شناسهٔ خبر: 69542895 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

گفت‌وگو|

عوارض خطرناک مصرف مشروبات الکلی؛ از سیروز کبدی تا سرطان/ کشندگی بسیار بالای متانول

یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به بیان توضیحاتی درباره عوارض خطرناک مصرف مشروبات الکلی پرداخت و گفت: «متانول» الکل غیرخوراکی است و ممکن است به صورت ناخالصی در مشروبات الکلی دست‌ساز وجود داشته باشد، مصرف مقدار کم این ماده می‌تواند خطرناک و کشنده باشد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - چندی پیش تعدادی از هموطنان در چند استان کشور به دلیل مصرف مشروبات الکلی دست‌ساز دچار مسمومیت و عوارضی نظیر نابینایی، نارسایی‌های کلیوی و فوت شدند. هر چند که مقصران این حادثه دستگیر و از سوی مراجع قضایی مجازات شدند، اما همچنان باید به این مسئله توجه ویژه‌ای شود چرا که مصرف مشروبات الکی غیرتقلبی نیز عوارض بسیاری را به همراه دارد و از طرفی دیگر همچنان احتمال مسمویت با مشروبات الکی دست ساز و بروز عوارض ناگوار وجود دارد.

در همین رابطه حسن امیری، فوق تخصص مسمومیت‌های بالینی در گفت‌وگو با میزان ضمن اشاره به اینکه ترکیبات مختلفی تحت عنوان خانواده الکل‌ها وجود دارند، گفت: الکل خوراکی که در بسیاری از کشور‌ها رایج است «اتانول» نام داردکه استفاده از آن به عنوان یک ماده شیمیایی اثرات مخرب و زیان‌باری برای دستگاه گوارش و کبد ایجاد می‌کند و در بسیاری از مطالعات مشخص شده که می‌تواند التهاب و ورم معده را به همراه داشته باشد. همچنین مصرف این ماده می‌تواند سبب بروز سیروز کبدی شود که بیماری کاملا خطرناک و شناخته شده‌ای است، در این عارضه آنزیم و سلول‌های‌های کبد از بین می‌روند و در نهایت بیمار دچار نارسایی کبدی و عوارض ناشی از آن می‌شود و در صورت ادامه روند بیماری کشنده است.

استفاده از الکل خوراکی می‌تواند سرطان‌زا باشد

وی ضمن اشاره به اینکه در برخی از مطالعات عنوان شده که استفاده از الکل خوراکی برای افرادی که به صورت مستمر از مشروبات الکلی استفاده می‌کنند می‌تواند سرطان زا باشد، درباره عوارض استفاده از مشروبات الکلی تقلبی بیان کرد: «متانول» الکل غیرخوراکی است و ممکن است به صورت ناخالصی در مشروبات الکلی دست ساز وجود داشته باشد، همچنین درست نبودن فرایند تولید می‌تواند سبب تولید متانول در کنار اتانول شود.

مقدار اندک «متانول» نیز می‌تواند خطرناک و کشنده باشد

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه حتی مصرف مقدار کم «متانول» نیز می‌تواند خطرناک و کشنده باشد، افزود: بسته به اینکه مقدار متانول در مشروبات الکلی چه قدر است می‎‌تواند عوارض بسیار خطرناکی مانند نابینایی و فوت را به همراه داشته باشد و مراجع ذی ربط از جمله مراجع بهداشتی و درمانی و مراجع قضایی باید روی این مسئله نظارت جدی داشته باشند.

انتهای پیام/