شناسهٔ خبر: 69694952 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان صنعت | لینک خبر

تن ماهی از مالیات بر ارزش افزوده معاف می شود؟

رئیس انجمن صنعت کنسرو اصلاح قانون تعزیرات حکومتی، اصلاح قانون حمایت از مصرف‌کنندگان و معافیت کنسرو ماهی از مالیات بر ارزش افزوده را از راهکارهای رفع مشکلات صنایع کنسرو کشور عنوان کرد.

صاحب‌خبر -

جهان صنعت نیوز، امروز سه شنبه ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۳ همایش نقش صنعت کنسرو در تأمین امنیت غذایی با حضور سیدحسین حسینی، رئیس سازمان شیلات ایران و معاون وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد. مسعود بختیاری، رئیس انجمن صنایع کنسرو ایران در این همایش گفت: امروز در جهان صنعت کنسرو با فراهمی، دسترسی، سلامتی و پایداری در تولید در امنیت غذایی کشورها نقش کلیدی دارد که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: بر اساس آمارها ۱۳۵ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می‌شود که حداقل ۳۰ میلیون تن آن به ضایعات تبدیل می‌شود. اگر بتوانیم از ضایعات بخش کشاورزی پیشگیری کنیم معادل غذای ۱۵ میلیون نفر بوده و سالانه ۱۶ میلیارد دلار ذخیره سازی مالی می‌شود.

رئیس انجمن صنعت کنسرو ایران بیان کرد: اگر از ضایعات بخش کشاورزی پیشگیری شود حدود ۲۵ درصد درآمد نفتی خواهد بود. وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ از محل صادرات ۲۶۷ هزار تن رب گوجه فرنگی به ارزش ۱۴۴ میلیون دلار ارز به کشور وارد شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ حدود ۷۰ درصد رشد داشت.

وی تبلیغات منفی در خصوص مصرف کنسرو در کشور را یکی از معضلات این بخش دانست. او گفت: شایعاتی مبنی بر استفاده از مواد نگهدارنده در صنعت کنسرو و سرطانی بودن مصرف زیاد این محصول نگرانی‌هایی را برای مردم ایجاد می‌کند که هیچ یک از آنها صحت ندارد. زیرا در صنعت دو اصل بسته‌بندی در ظروف غیر قابل نفوذ و حرارت دهی و شوک حرارتی باعث شده که نه تنها از مواد نگهدارنده استفاده نشود بلکه زمان نگهداری کنسرو به ۲ سال افزایش یابد.

بختیاری قیمت گذاری دستوری کنسرو را یکی دیگر از مشکلات این صنعت عنوان کرد. او گفت: قیمت گذاری دستوری تأثیری در کنترل قیمت‌ها ندارد. آنچه می‌تواند باعث برهم زدن توازن بازار و آثار منفی در بازار شود امر دیگری است.

وی تصریح کرد: ما توانستیم طی ۱۴ ماه اخیر قیمت کنسرو ماهی را ثابت نگه داشته و در بازار آرامش برقرار باشد.

رئیس انجمن صنعت کنسرو ایران در ادامه در خصوص شاخص‌های سهولت کسب و کار در ایران گفت: کشور ما در بین ۱۹۰ کشور دنیا رتبه ۱۲۷ را دارا است. این نشان دهنده فاصله زیاد ایران با کشورهای امارات، ترکیه، پاکستان و نوار غزه است. زیرا نوار غزه در سال ۲۰۲۰ میلادی رتبه ۱۰۸ جهان را داشت.

وی بر این باور است که ایران به لحاظ شاخص کسب و کار از بیشتر کشورهای جهان عقب است و باید تمهیداتی عاجل در این خصوص اندیشید.

بختیاری اظهار امیدواری کرد که رویکرد دولت چهاردهم که شنیدن صدای تشکل‌هاست در این راستا به این صنعت کمک خواهد کرد.

رئیس انجمن صنعت کنسرو ایران در پایان اصلاح قانون تعزیرات حکومتی، اصلاح قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان، معافیت کنسرو ماهی از مالیات بر ارزش افزوده و مدیریت یکپارچه این بخش را از راهکارهای رفع مشکلات صنعت کنسرو کشور برشمرد.

مهر