به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، انار در معدود کشورهای جهان نظیر ایران، افغانستان، پاکستان، عراق و ترکیه کشت و تولید میشود و یکی از مرغوبترین میوههای جهان و جزو 10 میوه برتر است.
قرنهاست که انسانها از خواص انار برای بهبود سلامتی استفاده میکنند. امروزه هم مشخص شده است که این میوه به دلیل داشتن آنتیاکسیدان و فیبر زیاد میتواند از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کند.
استان قم یکی از چند منطقه مهم ایران است که این میوه بهشتی در آن تولید میشود و حالا فصل برداشت یاقوتهای سرخ از راه رسیده است.
کشاورزان قمی سابقه طولانی در کشت انار دارند به طوریکه در دهههای 40 و 50 باغداران استان بیش از هر محصول دیگری به کشت انار مشغول بودند.
تولید انار در سطح 2400 هکتار از باغهای قم
پاییز که از راه می رسد، فصل پادشاهی میوه بهشتی انار هم آغاز میشود و باغداران استان قم برداشت انار از 2400 هکتار باغ را آغاز میکنند.
یک باغدار قمی به خبرنگار تسنیم گفت: برداشت انار از اول آبان شروع شده و معمولا تا 20 آبان ادامه پیدا میکند؛ هر 3 هکتار از باغ 80 تن محصول میدهد.
آقای رستمی با بیان اینکه دو هزار و 400 هکتار از حدود 24 هزار هکتار باغات استان قم زیر کشت انار است، افزود: بخش حومه قم با حدود 700 هکتار زیرکشت، بیشترین آمار کشت و تولید انار را دارد.
وی یادآور شد که انار را علاوه بر تازه خوری، میتوان فرآوری کرد و محصولاتی مانند رب انار، لواشک، آب انار و ترشک به دست آورد.
برداشت 17 تن انار از هر هکتار/ بازار داغ فراوری در روستاها
ملاتقی؛ سرپرست باغبانی جهاد کشاورزی استان قم نیز به خبرنگار تسنیم گفت: ما در سال جاری با توجه به شرایط اقلیمی استان، برداشت حدود 17 تن محصول در هکتار را پیش بینی میکنیم.
وی با بیان اینکه در مجموع، امسال انتظار تولید 37 هزار تن انار از باغات مناطق مختلف استان قم میرود، افزود: انار قم به کشورهای آسیای میانه، روسیه و کشورهای عربی صادر میشود.
سرپرست باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم از وجود آفاتی مانند کرم گلوگاه در محصول انار نیز خبر داد و گفت: جمع آوری انارهای آلوده در طول فصل رشد و معدوم سازی آنها، میتواند در مبارزه با این آفت به کشاورزان کمک کند.
وی افزود: ارقام قجاق و ملس ساوه بیشترین ارقام انار استان هستند و آلک، یزدی و یوسف خانی و .. هم در استان به صورت آزمایشی کشت و برداشت میشود.
ملاتقی با اشاره به اینکه باغداران برای گرفتن تسهیلات ساخت سردخانه میتوانند به جهادکشاورزی استان مراجعه کنند، تصریح کرد: این روزها فرآوریهای انار هم بازار مشاغل روستایی را گرم کرده است.
به گزارش تسنیم، در گذشته بیشترین تولید استان قم مربوط به باغات انار بوده است. در سال 1346 و عمدتا در حومه شهر 10 هزار هکتار باغات انار وجود داشته در حالی که امروز این میزان به حدود 2 هزار و 400 هکتار رسیده است.
در حال حاضر حدود 2 هزار کشاورز قمی به تولید انار میپردازند، باغهای انار قم بیشتر در مناطق جعفرآباد، سلفچگان، کهک، جاده ساوه و جاده قدیم اصفهان است که آب و هوای مناسبی برای کشت این محصول دارد. برداشت انار از اوایل آبان آغاز شده و تا پایان این ماه ادامه دارد.
انار استان قم از کیفیت بالایی برخوردار است. رقم قجاق، شاه پسند، آقا محمد علی، آب دندان، ترش و ملس یزدی در سطح باغات قم کشت می شود البته بیشترین سطح باغات انار رقم قجاق است.
انتهای پیام/
∎