شناسهٔ خبر: 69714751 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خبر داد

رتبه اول آذربایجان‌شرقی در زمینه منابع کتابخانه‌ای در سطح کشور

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گفت: آذربایجان شرقی رتبه اول منابع کتابخانه‌ای از لحاظ خرید و اهدای کتاب در میان استان های (الف) کشور را در سال ۱۴۰۲ را کسب کرده است.

صاحب‌خبر -

اسد بابایی روز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه در نشست خبری که به مناسبت آغاز سی و دومین دوره هفته کتاب برگزار شد، به مشکلات سال های اخیر حوزه کتاب و کتابداری اشاره کرد و افزود: عدم وجود تعداد مناسب کتابخانه، فرسودگی کتابخانه ها -که بالغ بر ۵۰ درصد کتابخانه ها بالای ۵۰ سال قدمت داشتند- و همچنین حضور کمرنگ مردم در کتابخانه‌ها بعد از ایام کرونا از جمله مشکلات ما در سال های گذشته بود ولی ما برای اینکه SWOT را عملیاتی کنیم و برای شناسایی نقاط قوت و ضعف، تحول اداری را در دستور کار قرار دادیم.

وی تصریح کرد: ما از مرداد ماه سال ۱۴۰۱ شروع به برنامه‌ریزی کوتاه، میان و بلند مدت کردیم و در این راستا نیز تعداد کتابخانه های استان را از ۱۴۵ عددبه ۱۵۱ عدد و معادل ۴/۱۴ به ازای هر نفر افزایش دادیم.

وی از افزایش ۳۲ درصدی کتاب‌های موجود در کتابخانه ها خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱، دو میلیون و ۸۰۰ نسخه کتاب در کتابخانه ها داشتیم که به سه میلیون و ۷۰۰ نسخه افزایش داده‌ایم.

بابایی، آمار و ارقام حوزه کتابداری و کتابخوانی را تشریح کرد و افزود: حدود ۸۶ هزار و ۹۳۵ نفر در سال ۱۴۰۱ عضو فعال کتابخانه بودند ولی الان این تعداد به ۱۷۷ هزار و ۷۳۷ نفر که بالغ بر ۱۰۴ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۱، رسیده است.

وی ادامه داد: در حوزه امانت گیری کتاب از تعداد ۷۳ هزار و ۷۵۶ نسخه در سال ۱۴۰۱ به یک میلیون و ۲۸۹ هزار جلد کتاب در سال ۱۴۰۳ رسیده‌ایم و همچنین تعداد مراجعان به کتابخانه ها از یک میلیون و ۳۷۵ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ بوده به دو میلیون و ۲۷۷ بالغ بر ۹۵ درصد افزایش مراجعه داشته‌ایم.

وی از برگزاری پنچ پویش طی دو سال گذشته برای اهدای کتاب به کتابخانه ها خبر داد و گفت: پویش مهر از اول مهر ماه تا آخر اسفندماه برای اهدای کتاب های غیر لازم علاقه‌مندان کتابخوانی به کتابخانه ها برگزار می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان از افزایش زیرساخت های کتابخانه‌ای استان خبر داد و گفت: آذربایجان شرقی در میان سه استان برتر در زمینه ساخت کتابخانه است که از ۸۶ هزار و ۵۸۳ متر مربع در سال ۱۴۰۱ به ۹۱ هزار ۳۵۱ متر مربع رسیده است و در این راستا سه کتابخانه سردار سلیمانی، استاد کریمی مراغه‌ای و پروفسور سعادتجو در محله مارالان را طی دو سال افتتاح کرده‌ایم.

رتبه اول آذربایجان شرقی در زمینه منابع کتابخانه‌ای در سطح کشور

وی ادامه داد: طرح‌های کتابخانه‌ای شامل احداث و بازسازی کتابخانه ولایت هوراند، اوحدی مراغه، شهیدمدرس بناب، شهیدرجایی عجبشیر، یامچی مرند، تازه قلعه ملکان، کتابخانه مرکزی بستان آباد که بزرگترین کتابخانه شهرستانی است، شهیدمهدی باکری ملکان، ممقان و سایر شهرستان‌ها فعال هستند.

وی از اجرای طرح کودک کتابخوان برای اولین بار در کشور خبر داد و گفت: ما بررسی نتایج کشورهای خارجی و اروپایی طی تفاهم نامه‌ای با مرکز بهداشت استان طرح کودک کتاب خوان را برای کودکان شش سال که برای واکسن به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کنند، کارت عضویت رایگان در کتابخانه ها را دریافت می‌کنند.

بابایی تصریح کرد: همچنین با همکاری و همیاری آموزش و پرورش طرح کتاب یاران در سطح مدارس استان اجرا کردیم، در این طرح یک دانش آموز علاقه‌مند را مسئول ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در مدارس کرده‌ایم و همچنین طرح جهان‌دیدگان ا برای جامعه هدف سالمندان که کلاس های آموزشی، فرهنگی، خوشنویسی، مثنوی خوانی و تذهیب به صورت رایگان برگزار می‌کنیم و در این راستا نیز هفت هزار نفر در این طرح شرکت کرده‌اند.

وی از افزایش امکانات عمرانی کتابخانه مرکزی تبریز خبر داد و گفت: بخش نسخ خطی کتابخانه مرکزی تبریز استانداردسازی شده و دیوار های آن به سیستم ضد حریق و آتش سوزی مجهز شده است.

وی از اهدای کتاب های نفیس توسط شهروندان و مردم علاقه‌مند به کتابخوانی ابراز قدردانی کرد و افزود: خانواده نخجوانی از موسسین کتابخانه ملی تبریز هفته گذشته تعداد ۸۱ کتاب نفیس چاپ سربی و سنگی را به این کتابخانه اهدا کردند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ادامه داد: وقفنامه ربع رشیدی، استدیوان صافی، سیرالملک و تنها نسخ انجیل رسولان که فقط دو نسخه از این کتاب در جهان وجود دارد و دیگری در کشور آمریکا در این کتابخانه وجود دارد و سال گذشته جشنواره طعم کتاب با عشایر را آغاز کردیم و سال ۱۴۰۴ نیز در چهار نقطه استان جشنواره کتاب برای عشایر با عنوان " ائل سسی کتاب نغمه سی " برگزار می‌شود.

وی با بیان این‌که سال گذشته ۴۸ میلیارد ریال تجهیزات برای کتابخانه‌های استان خریداری شده است، از افزایش ۱۲۱ درصدی کارگاه‌های آموزشی، ۱۴۵ درصدی جلسات مشاوره، ۷۶ درصدی جلسات نقد کتاب خبر داد و گفت: امسال تعداد ۷۰۰ برنامه از جمله اردو و بازدیدهای گروهی از کتابخانه‌ها، کارگاه قصه گویی، رونمایی از کتاب‌ها، محافل ادبی، مسابقات نقاشی و نمایش خوانی در هفته کتاب برگزار می‌شود.

رتبه اول آذربایجان شرقی در زمینه منابع کتابخانه‌ای در سطح کشور

انتهای پیام