شناسهٔ خبر: 68666600 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

الزامات وفاق ملی

تمام کسانی که دل‌شان به حال وفاق ملی می‌سوزد و به‌دنبال استحکام وفاق ملی ‌هستند، باید به این نکته توجه داشته باشند که تمام سعی و تلاش خود را به کار گیرند تا فرهنگ اسلامی در کشورمان همچنان مستحکم و ریشه‌دار باقی بماند و ادامه پیدا  کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، مسعود رضایی، تحلیلگر سیاسی در یادداشتی با این عنوان نوشت:

این روزها درباره اهمیت وفاق ملی بسیار گفته می‌شود؛ در این خصوص می‌توان به بیان و یادآوری چند نکته پرداخت. برای نمونه مهم‌ترین عامل وفاق ملی در کشورمان، فرهنگ اسلامی ریشه‌دار ما است، چراکه در طول بیش از هزار سال گذشته، آنچه موجب وحدت ملی و پیوستگی ملت ما بوده، یعنی ملت را با اقوام و زبان‌های مختلف در کنار یکدیگر نگه‌داشته، فرهنگ اسلامی ما بوده است.

بنابراین تمام کسانی که دل‌شان به حال وفاق ملی می‌سوزد و به‌دنبال استحکام وفاق ملی ‌هستند، باید به این نکته توجه داشته باشند که تمام سعی و تلاش خود را به کار گیرند تا فرهنگ اسلامی در کشورمان همچنان مستحکم و ریشه‌دار باقی بماند و ادامه پیدا  کند.
نکته دیگری که در این خصوص باید به آن پرداخت، بحث قانون اساسی است. فراموش نکنیم که قانون اساسی در همه کشورهای دنیا و از جمله کشور ما به‌عنوان میثاق ملی شناخته می‌شود.به این ترتیب اگر خدشه‌ای به هر یک از اصول قانون اساسی وارد شود، در واقع روی وفاق ملی و میثاق ملی ما تاثیر خواهد گذاشت. به همین دلیل، صیانت از قانون اساسی باید مورد توجه قرار بگیرد. به عبارت دیگر برای استحکام وفاق ملی باید به این مهم نیز توجه کافی شود. 
مسأله دیگری که درخصوص وفاق ملی باید به آن توجه شود، اصول رفتاری مردم و سیاستمداران است، چراکه رفتار ما نیز بر این مهم، تاثیر می‌گذارد. سیاستمداران باید از اقدامات و بیان سخنان هیجان‌زده و تفرقه‌برانگیز خودداری کنند.در واقع در این خصوص نباید فقط نگاه ما به رفتار و سخنان جناح مقابل باشد و رفتار و گفتار دوستان و همفکران خود را مورد اغماض قرار بدهیم. برای استحکام وفاق ملی همه باید نسبت به رفتار و گفتارهای خود توجه داشته باشند و اجازه ندهند که شخصی، خلاف این مهم، اقدامی انجام دهد. نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که نسبت به یکدیگر سعه‌صدر داشته و انتقادپذیر باشیم و درمقابل انتقادها، زود عصبانی نشویم.درواقع این ویژگی در سیاستمداران، یکی از پایه‌های تحکیم وفاق ملی است. به همین دلیل در برابر انتقادات نباید زود عصبانی شد و یکدیگر را محکوم کرد.
افزون بر این، مهم است که از روحیه همکاری جمعی نیز برخوردار باشیم. مسأله دیگری که در تحکیم وفاق ملی نقش دارد، این است که افراد صلاحیت لازم را برای تصدی پست‌های مدیریتی داشته باشند. این مهم باید برای هیات دولت، وزیران، معاونان وزیران، مدیران و مسئولان دولتی مورد توجه باشد. در این بین، شاید این پرسش مطرح شود که اگر شخصی در گذشته مرتکب رفتارهای تند یا اشتباهی شده باشد، چه رویکردی باید در برابر آن شخص اتخاذ کرد.در این خصوص لازم به یادآوری است که این احتمال وجود دارد که هر شخصی در گذشته مرتکب رفتارهای تند شده و بعد از آن به اشتباه خود پی برده باشد. امام خمینی(ره) جمله‌ای در این خصوص دارند با این مضمون که میزان، حال فعلی افراد است.این درحالی است که در کنار این مسأله باید رفتار شخص واقعا نشان بدهد که او از اشتباهات گذشته خود، فاصله گرفته و دیگر مرتکب اشتباه‌های گذشته نخواهد شد. طبیعتا در این زمینه، نظرات سازمان‌های مسئول کاملا باید مورد توجه قرار گیرد. چنانچه قرار است فردی در مسئولیتی گمارده شود، باید به ضوابط و مقرراتی که لازم است، توجه شود.درواقع براساس قانون، برخی سازمان‌ها در قبال احراز صلاحیت‌های اشخاص مسئولیت دارند و هنگام به‌کارگیری افراد در پست‌های مختلف، باید به تاییدیه‌های این سازمان‌ها توجه لازم صورت گیرد.
 افزون بر این نباید فراموش کرد که افراد می‌توانند درطول زمان تغییر وضعیت بدهند؛ مثلا فردی در گذشته مرتکب اشتباهاتی شده اما امروز، ازآن مسیر،فاصله گرفته یاممکن است فردی قبلا درمسیر درست بوده اماامروز،در مسیر خطا قرار گرفته باشد. مسئولان و دولتمردان باید نسبت به این قضیه حساس باشند و حتما تاییدیه‌های لازم را از مراجع ذی‌صلاح قانونی کسب کنند؛ بنابراین برای دستیابی به وفاق ملی و استحکام آن، باید به نکاتی که به آنها اشاره شد، توجه لازم را داشته باشیم و با این رویکردها ان‌شاء‌ا... وفاق ملی خوبی در کشورمان، شکل خواهد گرفت و همه حول محور اسلام، قانون اساسی وسیاست‌های کلان ومنویات مقام معظم رهبری می‌توانیم به حرکت خود ادامه دهیم و به موفقیت‌های بیشتری دست پیدا کنیم.

انتهای پیام

نظر شما