شناسهٔ خبر: 69548789 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

هشدار هواشناسی به کشاورزان برای کاهش دما و خطر آسیب به محصولات

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی کشاورزی اعلام کرده است که از روز چهارشنبه تا شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳، کاهش محسوس دما بین ۸ تا ۱۲ درجه سلسیوس در مناطق مختلف کشور پیش‌بینی می‌شود. سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی کشاورزی اعلام کرده است که از روز چهارشنبه تا شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳، کاهش محسوس دما بین ۸ تا ۱۲ درجه سلسیوس در مناطق مختلف کشور پیش‌بینی می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش برنا، سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح نارنجی کشاورزی اعلام کرده است که از روز چهارشنبه ۱۶ آبان تا شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳، کاهش محسوس دما بین ۸ تا ۱۲ درجه سلسیوس در مناطق مختلف کشور پیش‌بینی می‌شود و این کاهش دما می‌تواند به محصولات و تجهیزات کشاورزی آسیب برساند.

در روز چهارشنبه ۱۶ آبان، استان‌های کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و دامنه و ارتفاعات استان‌های گیلان، مازندران، تهران، البرز، قزوین و زنجان شاهد کاهش دما خواهند بود.

 پنج‌شنبه ۱۷ آبان، این شرایط در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، اردبیل، زنجان، مرکزی، همدان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و ارتفاعات و دامنه‌های سمنان، تهران، البرز، قزوین، مازندران، گیلان، لرستان و مرکز کرمان نیز ادامه خواهد یافت.

در روز جمعه ۱۸ آبان، استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی و ارتفاعات و دامنه‌های سمنان، تهران، البرز، قزوین، گلستان، گیلان، مازندران و مرکز کرمان تحت تأثیر این کاهش دما قرار می‌گیرند.

همچنین در روز شنبه ۱۹ آبان، این وضعیت در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، نیمه شمالی کردستان، دامنه و ارتفاعات استان‌های اردبیل، گلستان، سمنان، مرکز کرمان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی ادامه خواهد داشت.

برای جلوگیری از خسارات احتمالی، به کشاورزان و دامداران توصیه می‌شود که برداشت محصولاتی مانند چغندرقند، سیب‌زمینی و پیاز در آذربایجان غربی، سویا و انگور در اردبیل، محصولات باغی در آذربایجان شرقی، ذرت و زعفران در خراسان رضوی، آفتابگردان، صیفی‌جات و ذرت در خراسان شمالی و ذرت و پنبه در خراسان جنوبی را تسریع کنند. همچنین توصیه می‌شود کشت غلات پاییزه به سرعت انجام شود و از کودهای پتاسه و کودهای کامل میکرو برای مزارع گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی در خراسان رضوی استفاده شود.

برای محافظت بیشتر، بستن دریچه‌های گلخانه‌ها، جلوگیری از هرس درختان باغی و کاهش دور آبیاری درختان خزان‌شونده با توجه به افت دما ضروری است. در این راستا، سرزنی بوته‌های سیب‌زمینی برای کاهش خطر سرمازدگی و تسریع کشت کلزا در مناطق سردسیر نیز توصیه می‌شود. همچنین تغذیه زمستانه کندوهای زنبور عسل، تأمین سوخت و تجهیزات حرارتی و محافظت از سیستم‌های آبیاری ضروری است.

استفاده از کودهای اسیدآمینه و پتاسه و ترکیبات بُر و روی به‌صورت غیرمستقیم روی تاج درختان و آبیاری خارج از نوبت برای افزایش رطوبت مزارع و باغات، از دیگر اقداماتی است که می‌تواند تأثیر سرمای شدید را کاهش دهد. در این شرایط، ارائه جیره غذایی پرانرژی به دام و طیور نیز توصیه می‌شود.

برچسب‌ها: