شناسهٔ خبر: 6817685 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

وزیر آموزش و پرورش: معلمان انگیزه کافی ندارند

نسیم

فانی گفت: به‌روزرسانی مهارت‌ها و شایستگی‌های معلمان از چالش‌های آموزش و پرورش است که امیدواریم در طول برنامه ششم توسعه مورد عنایت دولت، مجلس و بزرگان کشور بیش از پیش قرار گیرد

صاحب‌خبر -

علی اصغر فانی در سومین روز از اجلاس روسا و مدیران آموزش و پرورش کشور، گفت: رییس جمهور پیام‌آور اعتدال بود و با مدیریت تدبیر، امید را به مردم ارزانی داشت. من هم ضمن تبریک موفقیت تیم هسته‌ای، اعلام می‌کنم که برکات توافق را مردم خواهند دید.

وی با اشاره به حضور 750 نفر از روسای آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق سراسر کشور در اجلاس مذکور بیان کرد: در این سه روز توفیق یافتیم کارگروه‌های مختلفی در موضوعات آموزش وپرورش تشکیل دهیم و همچنین اولویت‌های کاری از جمله سند تحول نظام آموزش و پرورش کشور، نقشه راه این سند و نیز رتبه‌بندی معلمان و زمینه‌سازی و آماده‌سازی بیشتر برای بازگشایی مدارس در مهر 94 را به نتیجه برسانیم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش در سراسر کشور 105 هزار مدرسه دارد، اظهار کرد: یک میلیون نفر فرهنگی در کشور رسالت بزرگ فرهنگسازی و تربیت نیروی انسانی کشور را برعهده دارند و تلاش‌های معلمان و همکاران در سطح کشور مثال‌زدنی است.

فانی با اشاره به چالش‌های آموزش و پرورش گفت: نیروی انسانی عظیم آموزش و پرورش با چالش‌هایی از جمله ناکافی بودن انگیزه معلمان و نیاز به روزرسانی مهارت‌ها و شایستگی‌های آنها مواجه است که امیدواریم در طول برنامه ششم توسعه مورد عنایت دولت، مجلس و بزرگان کشور بیش از پیش قرار گیرد.

وزیر آموزش و پرورش گفت: لازم است اندیشه‌ورزی در دانش‌آموزان تقویت شود. توسعه پژوهش در آموزش و پرورش و پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی از یک طرف و ترویج فرهنگ مطالعه از طرف دیگر، سیاست‌ها و برنامه‌ها در راستای سخنان بزرگان کشور و آقای هاشمی است که مورد توجه وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است.

وی در پاسخ به این پرسش که «حذف مجتمع‌های روستایی، مطالبه همگان است اما آیا ادغام آن سیاست استانی است؟»، اظهار داشت: وقتی شورای عالی آموزش و پرورش مجتمع‌های شهری و روستایی را بررسی کرد شرایطی را برای این مجتمع‌ها آورده است.

فانی افزود: بسیاری از این مجتمع‌های فعلی شرایط تشکیل مجتمع را ندارند و به تبع، در دستورالعمل پیوست پیش‌بینی آنها انجام شده است و اگر با مصوبات شورای عالی سازگاری دارد باقی خواهد ماند.

وی با بیان اینکه برای مجتمع‌های حذف شده، معلم راهنما جایگزین می‌شود، تصریح کرد: با این کار بیش از 16 هزار نیروی انسانی در آموزش و پرورش صرفه‌جویی خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا به کارگیری نیروی متوسطه در ابتدایی را کیفی‌بخشی می‌دانید، گفت: اینکه 4 سال پیش کلاس ششم به دوره ابتدایی اضافه شد باید از آن زمان پیش‌بینی می‌کردیم که این به هم ریختگی ساختار آموزشی، عوارض خواهد داشت.

وی افزود: در همان سال 48 هزار نیروی انسانی در ابتدایی برای ششم دبستان کمبود داشتیم و همین تعداد کلاس درس نیز نیاز داشتیم اما با تیغه‌ای که بین نمازخانه‌ها و انباری‌ها کشیدند، آنها را به کلاس درس تبدیل کردند.

وی ادامه داد: وقتی نظام آموزشی 6.3.3 مستقر می‌شود از این پس دوره متوسطه دوم سه کلاسه خواهد شد و به این معنا خواهد بود که یک چهارم نیروهای متوسطه دوم مازاد هستند که یا باید آنها همین طور ادامه دهند تا بازنشسته شوند و یا باید از این نیروها در دوره متوسطه دوم استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: افرادی که از دوره متوسطه دوم به ابتدایی بیایند به جای 5 روز 4 روز آموزش خواهند داشت و امتیاز حق شغل آنها از 1300 به 1500 افزایش می‌یابد.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه و در پاسخ به این پرسش که پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته چه زمانی پرداخت می‌شود، اظهار کرد: کمیته‌ای پس از موضوع استیضاح در مجلس تشکیل شده است تا مطالبات فرهنگیان را پیگیری کند که یکی از مباحث آن، پاداش پایان خدمت بازنشستگان است.

فانی افزود: پاداش پایان خدمت بازنشستگان تا پایان شهریور 1393، به صورت کامل پرداخت شده است و 25 درصد از بازنشستگان بین شهریور تا اسفند 93 نیز پاداش خود را دریافت کرده‌اند اما برای پرداخت مابقی آن نیاز به یک هزار و 50 میلیارد تومان اعتبار داریم.

نظر شما