به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمد امین بهرامی در دومین نشست از سلسله برنامههای «شهر در آینه دانایی»، اظهار کرد: مهمترین موضوع در حوزه مسائل اجتماعی در حوزه شهری است و از طرف دیگر ارزیابی و تأثیرات فرهنگی اجتماعی مسائل شهری از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه ارزیابیهای اجتماعی و فرهنگی از طرحهای توسعهای در نیم قرن گذشته در فضای جهانی و 20 سال گذشته در تهران مورد توجه قرار گرفته است، عنوان کرد: موضوع شهرداری به مثابه نهاد اجتماعی با ارزیابی و تاثیرات فرهنگی اجتماعی شکل میگیرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه، گفت: در زمینه ارزیابی اجتماعی و فرهنگی طرحهای توسعهای ادبیات گفتمانی جدی شکل گرفته و برای کلانشهری همچون کرمانشاه نیز ضروری است که این ادبیات شناخته شود و در ارزیابیها مورد توجه قرار گیرد.
بهرامی افزود: ارزیابی در واقع پیشبینی پیامدهای مثبت و منفی طرحهای توسعهای و تعریف سناریوهایی برای کاهش پیامدهای منفی و افزایش پیامدهای مثبت است.
وی با بیان اینکه تمام پروژههای عمرانی شهرداری تأثیرات اجتماعی دارند، بیان کرد: مدیریت شهری باید به این نتیجه برسد که قبل از انجام هر فعالیتی تأثیرات فرهنگی اجتماعی آن سنجیده شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت نظرسنجی از مردم برای اجرای پروژهها، عنوان کرد: وقتی میخواهیم سرمایه اجتماعی ایجاد کنیم نمیتوانیم نسبت به نظر مردم بیتفاوت باشیم آنچنانکه در شهرداری تهران 4000 پروژه مردمی تعریف شده است.
وی با انتقاد از میزان بودجه سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمانشاه در مقایسه با شهرهای دیگر گفت: در بودجه شهری کرمانشاه مسائل فرهنگی اجتماعی دیده نمیشود و این برای یک کلانشهر قابل قبول نیست و این در حالی است که در شهرهای بزرگ 10 درصد بودجه شهرداری به سازمان فرهنگی اجتماعی تخصیص مییابد.
بهرامی با بیان اینکه با این بودجهبندی نمیتوان توقعی در زمینه رفع مسائل فرهنگی اجتماعی داشت، افزود: طرحهای شهرداری تهران باید با تأییدیه فرهنگی اجتماعی باشد و این باید در کرمانشاه نیز نهادینه شود.
انتهای پیام/
∎