شناسهٔ خبر: 69505774 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

یادداشت؛

ایجاد امید از طریق اقدام/ نامه خودکشی به جا مانده از سال ۱۹۷۰

دکتر زهرا نادری مددکار مرکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد طی یادداشتی به مفدا یزد به مساله خودکشی و ایجاد امید از طریق اقدام پرداخت.

صاحب‌خبر -

ایجاد امید از طریق اقدام
نامه خودکشی به جا مانده از سال ۱۹۷۰:
"به سمت پل میروم، اگر در مسیر حتی یک نفر به من لبخند بزند نخواهم پرید"
این عبارت، یاد آور تأکیدی است که پروفسور اوکانر بر اهمیت مفهوم "تعلق اجتماعی" در پیشگیری از خودکشی دارد:
یک لبخند ساده میتواند برای هر کدام از ما، معنای ناچیزی داشته باشد اما برای فردی که به خودکشی فکر می‌کند می‌تواند نخستین گام برای زندگی باشد"
فردی که به خودکشی فکر می‌کند در حال تجربه درد هیجانی شدیدی است، تجاربی همچون احساسات ناامیدی، درماندگی، شکست، طرد شده گی، بی‌ارزش بودن، اهمیت نداشتن برای دیگران، سربار بودن و... را تجربه کند. در این شرایط کوچک ترین محرک‌ها می‌تواند عمیق‌ترین معناها رو درون فرد ایجاد کند شاید خیلی ساده به نظر برسد که اعمالی مثل لبخند زدن، یا هر کار انسانی دیگر که رنگ و بوی انسانیت شفقت و مهربانی داشته باشد بتواند چنین تاثیری داشته باشد،
اما همین محرک‌های کوچک مثل لبخند زدن است که می‌تواند به فرد دارای تمایلات خودکشی احساس ارزشمندی کفایت و تعلق بدهد. مثلاً حس اینکه ارزش این را دارد که به او لبخند زده شود. و می‌تواند جرقه‌هایی از امید را در او ایجاد کند...
پیشگیری از خودکشی فرایندی بسیار گسترده و چند جانبه است که مفهوم "تعلق اجتماعی" یکی از این مسیرهای حیاتی در جهت پیشگیری از خودکشی است و نباید اهمیت آن را نادیده گرفت.

دانشجویان عزیز
اگر کوچکترین تمایل یا فکری درباره خودکشی داشتید، حتما بلافاصله با سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی یا سامانه ۱۴۸۰ صدای مشاور یا مشاورین مرکز مشاوره دانشگاه تماس بگیرید.