به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، شهرام فرجی افزود: با توجه به داوری مرحله نخست سوگواره عاشورایی، 10 گروه تعزیهخوان برای اجرای مجالس مشخص شدند که با توجه به انصراف 2 گروه از حضور در این مرحله، گروههای جایگزین از بین متقاضیان شرکت در سوگواره گزینش و به مرحله نهایی اضافه شدند.
وی با اشاره به آغاز سوگواره عاشورایی از 24 مرداد در حسینیه بیت العباس شهرکرد تصریح کرد: بر این اساس در شب اول گروه تعزیه ثارالله از منطقه اشکفتک پس از اقامه نماز مغرب و عشا به اجرای مجلس شهادت مسلم میپردازد.
فرجی روایت شهادت دو طفلان مسلم در شب دوم سوگواره از طرف گروه تعزیهخوان علی بن ابیطالب (ع) روستای خراجی را یادآور شد و گفت: گروه تعزیهخوان حضرت ابوالفضل (ع) شهر چلیچه هم در شب سوم مجلس شهادت حضرت علی اکبر (ع) را روایت میکند.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در شب چهارم از سوگواره عاشورایی، گروه تعزیهخوان بیت العباس شهرکرد در خانه خود، مجلس شهادت حضرت قاسم (ع) را برای حاضران روایت خواهد کرد.
فرجی مجلس شهادت حر ریاحی را روایت پنجمین شب از سوگواره عاشورایی دانست و تصریح کرد: این روایت را گروه شبیهخوان قمر بن هاشم (ع) از شهر یان چشمه مجلسداری میکند.
وی با بیان اینکه روایت شهادت حضرت عباس (ع) را در شب ششم سوگواره گروه تعزیهخوان خادمان بقیع از روستای شیخ شبان برعهده دارد، افزود: در شب هفتم گروه تعزیهخوان علی اکبر (ع) شوراب صغیر مجلس شهادت امام حسین (ع) را به اجرا میگذارد.
فرجی به اجرای مجلس شهادت عابس و شوذب در شب هشتم سوگواره اشاره و تصریح کرد: روایت این مجلس را گروه تعزیهخوانی حضرت علی اکبر(ع) روستای ایلبیگی بر عهده گرفته است.
وی روایت شهادت شاهچراغ و شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) را در شبهای نهم و دهم سوگواره عاشورایی بیان کرد و گفت: این مجالس را گروه تعزیهخوان انصارالحسین (ع) شهر طاقانک و گروه تعزیهخوان بابالحوائج شهر یان چشمه اجرا میکنند.
فرجی یادآور شد: در پایان این سوگواره سه گروه برتر تعزیهخوان به همراه شبیهخوانان برتر در 2 بخش موافقخوان و مخالفخوان معرفی و تجلیل خواهند شد.
گفتنی است، هفدهمین سوگواره عاشورایی چهارمحال و بختیاری با تمرکز بر بازشناسی قلههای فرهنگی استان در حوزه تعزیهخوانی و شعر آیینی همچون عمان سامانی و سید عبدالباقی دهکردی معروف به سید صولت طرحریزی و با همکاری قرارگاه شهید آوینی اجرایی میشود.
با توجه به شکلگیری نزدیک به 200 گروه تعزیهخوان در استان، فراخوان سوگواره عاشورایی در سال 1403 در قالب طرحهای قرارگاه شهید آوینی به صورت عمومی منتشر شد تا تمامی گروههای عضو کانون تعزیه استان که در 2 سال اخیر، مجوز اجرا از این اداره کل دریافت کردهاند بتوانند در مرحله نخست فراخوان شرکت کنند.
نظر شما