شناسهٔ خبر: 65543612 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

با تحولات منطقه و جهان

هشدار درباره صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام/ حمله نظامی آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ واکنش آمریکا به باز بودن کانال‌های دیپلماتیک با ایران/ سفر فرستاده ویژه بایدن به لبنان

هشدار درباره صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام، حمله نظامی آمریکا و انگلیس به شمال یمن، واکنش آمریکا به باز بودن کانال‌های دیپلماتیک با ایران، سفر فرستاده ویژه بایدن به لبنان و پیروزی ترامپ در رقابت مقدماتی ایالت داکوتای شمالی، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

صاحب‌خبر -

هشدار درباره صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام/ حمله نظامی آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ واکنش آمریکا به باز بودن کانال های دیپلماتیک با ایران/ سفر فرستاده ویژه بایدن به لبنان

بین الملل تابناک: هشدار درباره صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام، حمله نظامی آمریکا و انگلیس به شمال یمن، واکنش آمریکا به باز بودن کانال‌های دیپلماتیک با ایران، سفر فرستاده ویژه بایدن به لبنان و پیروزی ترامپ در رقابت مقدماتی ایالت داکوتای شمالی، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

هشدار درباره صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام

یک دیپلمات غربی به خبرگزاری رویترز گفت که صدور قطعنامه ضدایرانی در جلسه شورای حکام آژانس «بسیار خطرناک» خواهد بود.

 این دیپلمات غربی در این باره گفت: منطقه در وضعیت پرتنشی قرار دارد. هیچ آتش‌بس یا قطعنامه‌ای در غزه در کار نیست. هیچ چشم‌اندازی نیز برای راه‌حل هسته‌ای وجود ندارد و آمریکا نیز به سوی انتخابات ریاست‌جمهوری می‌رود.

وی عنوان کرد که در حال حاضر صدور قطعنامه ضد ایرانی اقدامی خطرناک خواهد که می‌تواند منجر به اشتباهات محاسباتی شود.

رویترز نوشت که سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) پیش‌نویس قطعنامه‌ای را تنظیم کرده‌اند؛ اما واشنگتن ماه‌هاست با صدور قطعنامه علیه ایران مخالفت می‌کند.

حمله نظامی آمریکا و انگلیس به شمال یمن

 منابع خبری دوشنبه شب از تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس به استان صعده واقع در شمال یمن خبر دادند.

 آمریکا و انگلیس منطقه یسنم واقع در شهرستان باقم استان صعده را در سه نوبت هدف قرار دادند.

نیروهای مسلح یمن در پاسخ به تجاوزها به این کشور طی هفته‌های اخیر، چندین کشتی آمریکایی و انگلیسی را در دریای سرخ و تنگه باب المندب هدف حملات خود قرار داده‌اند.

«محمدعلی الحوثی» عضو شورای‌ عالی سیاسی یمن، روز دوشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: گزینه‌ها در دست بررسی است و برای حمایت از مظلومان غزه، غافلگیری‌ها در راه است.

واکنش آمریکا به باز بودن کانال های دیپلماتیک با ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری به سوالاتی درباره مطرح شدن موضوع ایران در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و اظهارات رسمی ایران درباره باز بودن کانال‌های دیپلماتیک در زمینه احیای برجام پاسخ داد.

 «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری ـ که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده ـ در پاسخ به سوالی درباره اظهارات «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جلسه دیروز شورای حکام آژانس درباره ایران مبنی بر این که آیا آمریکا گمان نمی‌کند زمان اقدامی تنبیهی علیه ایران یا گزارش مستقیم آن به سازمان ملل فرارسیده است یا نه، گفت: ما با شرکایمان در تروئیکای اروپا (آلمان، انگلیس و فرانسه) همکاری نزدیکی در زمینه رویکردمان نسبت به برنامه هسته‌ای ایران، از جمله راجع به نشست شورای حکام داریم. کاری نیست که بخواهم از پیش، چیزی درباره آن بگویم؛ اما کاملا از مدیرکل آژانس حمایت می‌کنیم و بر این باوریم که ایران باید بدون تاخیر بیشتر، به تعهدات پادمانی خود عمل کند.

اظهارات میلر در پی این مطرح می شود که گروسی روز دوشنبه در بخشی از بیانیه آغازینش درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران ادامه دارد؛ هرچند سطح اورانیوم غنی‌شده بیش از ۶۰ درصد، کمی افت داشته است.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مسائل پادمانی در همکاری‌های ایران با آژانس مدعی شد: هیچ پیشرفتی در حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده حاصل نشده است. ایران توضیحات فنی موثقی درباره وجود ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در ورامین و تورقوزآباد به آژانس ارائه نکرده و به آن درباره محل‌ (یا محل‌های) مواد هسته‌ای یا تجهیزات آلوده به مواد هسته‌ای اطلاعی نداده است.

میلر در ادامه، در پاسخ به سوالی درباره اظهارات «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره توافق هسته‌ای (برجام) و باز بودن کانال‌های دیپلماتیک برای رایزنی‌ها در جهت احیای این توافق که دولت پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد و تلاش‌ها از سال ۲۰۲۱ برای احیای آن بی‌نتیجه مانده است، بیان کرد: زمانی که ارتباط برقرار کردن با ایران در راستای منافعمان باشد، این توانایی را داریم اما توصیف بیشتری راجع به این ارتباط نمی‌کنم.

