شناسهٔ خبر: 69704009 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

علوم پزشکی تاکید کرد:

محدودیت سرم ضد هاری در کرمان/ با افزایش حیوان‌گزیدگی مواجه هستیم

کرمان- ایرنا سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر کمبود و محدودیت سرم ضد هاری در این استان و ضرورت افزایش مراقبت ها توسط شهروندان گفت: با افزایش موارد حیوان گزیدگی در استان روبه رو هستیم.

صاحب‌خبر -

سعید صحبتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کمبود سرم ضد هاری در کرمان محسوس است لذا توصیه می شود افراد از انجام اقداماتی که منجر به حیوان گزیدگی می شود خودداری کنند.

وی با تاکید بر اینکه کودکان و جوانان از نزدیک شدن به حیواناتی مانند سگ و گربه خوداری کنند تصریح کرد: افراد در صورت گازگرفتگی توسط حیوانات به طور حتم به مراکز پیشگیری از هاری مراجعه داشته باشند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار داشت: بیمارستان باهنر در شهر کرمان به صورت شبانه روزی و رایگان به افرادی که توسط حیوانات گزیده شده اند ارائه خدمت می دهد و در شهرستان ها نیز بیمارستان ها این خدمات را ارائه می دهند.

وی گفت: کمبود ایمنوگلوبولین یا سرم ضد هاری در کرمان به دلیل هزینه های زیاد تولید این دارو و تولید محدودی که دارد، است.

گزش بالاتر از متوسط کشور در کرمان

سالانه به طور متوسط به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در میانگین کشوری حدود ۴۳۰ نفر مورد گزش حیوانات قرار می گیرند که این آمار در کرمان بالای ۴۸۰ نفر و بیشتر از میانگین کشوری است

صحبتی گفت: سالانه به طور متوسط به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در میانگین کشوری حدود ۴۳۰ نفر مورد گزش حیوانات قرار می گیرند که این آمار در کرمان بالای ۴۸۰ نفر و بیشتر از میانگین کشوری است.

وی افزود: تدبیر برای مهار سگ های ولگرد اقدامی بین‌بخشی و دستورالعملی با عنوان ساماندهی حیوانات بلاصاحب است که بخش عمده وظایف این طرح بر عهده شهرداری ها و شوراهای شهر است و باید در عقیم سازی، جمع آوری و نگهداری این حیوانات اقداماتی انجام دهند که البته با توجه به حجم مشکلی که وجود دارد اقدامات انجام شده کافی نیست.

کمبود سرم ضد هاری در کرمان/ با افزایش حیوان‌گزیدگی مواجه هستیم

به گزارش ایرنا، سرم ضدهاری در مواردی که مرکز پیشگیری و درمان هاری لازم بداند به فرد گزیده شده توسط حیوان تزریق می شود.

سگ یا گربه ای که مبتلا به هاری شود حداکثر به مدت ۱۰ روز زنده می ماند و به مدت پنج تا هفت روز قبل از مرگ ویروس را در بزاق خود دارد و از طریق گاز گرفتن می تواند ویروس را منتقل کند.

بیماری هاری نوعی عفونت ویروسی دستگاه اعصاب مرکزی است که به طور معمول به واسطه گزش حیوان هار به انسان منتقل می‌شود که از نظر بهداشت عمومی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و اگر به‌موقع درمان نشود منجر به فوت فرد خوهد شد. حیوانات خانگی مانند سگ‌، گربه‌ و خرگوش‌، حیوانات اهلی همچون گاو، گوسفند و شتر و حیوانات وحشی مانند راسو، راکون و خفاش‌ها می‌توانند ویروس هاری را از طریق گزش و خراش به انسان منتقل کنند.