شناسهٔ خبر: 69601416 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مثلث همکاری ایران، ونزوئلا و کوبا در ارتباطات

 هفته گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور پیگیری دیپلماسی فناوری در دولت چهاردهم و توسعه همکاری های دو جانبه در راس هیاتی به ونزوئلا و کوبا سفر کرد که دیدار با مقامات دو کشور، امضای سندهای مهم ارتباطی، انتقال تجربه در حوزه های ارتباطات و احداث کارخانه ساخت فیبرنوری در ونزوئلا بخشی از مهم ترین اقداماتی بود که در این سفر دو روزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان به منظور پیگیری دیپلماسی فناوری در دولت چهاردهم و توسعه همکاری های دو جانبه هفته گذشته در راس هیاتی به ونزوئلا و کوبا سفر کرد.  ونزوئلا اولین مقصد سفر وزیر ارتباطات به آمریکای جنوبی و منطقه کارائیب به شمار می‌رفت که طی آن قرار بود در کاراکاس با معاون رییس جمهوری و رئیس رگولاتوری ونزوئلا و همچنین معاون علم و فناوری رییس جمهوری این کشور که مسوولیت مخابرات (کنتبه) را برعهده داشت، دیدار و گفت‌ و گو کند.   

پس از ونزوئلا، هاشمی به منظور گسترش همکاری‌ها با کشورهای منطقه کارائیب به کوبا سفر و در این زمینه با وزیران ارتباطات و توسعه تجارت این کشور دیدار و گفت و گو کرد. هاشمی فعال کردن دیپلماسی در حوزه فناوری را اولویت مهم وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم دانسته و تاکید کرده بود که سفر به دو کشور کوبا و ونزوئلا بخشی از این اولویت برای فعال کردن ظرفیت دیپلماسی فناوری است. در نهایت روز جمعه سید ستارهاشمی وارد فرودگاه کاراکاس شد و مورد استقبال مقام های عالی رتبه ونزوئلا و سفیر ایران در این کشور قرار گرفت.  

امضای دو سند مهم همکاری‌های ارتباطاتی و مخابراتی میان تهران و کاراکاس

 وزیر ارتباطات در سفر به ونزوئلا با خورخه مارکز- وزیر برق و رییس شرکت ملی مخابرات این کشور (Conatel)- دیدار کرد و از  نقش موثر وی در توسعه همکاری‌های نزدیک با شرکت‌های ایرانی قدردانی کرد و گفت شرکت ‌هایی که اعلام آمادگی کرده‌اند که با کشور دوست ونزوئلا همکاری و تعامل نزدیک داشته باشند، از بهترین شرکت‌هایی به شمار می‌روند که در ایران مشغول به فعالیت‌اند.  همچنین این آمادگی از طرف ایران وجود دارد که تولیدات مشترک را در خارج از کشور داشته باشیم تا بتوانیم بازار منطقه را در حوزه‌های مخابراتی در اختیار بگیریم.

هاشمی با تاکید بر اینکه راه‌اندازی خانه نوآوری به میزبانی ونزوئلا می‌تواند در حوزه‌های مشترک، توسعه محصولات و آموزش نیروی انسانی نقش موثری را ایفا کند، خاطرنشان کرد که همکاری دو کشور در این زمینه می‌تواند در عرصه های بین المللی راه گشا باشد.    

خورخه مارکز- وزیر برق و رییس شرکت ملی مخابرات ونزوئلا- در این دیدار تأکید کرد که در حوزه مخابرات و انرژی کارهای زیادی است که به صورت مشترک می‌توان انجام داد.

گسترش همکاری ها در زمینه های آموزشی، هوش مصنوعی و مخابرات میان تهران و کاراکاس  از دیگر مواردی بود که در ادامه پیگیری برنامه های روز اول سفر وزیر ارتباطات مطرح شد. در این دیدارها به حوزه های متنوع علمی، فناوری و تحقیقاتی و ظرفیت های فراوان بخش های مختلف وزارت ارتباطات مانند پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید شد.

همچنین اعلام آمادگی شد تعدادی از مراکز آموزشی و خانه فناوری در کاراکاس را برای آموزش برنامه‌های هوش مصنوعی فعال شود. در ادامه این دیدار معاون رییس جمهوری و وزیر علوم ونزوئلا نیز نسبت به همکاری در حوزه آموزش، تبادل تجهیزات و انتقال فناوری از ایران اظهار تمایل کرد و از پیشنهاد همکاری مشترک با تهران در حوزه تامین تجهیزات مخابراتی خبر داد.   

مثلث همکاری ایران، ونزوئلا و کوبا در ارتباطات

انتقال تجربه ایران در زمینه‌های دولت الکترونیک، هوش مصنوعی و خدمات نوین پستی به ونزوئلا  

در ادامه دیدارها وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با رامون رامون بلاسکز، وزیر حمل‌ونقل ونزوئلا و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری بولیواری ونزوئلا و جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد. هاشمی در ابتدای این دیدار ضمن تقدیر از میزبانی خوب مقام‌های ونزوئلا، با اشاره به برگزاری نشست ماه آینده کمیسیون مشترک همکارهای اقتصادی جمهوری بولیواری ونزوئلا و جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری کرد که نتایج این سفر و برگزاری نشست آتی کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور به توسعه روابط و مناسبات تهران و کاراکاس بینجامد.

وی  در ادامه با تشریح زمینه‌های همکاری‌های مشترک دو کشور، به توانمندی های جمهوری اسلامی در زمینه هوش مصنوعی اشاره و تأکید کرد که این توانمندی‌ها می‌تواند در عرصه انتقال دانش و تجربه مرتبط با هوش مصنوعی در اختیار ونزوئلا قرار گیرد.

به اعتقاد وزیر ارتباطات وزیر ارتباطات مدیریت هوشمند راه‌ها کمک شایانی به کاهش ترافیک داشته و کشورمان در این زمینه تجارب خوبی را کسب کرده است و اکنون آمادگی وجود دارد که این تجربیات را در اختیار ونزوئلا قرار گیرد.  

تشریح «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند» و ارتقای ۳۰ پله‌ای کشورمان در شاخص‌های جهانی «دولت الکترونیک» به واسطه بهره‌گیری از این پنجره و تاکید بر اینکه تا پایان برنامه هفتم پیشرفت در ایران تمامی خدمات به صورت الکترونیک ارایه خواهد کرد از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مطرح شد و وزیر ارتباطات کشورمان برای انتقال این تجربیات به ونزوئلا اعلام آمادگی کرد.    

در نهایت در بخش پایانی سفر دو روزه به ونزوئلا در نشست با استاندار لاگوایرا نسبت به موفقیت همکاری‌های مشترک دو کشور ابراز امیدواری شد و قرارداد احداث کارخانه تولید فیبرنوری میان بخش خصوصی ایرانی و استاندار این ایالت امضا شد. قرار است این کارخانه با سرمایه گذاری ۱۰ میلیون دلاری توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در منطقه‌ای از ایالت لاگوایرا ونزوئلا احداث شود.

مثلث همکاری ایران، ونزوئلا و کوبا در ارتباطات

تفاهمنامه خدمات پستی میان ایران و کوبا امضا شد  

پس از پایان سفر به ونزوئلا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات راهی کوبا شد و در اولین روز سفر کاری خود با معاون نخست وزیر کوبا دیدار و درباره زمینه‌های توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه و ارتباطاتی با این کشور گفت وگو کردند.   

وی در این دیدار تأکید کرد با توجه به روابط عمیق و ریشه دار دو کشور، می‌توان با نگاه انتقال فناوری به کوبا بر روی اجرایی کردن برنامه‌های مشترک اقدام کرد و آماده هستند دانسته‌ها و تجربه‌هایی که در کشور دارند را با آنها به اشتراک بگذارند و در حوزه‌های گوناگون بویژه هوش مصنوعی همکاری‌های خوبی را آغاز کنند.

ادواردو مارتینز، معاون نخست وزیر کوبا در امور علم و فناوری نیز در دیدار با سید ستار هاشمی به پیشرفت‌های چشمگیر ایران در حوزه‌های علمی و فناورانه اشاره کرد و توسعه همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مخابراتی، پستی و هوش مصنوعی را خواستار شد.

با نزدیک شدن به روزهای پایانی این سفر بازدید از پارک علم و فناوری و منطقه ویژه اقتصادی ماریل کوبا در دستور کار وزیر ارتباطات قرار گرفت. هاشمی در این بازدیدها برای ارائه آموزش در حوزه های IT و ICT و به طور مشخص در زمینه رباتیک و هوش مصنوعی به کوبا اعلام آمادگی کرد و از آمریکای لاتین به عنوان یکی از حوزه‌های بالقوه صادرات محصولات فناورانه ایران یاد و زیرساخت‌های این منطقه ویژه را برای سرمایه‌گذاری، مناسب ارزیابی کرد.

وی با اشاره به اینکه نگاه وزارت ارتباطات در ایران، حمایت از بخش خصوصی است که خیلی درگیر بروکراسی و کاغذ بازی‌های مرسوم در حکومت و حاکمیت نشود، تاکید کرد: زمینه‌های حضور بخش خصوصی به‌ویژه برای تولید تجهیزات مخابراتی فراهم است و وزارت ارتباطات بیشتر نقش تسهیل‌گری و ایجاد پل ارتباطی میان بخش‌های خصوصی با کشورهای هدف دارد.  

مثلث همکاری ایران، ونزوئلا و کوبا در ارتباطات

در نهایت در آخرین روز حضور در کوبا وی با میگوئل دیاز کانل برمودز، رئیس جمهوری این کشور دیدار و در خصوص راه های توسعه همکاری‌های گوناگون دوجانبه بویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت‌و گو کرد.  

انتقال فناوری، تولید تجهیزات زیرساخت و محصولات مخابراتی و امنیت سایبری و انتقال تجربه در زمینه‌های گفته به کشور کوبا از جمله مباحث مطرح شده بود. همچنین هوش مصنوعی از دیگر موضوعاتی بود که مورد بحث قرار گرفت. در نهایت وزیر ارتباطات از بومی سازی و تولید تجهیزات مخابراتی در ایران خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با تولید این تجهیزات، صادرات به کشورهای منطقه کارائیب شکل گیرد.

و سپس وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان پس از این دیدار با رییس جمهوری کوبا و در بازگشت به ونزوئلا با نیکلاس مادرور رییس جمهوری این کشور دیدار و گفت و گو کرد.

 انتهای پیام