شناسهٔ خبر: 69775422 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

عضو مجلس خبرگان رهبری :

تلاش عملی مقدمه رسیدن به مقاصد معنوی است

حوزه/ امام جمعه موقت اصفهان گفت: با توجه به آیاتی که درقرآن ذکر شده است برای رسیدن به مقامات معنوی تلاش عملی نیز لازم است و پاکی درونی و خدمت به دیگران از ویژگی هایی است که باعث توجه ائمه و امام زمان به ما می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت‌الله سید ابوالحسن مهدوی در مرام عزاداری شهادت حضرت زهرا(س) در جمع طلاب غیرایرانی جامعه المصطفی اصفهان، به تفسیر آیات 39 و 40 سوره نجم پرداخت و بر اهمیت تلاش عملی در زندگی تأکید کرد.

وی با اشاره به اینکه قرآن ما را به تلاش و کوشش دعوت می‌کند، بیان کرد: آرزوهای صرف برای رسیدن به اهداف و مقاصد معنوی ناکافی است و تنها سعی و کوشش است که می‌تواند انسان را به نتایج مطلوب برساند.

امام جمعه موقت اصفهان تصریح کرد: آرزو داشتن برای رسیدن به امام زمان(عج) یا انجام عمل صالح، به‌تنهایی کافی نیست. آنچه که ما را به این مقاصد می‌رساند، عمل و تلاش مستمر است.

آیت‌الله مهدوی همچنین اهمیت روحیات معنوی مانند سخاوت، شجاعت و تعبد را خاطرنشان کرد و افزود: این ویژگی‌ها تنها از طریق عمل شکل می‌گیرند.

وی سپس به آیه پایانی سوره آل عمران اشاره کرد که بر صبر و مقاومت و ارتباط با امامان تأکید دارد و گفت: قرآن به مثابه قوانین کلی است، اما امامان مصادیق جزئی و روشن را برای ما نمایان می‌سازند و این امر اهمیت پیروی از امامان صادقین را نشان می‌دهد که ما را در مسیر مستقیم الهی قرار می‌دهد.

مصطفی باشید تا شما را اصطفی کنند

آیت‌الله مهدوی در بخش دیگری از سخنان خود به داستان غلامرضا کسایی، داماد علامه امینی صاحب کتاب الغدیر، اشاره کرد و گفت: او تلاش کرد تا راه هدایت را بیابد و کسایی با انجام چهل روز اعمال صالح و بندگی خدا و خودداری از گناهان، به دنبال هدفی والاتر بود.

وی خاطرنشان کرد: این تلاش و اخلاص، مصداق آیات قرآن است، به ویژه آیه 40 سوره بقره، آیه 60 سوره غافر و سوره عنکبوت، که بیان می‌کند: وفا کنید، ما نیز وفا می‌کنیم، این آیات نشان‌دهنده اهمیت صداقت و پایبندی به عهد و پیمان در روابط الهی است.

امام جمعه موقت اصفهان گفت:کسایی هنگام وضو گرفتن برای نماز، نوری غیرمعمول را مشاهده کرد که از اتاق خادم بیرون می‌آید و متوجه شد که خادم در حال صحبت با کسی است؛ بعد از اصرار کسایی، خادم گفت، حضرت امام زمان (عج) در حجره حضور داشتند و یارانش را نام بردند و گفتند یکی از یارانشان از دنیا رفته و او را برای پیوستن به یارانشان انتخاب کرده‌اند و روز جمعه می‌آییم و شما را میبریم.

آیت‌الله مهدوی با تأکید بر اهمیت پاکیزگی درونی و خدمت به دیگران، خاطرنشان کرد: این ویژگی‌ها از دلایل انتخاب شدن توسط امام زمان (عج) بود و این داستان نشان‌دهنده این است که انسان برای رسیدن به حقیقت باید ظاهر و باطن خود را پاک نگاه دارد و خدمت به دیگران را مهم بشمارد.

امام جمعه موقت اصفهان یادآور شد: برای رسیدن به مقامات معنوی، باید «مصطفی باشید تا شما را اصطفی کنند» این عبارت به این معنا است که انسان اگر در رفتار و منش خود، پاکی، صداقت و اخلاص در عبادت داشته باشد، به مرحله‌ای می‌رسد که خداوند او را برای مقاصد خاص و دسترسی به عنایات الهی برمی‌گزیند (اصطفی شود)، به عبارتی دیگر، با تلاش در جهت صفا و خلوص نیت، انسان می‌تواند به برگزیدگی و هدایت خاص الهی دست یابد.