاهم که در ویژه‌نامه آفتابگردان و دوچرخه ضمیمه روزنامه همشهری چاپ شده، اختصاص دارد و دو داستان بلندم نیز  در جلد چهارم قرار می‌گیرند.

به گفته این نویسنده ادبیات داستانی کودک و نوجوان، دو جلد اول و دوم مجموعه داستان‌هایی که برای دهه شصت و هفتادی ها نوشتم، بعد از مدت ها انتظار فردا رونمایی  می شود و از تمامی دوستداران کتاب برای حضور در این نشست دعوت به عمل آمده است.  کتاب اول «یک عکس دسته جمعی» با ٢۶۴ صفحه به قیمت ٢۴٠ هزار تومان و کتاب دوم «بهار نارنج‌های خانه بغلی» با ۲۵۳ صفحه به بهای ۲۵۰ هزار تومان عرضه خواهند شد. این دو کتاب نوستالژی به اهتمام داریوش نویدگویی مدیر انتشارات بین‌المللی نوید شیراز و حسین واحدی پور بنیانگذار موسسه «خبر» و مدیر مسئول روزنامه «خبر جنوب» چاپ شیراز روانه بازار کتاب می‌شوند.

بهمن پگاه راد کیست؟

پگاه راد زاده اول بهمن ماه سال ۱۳۳۰ در شیراز، عضو دو انجمن قلم ایران و کانون نویسندگان کودک و نوجوان است که سابقه این نویسنده در روزنامه نگاری بیش از ۴ دهه گذشته است و معمولاً روزنامه نگاران از تحریریه آغاز می کنند و در طول خدمت خود نشریه های متعددی را تجربه می کنند، اما وی در چهار دهه اخیر که اکنون به ۵ دهه رسیده تنها در روزنامه  «خبر جنوب» فعالیت داشته است.