شناسهٔ خبر: 68666652 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

اغلب ممنوع‌الکار‌ها کشف حجابی هستند

سعی کردیم تا جایی که می‌توانیم اجازه ندهیم دستگاه‌های امنیتی وارد فضای سینما شوند و ما خودمان با هنرمندان وارد گفتگو شدیم

صاحب‌خبر - به گزارش جهان نيوز به نقل از جوان، پس از جشنواره فیلم فجر در سال ۱۴۰۰ غائله «می تو» آغاز شد. تهمت‌هایی زده شد که بسیاری از آن‌ها اصلاً اثبات نشد، آبروی سینمای ما را بردند. اتفاقات این دو سال و نیم در مدیریت فرهنگی کشور در ۴۰ سال اخیر بسیار کم‌سابقه بود.
 
محمد خزاعی در تازه‌ترین سخنانش درباره مدیریت سینمای کشور در دولت شهید رئیسی به مسائلی اشاره کرد که می‌توان گفت برخی از آن‌ها مانند غائله وارداتی می‌تو پیش‌زمینه‌ای برای فتنه زن، زندگی، آزادی بود. 
 
خزاعی در این‌باره می‌گوید: ما ۳۰۰ نفر ممنوع‌الکار در سینما نداریم و این خبر را اشتباه اعلام کردند. ممنوع‌الکاری‌های دولت در حوزه سینما ۳۰ نفر هم نمی‌شوند. از آقای سعید حجاریان می‌خواهم که سفیدشویی نکند. نگذارید بگویم که خود آقای حجاریان در آن دوره چه کردند با هنرمندانی مانند بهرام بیضایی، داوود رشیدی، سعید راد، جمشید هاشم‌پور و افراد دیگر. 
 
 ما اتفاقاً مشکل ممنوع‌الکار‌ها را حل کردیم 
رئیس سازمان سینمایی که با برنامه سینمایی هفت سخن گفته است، عنوان می‌کند: زمانی که من وارد سینما شدم، حدود ۴۰۰ نفر ممنوع‌الکار بودند. ممنوع‌الکاری هیچ ارتباطی با وزارت ارشاد در هیچ دوره‌ای از دولت ندارد و باید یک جای قضایی حکمی صادر کند تا براساس آن یک هنرمند ممنوع‌الکار شود و این یک تصمیم شخصی نیست. ما سعی کردیم تا جایی که می‌توانیم اجازه ندهیم دستگاه‌های امنیتی وارد فضای سینما شوند و ما خودمان با هنرمندان وارد گفتگو شدیم. خودمان با نزدیک به ۲ هزار نفر از هنرمندان وارد گفتگو شدیم تا مشکلشان حل شود، اما برخی هنرمندان پرونده‌شان کاملاً امنیتی شده بود و از عهده ما خارج بود. در آن شرایط هم خود آقای اسماعیلی بار‌ها جلسات متعددی برگزار کردند تا مشکلات هنرمندان مرتفع شود و با دستگاه‌های مختلف رایزنی می‌کردند. 
 
 اغلب ممنوع‌الکار‌ها کشف حجابی هستند
به گفته خزاعی، یک عده از این ۳۰ نفر ممنوع‌الکار‌ها مربوط به هنرمندانی می‌شود که کشف حجاب کرده‌اند. برخی از این هنرمندان در خارج از کشور هستند و دائماً علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنند. به‌طور مثال در کشور ما حجاب قانونی دارد و ما نمی‌توانیم وعده الکی بدهیم تا شخصیت خوبی از خودمان بسازیم. ما بار‌ها اعلام کردیم اگر برخی هنرمندان خانم حجاب را رعایت کنند کاملاً فضای کار برایشان فراهم است، اما عده‌ای قبول نمی‌کنند. ما هم نمی‌توانیم فیلم بدون حجاب روی پرده سینما ببریم. آقای امیر جدیدی ممنوع‌الکار نیستند و همین الان برای کار جدیدشان قرارداد بسته‌اند. 
 
وی افزود: معمولاً دولت‌های انقلابی و اصو‌لگرا شجاع‌ترند، چراکه تکلیفشان با خودشان مشخص است، از آن جهت که یک اعتقاد و باوری دارند و براساس همان تا پایان کار پیش می‌روند. من همین الان هم باورم این است که تا من پای کار باشم، اجازه نمی‌دهم فیلم بی‌حجابی روی پرده سینما برود، مگر اینکه قوانین کشور عوض شود که در آن صورت من دیگر رئیس سازمان سینمایی نیستم. 
 
خزاعی بیان کرد: من پیش‌تر در مصاحبه‌ای اعلام کردم که سینمای ایران دست حدود ۳۰ نفر است که خودشان را کدخدای سینما می‌دانند. من همانجا اعلام کردم این شرایط را عوض می‌کنم، زیرا همه هنرمندان باید شرایط و امتیازات یکسانی داشته باشند. ثابت می‌کنم که اکنون این عدالت فرهنگی را ایجاد کرده‌ام و هیچ‌کس در شورا‌های مختلف ذی‌نفع نیست. اینگونه نیست که اکران‌های نوروز در اختیار یک شرکت پخش باشد. من اکنون به جرئت به شما می‌گویم که در سینمای ایران هیچ رانتی وجود ندارد.
 
وی درباره بیانیه هنرمندان مربوط در زمان ساختمان متروپل گفت: بیانیه‌ای برای حمایت از اتفاق ساختمان متروپل صادر شد و برخی از فیلمسازان متوجه عبارت «تفنگت را زمین بگذار»، نبودند. برخی افراد در رسانه در این چند سال صبح که بیدار می‌شدند به فکر این بودند که چگونه دولت را تخریب کنند. همه دولت‌ها نقاط قوت و ضعفی دارند و این بستگی به این دارد که ما با چه عینکی به موضوع نگاه کنیم.

برچسب‌ها:

نظر شما