به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: مرحله نخست این طرح زیست محیطی شامل دیوارکشی و تملک زمین برای نظارت بر چرخه مدیریت پسماند، تمرکز بر کنترل انبارهای غیرمجاز، پلمب و برخورد با تخلفات مربوط به این انبارها آغاز شده است.
غلامرضا ساکتی افزود: در مرحله نخست، تغییراتی در حوزه پیمانکاری ایجاد شد و قراردادهای جدید برای بهرهبرداری از ایستگاههای ثابت و پیمانهای جداگانه برای جمعآوری از درِ منازل شهروندان به اجرا درآمد و در نهایت سامانه هوشمند جمعآوری پسماند خشک (اصپاک) راهاندازی شد. مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: همچنین در راستای استفاده از ظرفیت نیروی انسانی فعال در این حوزه، طرحی برای ساماندهی و مدیریت دورهگردهای فعال در جمعآوری پسماند طراحی و پیادهسازی شد تا بتوانند بهصورت قانونی فعالیت کنند.
غلامرضا ساکتی درخصوص ضرورت ایجاد شهرک بازیافت برای نظارت بر چرخه مدیریت پسماند هم تاکید کرد: تمرکز بر کنترل انبارهای غیرمجاز، پلمب و برخورد با تخلفات مربوط به این انبارها قرار گرفته است و بهمنظور پیشگیری از تبعات ناشی از فعالیتهای غیرقانونی در این انبارها و حفظ سلامت عمومی، طرح شهرک بازیافت مطرح و مرحله نخست آن شامل دیوارکشی و تملک زمین آغاز شده است.
وی با بیان اینکه مرحله دوم به طراحی سایت، خیابانها، خدمات و سولههای مورد نیاز اختصاص دارد، گفت: درسال جاری پیمانکار مربوطه انتخاب و عملیات احداث آغاز خواهد شد و این چرخه مدیریت پسماند از آموزش و تفکیک از مبدأ تا شناسایی و برخورد با تخلفات را پوشش میدهد.
ساکتی درباره اینکه تفاهمنامه شهرداری اصفهان با سازمان انرژیهای تجدیدپذیر شامل چه مواردی است و چگونه به بهرهبرداری از انرژی حاصل از پسماند کمک میکند،افزود: بر اساس تفاهمنامه شهرداری با سازمان انرژیهای تجدیدپذیر، شهرداری اصفهان میتواند برق تولیدی از پسماندهای پردازش شده را به فروش برساند و علاوه بر این، برای مدیریت بهتر ریجکتهای پسماند، پروژههایی همچون ساخت ریجکتسوز یا پسماندسوز و هاضم دایجستر با ظرفیت ۳۰۰ تن تعریف شده است.
وی گفت : این طرح های زیست محیطی هماکنون در مرحله شناسایی پیمانکار و انتخاب نهایی قرار دارد و پس از تکمیل، بخش مهمی از پسماندهای دفعی را از چرخه محیط زیست خارج میکند.