شناسهٔ خبر: 68446957 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

لایحه حفاظت از حیات وحش به مجلس می‌رود لایحه حفاظت از حیات وحش به مجلس می‌رود

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: لایحه حفاظت از حیات وحش برای تصویب نهایی به مجلس می‌رود.

صاحب‌خبر -

غلامرضا ابدالی گفت: این لایحه که در حقیقت قانون جامع شکار و صید است، در کمیسیون‌های دولت به تصویب رسیده و با ارسال به مجلس امیدواریم تصویب آن را در ماه‌های آینده شاهد باشیم تا گامی مهم در اجرای سیاست‌های حفاظتی حیات وحش کشور برداشته شود.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در کنار اقدامات حفاظتی با بهره‌گیری از ظرفیت بخش‌های غیردولتی و در قالب تفاهمنامه‌های مشترک صیانت از گونه‌های شاخص نظیر یوز، آهو، قرقاول و... مورد توجه است که قطعا طرح‌های تکثیر، پرورش و نگهداری از این گونه‌ها نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.
او به اجرای موفق طرح حفاظت مشارکتی از حیات وحش در سطح ملی و منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: نمونه موفق این احیا و نگهداری آهوی مغان است که به عنوان طرح پیشرو در احیای حیات وحش مورد توجه قرار می‌گیرد.
ابدالی افزود: محیط زیست تلاش می‌کند تا تمرکز و توجه خود را در حفظ و صیانت از عرصه‌های زیست محیطی، حیات وحش و گونه‌های گیاهی قرار دهد که در این راستا قطعا از ظرفیت متخصصان و کارشناسان امر استفاده خواهد شد.
او با انتقاد از تخریب حیات وحش و تکه تکه شدن زیستگاه‌ها در کنار قاچاق جانواران وحشی و تعارض بین انسان و حیات وحش گفت: ناپایداری فعالیت‌ها در این حوزه به کاهش جمعیت حیات وحش و شیوع برخی بیماری‌های مشترک دام‌های اهلی و حیات وحش جانوری منجر شده که این خود تهدیدی بزرگ در تنوع زیستی این بخش است.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ضرورت جبران خسارت حیات وحش و پرداختی‌ها را در این حوزه یادآور شد و افزود: از محل تفاهمنامه صندوق بیمه محصولات کشاورزی و صندوق ملی محیط زیست به کشاورزان و باغداران در سال گذشته ۱۲ میلیارد تومان از بابت آسیب حیات وحش پرداخت شده است.
ابدالی به برگزاری نشست‌های ملی و بین‌المللی در احیای بوم‌شناختی بر پایه طبیعت با محوریت تنوع زیستی و اکوسیستم‌های خشکی و آبی اشاره کرد و گفت: مدیریت پایدار منابع آب و اکوسیستم آبی بسیار حیاتی است و قطعا در حفظ و احیای آن تلاشی مؤثر انجام خواهد شد.
او همچنین به سایت تکثیر و پرورش گوزن زرد در فندقلوی نمین نیز اشاره کرد و افزود: اقدامات مناسب احیای گونه گوزن زرد در این سایت از حرکت‌های موفق استان اردبیل بوده و قطعا با تخصیص اعتبارات و همکاری‌های مشترک می‌توان در این زمینه به دستاورد‌های مناسبی نیز رسید.

نظر شما