واکنش میلر به این اظهارات کنعانی است که گفته بود: «کانال‌های دیپلماتیک میان طرف‌های مذاکره کننده از جمله ایران و آمریکا با واسطه فعال است. چارچوب‌های دیپلماتیک در این زمینه وجود دارد و تغییراتی ایجاد نشده است. ما پایبند به میز مذاکره بوده و هستیم و در صورت حسن نیت طرف‌های مقابل، امکان جمع‌بندی مذاکرات و بازگشت متعهدانه همه طرف‌ها به برجام همچنان وجود دارد.»

سفر فرستاده ویژه بایدن به لبنان

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، مشاور ارشد خود را برای گفت وگو با مقام‌های لبنانی به منظور یافتن راه حلی دیپلماتیک درباره تنش‌ها در مرز این کشور با اسرائیل به بیروت اعزام کرده است.

عاموس هوخشتاین، مشاور ارشد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری هشدار داد که تشدید خشونت به نفع مردم لبنان و اسرائیل نیست و «جنگ محدود» و «قابل مهار نیست.»

هوخشتاین که از زمان آغاز درگیری‌ها بین حزب‌الله و اسرائیل چندین بار به لبنان سفر کرده است، برای گفت‌وگو با مقامات ارشد لبنانی با هدف دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک خصومت‌های جاری در امتداد مرز اسرائیل و لبنان در بیروت است.

هوخشتاین گفت: سفر من به لبنان پس از چند هفته پرتنش در هر دو طرف مرز انجام می شود. تشدید خشونت به نفع هیچ‌کس نیست و چیزی به نام جنگ محدود وجود ندارد... تشدید تنش ها قطعا کمکی به بازسازی و پیشرفت لبنان در این برهه حساس از تاریخ این کشور نخواهد کرد.

شبکه خبری سی ان ان آمریکا اعلام کرد: مقامات ارشد دولت بایدن اعلام کرده‌اند که دولت و مقامات اطلاعاتی آمریکا نگران هستند که اسرائیل در حال برنامه ریزی برای تهاجم زمینی به لبنان است که در صورت شکست تلاش های دیپلماتیک برای عقب راندن حزب الله از مرز شمالی با اسرائیل ممکن است در اواخر بهار یا اوایل تابستان آغاز شود.

پیروزی ترامپ در رقابت‌ مقدماتی ایالت داکوتای شمالی

«دونالد ترامپ» در گردهمایی درون حزبی ایالت داکوتای شمالی توانست رقیب خود «نیکی هیلی» را که به تازگی برای اولین بار در واشنگتن دی‌سی پیروز شده بود، شکست دهد.

 «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد پیشتاز حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ این کشور از آغاز روند انتخابات مقدماتی تاکنون در تمامی ایالات‌ آمریکا به جز واشنگتن دی‌سی، پیروز رقابت‌ها بوده و توانسته «نیکی هیلی» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل را شکست دهد.

طبق گزارش روزنامه نیویورک تایمز، دونالد ترامپ با کسب ۸۴ درصد آرا در گردهمایی مقدماتی ایالت داکوتای شمالی، موفق شد رای تمام ۲۹ هیات نمایندگی این ایالت را از آن خود کند، در حالی که رقیب او «نیکی هیلی» صرفا توانست با ۲۷۳ رای، ۱۴.۱ درصد آرا را به خود اختصاص دهد.

طبق قوانین ایالت داکوتای شمالی، اگر نامزدهای انتخاباتی دست‌کم ۲۰ درصد آرا را از آن خود کنند، می‌توانند آرای هیات‌های نمایندگی را به دست بیاورند. با این حال، نامزدی که دست‌کم ۶۰ درصد رای کسب کند، تمامی ۲۹ هیات نمایندگی این ایالت را به دست خواهد آورد.

با فرا رسیدن «سه‌شنبه بزرگ» در روند انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، یک رسانه آمریکایی در گزارشی مطرح کرد، با وجود این که نه «جو بایدن» رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا و نه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه پیشین آمریکا که هر دو، نامزدهای احتمالی حزب خود خواهند بود، امسال، مجبور به رقابت سختی درون حزب نشده‌اند، سه‌شنبه بزرگ هنوز دارای اهمیت است.

در سه‌شنبه بزرگ، به جای یک رای‌گیری مقدماتی یا نشست‌ها یا همان گردهمایی‌های حزبی، ۱۵ ایالت برای جمهوری‌خواهان و ۱۶ ایالت هم برای دموکرات‎ها، در یک روز، در سراسر این کشور انتخابات برگزار می‌کنند.

هم‌چنین در روند انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا، ذکر این نکته مهم است که رای‌گیری مقدماتی به روند رای‌دهی در سطح یک ایالت اطلاق می‌شود که در آن رای‌دهندگان نامزدان حزبی را انتخاب می‌کنند که سپس در مراحل بعدی، یکی از این نامزدان به نمایندگی از حزب در انتخابات ریاست جمهوری رقابت خواهد کرد. براساس مقررات انتخابات و رای‌گیری مقدماتی، روند رای‌دهی سری است.

هرچند نشست‌های حزبی هم مانند رای‌گیری مقدماتی، روشی برای احزاب سیاسی است تا نامزد مورد نظر را برای انتخابات ریاست‌جمهوری برگزینند،  بر خلاف رای‌گیری مقدماتی، ‌نشست‌های حزبی نوعی گردهمایی‌های محلی است که در تاریخ مشخص برگزار شده و چندین ساعت طول می‌کشد. شرکت‌کنندگان در این نشست‌ها پیرامون نامزدها گفت‌وگو کرده و رای‌گیری در این نشست‌ها علنی است. در گذشته نشست‌های حزبی متداول‌ترین روش برای انتخابات نامزدان انتخابات ریاست جمهوری بود؛ البته در عصر جدید شمار معدودی از ایالات‌ به این روش متکی بوده و آن را همچنان حفظ کرده‌اند.