شناسهٔ خبر: 69630081 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

در همایش بین‌المللی مکتب نصرالله مطرح شد:

نصرالله مرد میدان و دیپلماسی وحدت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد که شهید نصرالله هم یک سیاستمدار جدی و کامل بود و هم یک فرمانده نظامی برتر که از آغاز اشغال لبنان در سال 1982 توسط اسرائیل، فرماندهی نظامی را برعهده داشت.

صاحب‌خبر - به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب (تنا): همایش بین المللی مکتب نصرالله، در گرامیداشت چهلمین روز شهادت پرچمدار مقاومت، مجاهد شهید سید حسن نصرالله و با حضور صاحب‌نظران و اندیشمندانی از سراسر جهان امروز شنبه   ۱۹ آبان ماه در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است.

ولایت پذیری شاخص اصلی شهید نصرالله 
حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی  با بیان این که هدف اصلی از شکل‌گیری این نشست، ادای دین به شخصیتی است که ابعاد ناشناخته‌اش بیش از ابعاد شناخته شده‌اش است، در این همایش گفت: برای پیروی از راه سید حسن نصرالله، ناگزیر از تبیین ابعاد پیدا و پنهانش هستیم. تجلیل از شهید عزیز سیدحسن نصرالله، تجلیل از همه شهدای مقاومت از شهید قاسم سلیمانی تا شهید هنیه، شهید سنوار، شهید سیدهاشم صفی‌الدین و شهید نیلفروشان است.

وی بزرگترین ویژگی شخصیتی این مجاهد بزرگ را ولایت پذیری وی دانست و توضیح داد: شهید نصرالله در بخشی از در دیداری که با علامه مصباح یزدی داشت، فرمود: ما ولایت را این طور می‌فهمیم که اگر ولی امر دستوری داد، باید آن را اطاعت و پیروی کنیم و اگر نهی کرد نباید آن کار را انجام دهیم. بر اساس شناختی که از مزاج و اصول ولی امر داریم، هنگامی که مسئله‌ای را بررسی می‌کنیم و احتمال می دهیم کاری مورد رضایت ایشان است آن کار را انجام می دهیم و به صرف آن که احتمال دهیم کاری باعث رنجش خاطر ایشان می شود از انجام آن پرهیز می کنیم. این ولایت حقیقی و حقیقت ولایت است.

سید نصرالله، مرد میدان و اندیشه و  فراملی
سید عباس صالحی، وزیر ارشاد با بیان این که شهید نصرالله، هم یک شخصیت تحلیلگر و اندیشه ورز بود و همه ما  تحلیل‌ها و اندیشه‌های خاص او ر ا در حوزه‌های مختلف دیده‌ایم و شنیده‌ایم و در عین حال شخصیت عملگرا و میدانی بود، گفت: بسیاری افراد در صحنه تحلیل پیشتازند؛ اما در عمل آن پیشتازی را ندارند.

وی افزود: نکته دیگری که در شخصیت سید حسن نصرالله می‌توان دید و یاد گرفت این است که او یک سیاستمدار جدی و کامل بود هم در عرصه ملی و هم در عرصه منطقه‌ای و هم در عرصه جهانی و هم یک فرمانده نظامی برتر بود که از آغاز اشغال لبنان در سال 1982 توسط اسرائیل، فرماندهی نظامی را برعهده داشت و بسیار کمند کسانی که هم سیاستمدار برجسته باشند و هم یک فرمانده برجسته و سید حسن نصر الله هردو اینها بود .

صالحی با بیان این که او هم یک شخصیت ملی - لبنانی بود و هم از یک طرف یک شخصیت اسلامی و فراملی و این که یک فرد بتواند هم در افق جغرافیا تعریف شود  هم در افق منطقه و جهان، جالب است، گفت: شهید نصرالله هم اهل تسامح و احسان و رحمت و محبت بود و هم اهل صلابت و نفوذناپذیری در مقابل دشمن.

وی تاکیدکرد: شهید نصرالله، شخصیت آرمان‌گرا در عین واقع‌گرایی بود و او قله آرمان‌ها در می‌نوردید، اما واقعیات میدان را در توجه داشت. وی هم مدیر راهبردی بود، هم مدیر میدانی. سید حسن نصرالله هم به قدرت سخت توجه داشت و هم قدرت نرم را می‌شناخت و در هر سخنرانی و بیانیه می‌توانست افق را تغییر دهد.

انتهای پیام/