شناسهٔ خبر: 68977575 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

آموزش آشپزی / طرز تهیه ترشی بندری خانگی

ترشی بندری یکی از انواع محبوب ترشی است که طعم تندی دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ شما می توانید میزان تندی این ترشی را مطابق سلیقه خود کمتر یا بیشتر کنید. ترشی بندری در کنار غذا سرو شده و طعم بسیار خوبی دارد. احتمالا شما نیز طعم این ترشی را چشیده اید و شاید تصور کنید که درست کردن آن آسان نیست. اما اشتباه می کنید! شما می توانید این ترشی را در منزل به صورت کاملا بهداشتی تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه ترشی لیته‌ بادمجان خانگی

در این مطلب طرز تهیه ترشی بندری را آموزش خواهیم داد.

مواد اولیه ترشی بندی

مواد اولیه مورد نیاز برای درست کردن ترشی بندری تند و خوشمزه، در جدول زیر ارائه شده است.

مواد لازم مقدار لازم
بادمجان قلمی ۳ عدد متوسط
فلفل سبز ۶ عدد
گل کلم ۱ بوته متوسط
خیار ۲ عدد
کرفس ۲ عدد
سیر ۱ بوته
موسیر ۱۰۰ گرم
هویج ۳ عدد
سیب زمینی ترشی ۲ عدد
گوجه فرنگی ۱ کیلوگرم
رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غذاخوری
تمبر هندی ۵۰ گرم
سبزی معطر (نعنا، ترخون و مرزه) ۳۰۰ گرم
سرکه سفید به میزان لازم
نمک به مقدار لازم
سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
گلپر ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه، فلفل قرمز و سیاه به مقدار لازم

دستور تهیه ترشی بندری

طرز تهیه ترشی بندری بسیار ساده بوده و زمان مورد نیاز برای درست کردن ترشی بندری، در حدود یک ساعت و نیم است.

  • مرحله یکم: ابتدا گل کلم را به صورت ریز خرد کرده، آن را شسته و کنار بگذارید تا آب کلم گرفته شود. دیگر سبزیجات ترشی یعنی خیار، فلفل سبز، ساقه کرفس، هویج، سیب زمینی ترشی و سیر را به خوبی شسته و ریز ریز خرد کنید.
  • مرحله دوم: تمامی سبزیجات را داخل یک ظرف بزرگ ریخته و مخلوط کنید. موسیر را به مدت ۵ تا ۶ ساعت در یک ظرف آب خیس کنید؛ سپس آن را خارج کرده و خرد نمایید.
  • مرحله سوم: حالا سبزی های معطر شامل ترخون، مرزه و نعناع را شسته و به صورت ساطوری خرد کنید. هسته های تمبر هندی را جدا کرده و آن را در آب خیس کنید. سپس تمبر هندی را با مقداری آن مخلوط کرده و از صافی عبور دهید تا مطابق با طرز تهیه ترشی بندری یک دست شود.
  • مرحله چهارم: بادمجان را در اندازه دلخواه خرد کرده و با مقداری سرکه بجوشانید تا نرم شود. سپس بادمجانها از سرکه جدا کرده و به دیگر سبزیجات اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: گوجه فرنگی را به صورت پوره در آورید، در یک قابلمه ریخته و حرارت دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  • مرحله ششم: پوره گوجه فرنگی را به همراه رب گوجه فرنگی و تمبر هندی صاف شده مخلوط کرده، به سبزیجات اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
  • مرحله هفتم: پودر تخم گشنیز، گلپر، سیاه دانه، نمک، فلفل سیاه و قرمز را نیز داخل مواد ترشی بریزد و به مقدار کافی سرکه اضافه کنید. تمامی مواد را هم بزنید تا ترکیب یک دستی ایجاد شود.
  • مرحله هشتم: ترشی بندری را درون ظرف های شیشه ای ریخته، درب آنها را کاملا محکم کنید و در یخچال قرار دهید تا آماده شده و جا بیافتد. نوش جان!

نکات مهم برای درست کردن ترشی بندری

رعایت برخی نکات ساده در طرز تهیه ترشی بندری، به بهتر شدن طعم آن کمک می کند:

  • استفاده از نمک موجب میشود مدت و کیفیت نگهداری ترشی افزایش یابد، اما در استفاده از آن زیادهروی نکنید زیرا ترشی شور می شود.
  • اگر می خواهید ترشی شما سریعتر آماده شود، میتوانید کلیه مواد را با مقداری سرکه بجوشانید.
  • بهتر است بادمجانها را به صورت یک در میان پوست بکنید تا شکل بهتری داشته باشند.
  • می توانید برگهای کرفس را نیز خرد کرده و به عنوان سبزی درون ترشی بندری بریزد.
  • دقت کنید که برای درست کردن ترشی بندری، نباید پوست خیار را جدا کرد، زیرا درون دیگر مواد ترشی له می شود.
  • اگر می خواهید ترشی لیته بندری داشته باشید، کلیه سبزیجات را درون میکسر بریزد تا به صورت ریز خرد شوند و ترکیب یک دستی ایجاد شود.

منبع: ایسکانیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما