شناسهٔ خبر: 65556344 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

بازگشت به روند صعودی شاخص بازار بورس

بورس امروز پس از یک روز افت توانست به روند صعودی خود بازگردد و پالایشی‌ها بیشترین تاثیر بر این روند بورس را داشته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر؛ کارشناسان بازار سرمایه می‌گویند هر چه شاخص در این روزها رویه مناسب و رخ مثبتی را به خود بگیرد تنها افت‌های خود را جبران کرده است. با این تفاوت که زمان و تورم را نیز نتوانسته است جبران کند. برای جبران این افت‌ها شاخص باید در مدت زمان کمتر مسافت بیشتری را به عنوان رشد به خود ببیند.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس

بسیاری از فعالان بازار این موضع را طبیعی می‌دانند که پس از رشدهای سنگین یا به طور عکس افت‌های سنگین برگشت‌های کوچکی وجود دارد، اما باید دید که روند بازار می‌تواند همچنان ادامه دار باشد یا خیر؟
از منظر تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، در محدوده میانگین‌های ۵۵ روزه و ۲۰۰ روزه خود قرار دارد و برای عبور از این مقاومت‌ها که خود نشانه‌ای خوب و کلاسیکی برای تغییر جهت بازار است به انرژی به نام ارزش معاملات بالا نیاز دارد.
البته که بازار با این رشد خود به ابتدای زمستان سال جاری برگشت است و برای برگشت شاخص به عدد ابتدای سال۱۴۰۲ و همچنین جبران افت‌های ناشی از تورم و سایر بازارهای موازی باید با سرعت بیشتری این موانع را از سر راه بردارد که خیلی‌ها هنوز به این موضوع امیدوار نیستند و این را از ارزش معاملاتی می‌تواند دید.

روز صدرنشینی پالایشی‌ها در بورس

در پایان معاملات روز سه‌شنبه پانزدهم اسفند ماه ۱۴۰۲، شاخص کل بورس ۳۲ هزار و ۳۶ واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۲۸ واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت ۱. ۵ درصد بوده است.
شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با افزایش ۳ هزار و ۹۷۳ واحدی در رقم ۷۳۹ هزار و ۷۵۶ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت ۵۶ صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با رشد ۱۴۷ واحدی به رقم ۲۵ هزار و ۱۸۷ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش ۳۸۹ واحد به سطح ۱۳۵ هزار و ۹۷۶ واحد رسید.

ورود پول حقیقی به بازار سرمایه

روز سه‌شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و ۶۰۳ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد.
امروز نماد شپنا (پالایش نفت اصفهان) ، شبندر (پالایش نفت بندرعباس) و شتران (پالایش نفت تهران) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای خگستر (گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو، خاور (ایران خودرو دیزل) ، آردینه (نشاسته و گلوکز آردینه) تعلق داشت.

رشد ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۵۰ هزار و ۹۳۰ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۳۷ هزار و ۸۷۷ میلیارد تومان بود که ۷۴ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل می‌دهد.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۸ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۶ هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان رسید.

کاهش ارزش صف‌های خرید بورس

در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت ۳۳۵ نماد و تعداد نمادهای منفی ۴۵۶ نماد بوده است. یعنی حدود ۴۲ درصد نمادها سبز پوش بودند.
در معاملات سه‌شنبه، ۴۶ نماد صف خرید داشتند و ۵۷ نماد با صف فروش مواجه بودند.
مجموع ارزش صف‌های خرید با افت ۱۶ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۸۷ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۲۷۹ درصدی به هزار و ۸۵ میلیارد تومان رسید.
در بازار امروز ۱۵ اسفند ماه، سرانه خرید هر نماد در بازار، در حدود ۲۵. ۲ میلیون تومان و سرانه فروش در حدود ۲۹. ۴ میلیون تومان بود.
همچنین، در بازار امروز به ازای هر کد (میانگین نمادها) ، سرانه خرید حقیقی در حدود ۳۴. ۲میلیون تومان و سرانه فروش در حدود ۲۵. ۵ میلیون تومان بود.

۳ رقیب بورس باعث رکود در بازار سرمایه شده است

وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه گفت: سطح سود سپرده‌های خاص تنها رقیب و بازار سرمایه در این روزها نیست که حال بورس را بد کرده است. سطح بازدهی صندوق‌های درآمد ثابت نیز رشد کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در شرایط رکودی، صندوق‌های درآمد ثابت با استقبال بیشتری رو به رو می‌شود و سرمایه از سهام و صندوق‌های بورسی خارج شده و وارد صندوق‌های درآمد ثابت می‌شود.
وی افزود: حباب بازار سرمایه منفی است و سطح سود اوراق سپرده خاص و افزایش بازدهی صندوق‌های درآمد ثابت عاملی است که بازار سرمایه را محبوس کرده و مانع از رشد آن می‌شود.
جعفری تاکید کرد: البته افزایش بازدهی بازارهای موازی نیز دلیل دیگری است که باعث رکود در بورس خواهد شد. البته رشد قیمت دلار می‌تواند برای رشد بورس مفید باشد./فارس