شناسهٔ خبر: 64168695 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

رعایت تناسب غذایی در شب یلدا

در بسته پزشکی سلامت امروز با تغذیه مناسب و سالم در شب یلدا آشنا شوید.

صاحب‌خبر -

رعایت تناسب غذایی در شب یلدا

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ شب یلداشب دور هم جمع شدن است و خوراکی‌های متنوعی مانند انواع میوه ها، آجیل و شیرینی و... مصرف می‌شود، اما افراد در هر گروه سنی می‌توانند با رعایت تعادل و پرهیز از زیاده روی در مصرف خوراکی‌های مرسوم، شبی خوش و به یاد ماندنی در کنار عزیزانشان داشته باشند.

انار را با گلپر بخورید
انار یکی از میوه‌های شب یلدا است. انار‌هایی را مصرف کنید که رسیده‌تر و شیرین‌تر باشد، زیرا از نظر مزاجی به اعتدال نزدیک‌تر است و باعث تولید خون و تقویت سلامت می‌شود. طبع انار سرد است و بهتر است آن را همراه با گلپر مصرف کنید تا دچار مشکل نشوید.
مراقب خوردن هندوانه باشید
هندوانه یکی از میوه‌های شب یلدایی است که از قدیم الایام در سفره شب یلدا وجود داشته است. خواص هندوانه و فواید آن بر بدن پوشیده نیست، اما این میوه باید در فصل خودش مصرف شود. طبع و مزاج هندوانه سرد و‌تر است و مزاج و طبع فصل زمستان نیز سرد و‌تر است بنابراین نباید در زمستان میوه‌هایی با طبع سرد مصرف کرد.

میوه خشک بخورید
میوه خشک از تنقلاتی است که خوردن آن در شب یلدا پسندیده است، زیرا کمک کننده و بسیار سالم است و حتی اگراین میوه‌ها مخصول فصل دیگری باشند، به واسطه خشک شدن مصرف شان بی اشکال است. برگه هلو و یا زردآلو را زیاد نخورید و همراه آن‌ها بهتر است از مواد گرم‌تر استفاده نمایید.

شلغم و لبو بخورید
مصرف شلغم در افزایش سلامت بدنتان مؤثر است. مصرف چغندر یا لبو، می‌تواند موجب یبوست شود، اما آبی که چغندر در آن پخته می‌شود، ملیّن طبع است پس لبو را با کمی از آب آن میل نمایید.

از کدو به جای هندوانه مصرف کنید
مصرف کدو بهتر از هندوانه می‌باشد، یکی از بهترین اشکال کدو به شکل تنوری پختن آن است می‌توانید از کدو در غذا‌ها استفاده کنید.

کشمش بخریم یا مویز
برای زمستان که طبع سردتر غالب است، از مویز که رطوبت بخشی کمتری نسبت به کشمش دارد، استفاده کرده و در فصل پاییز که طبع سرد و خشک دارد، مصرف کشمش را که مزاجی گرم و‌تر دارد توصیه می‌کنند.

انجیر خشک سفید بخورید
به جای مصرف انجیر سیاه توصیه می‎شود انجیر خشک سفید استفاده کنید. به ازای هر شش دانه انجیر، چهار عدد گردو میل شود، زیرا مصلح انجیر، گردو می‌باشد.

به و سیب را با مصلح آن بخورید
اگر به و سیب جزو میوه‌های یلدایی شما هستند، این دو میوه را مصرف کنید. سیب مقوی دل، مغز و معده است. مصلح سیب دارچین بوده و توصیه می‏ شود سیب را رنده کرده و با گلاب و دارچین میل کنید. میوه به، سنگین است بنابراین بهتر است آن را به صورت پرورده با عسل و بخارپز شده مصرف کنید.

پرتقال و نارنگی را همراه مویز بخورید
مزاج پرتقال و نارنگی سرد است و بهتر است به همراه مویز مصرف شود. به جای خوردن پرتقال می‌توان مرغ را در آب پرتقال پخت تا علاوه بر استفاده از مزایای پرتقال، غذا نیز خوشمزه شود و هم سردی این میوه گرفته شود.

از خوردن شیرینی‌های خامه دار خودداری کنیم
خوردن شکلات و شیرینی‌های خامه‌ای کالری فراوانی وارد بدنتان میکند به جای اینکه چای را با شیرینی یا شکلات بخورید آن را با چند عدد کشمش یا توت خشک یا یک عدد انجیر خشک بنوشید بهتر است در میان انواع شیرینی های‌تر به دنبال کوچکترین‌ها و کم خامه‌ترین‌ها باشید. در این شب چیپس، پفک و انواع اسنک نخورید.

فاصله زمانی بین خوردن شام و میوه را رعایت کنید
شام را سبک و سر شب میل کنیدو بین خوردن شام و مواد دیگر فاصله دهید. شام باید در ساعت بعد از ۵ و تا قبل از ساعت ۸ خورده شود بهتر است شام در اول شب و با حجم کمتر مصرف شود تا بتوانید از خوراکی‌های شب چله استفاده کنید. حداقل دو ساعت فاصله زمانی بین خوردن شام یا میوه داشته باشید. خوردن مایعات با فاصله‌ای ازغذا یا میوه توصیه نمی‌شود.