شناسهٔ خبر: 62630865 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

افزایش مبادلات تجارت آزاد با اعضای بریکس، در دستور کار ایران

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نهمین اجلاس مجالس بریکس گفت: افزایش مبادلات تجارت آزاد با کشور‌های عضو گروه بریکس در چارچوب سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران و دولت سیزدهم قرار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی کریمی فیروزجایی با اشاره به ظرفیت‌ها و حجم گسترده امکانات و توانایی‌های اعضای بریکس برای ارتقای مناسبات تجاری چند جانبه گفت: وجود اشتراکات فرهنگی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های آفریقایی و سایر کشور‌های عضو بریکس به ویژه در زمینه فناوری‌های نوین، ظرفیت‌های اقتصادی و منابع سرشار انرژی زمینه ارتقای همکاری‌های چندجانبه را برای تقویت ارتباطات زیرساختی در چارچوب تعاملات بین المللی دوچندان کرده است.

نماینده مردم بابل ادامه داد: در یکسال گذشته در چارچوب هماهنگی‌های چندجانبه حجم مناسبات و ارتباطات اقتصادی و حجم مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر افزایش یافته است.

دبیر هیئت رئیسه مجلس افزود: افزایش مبادلات تجارت آزاد با کشور‌های عضو گروه بریکس در چارچوب سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران و دولت سیزدهم قرار دارد که بستر چندجانبه گرایی را برای تقویت ظرفیت‌های اثربخش فرهنگی و اقتصادی فراهم آورده است.

کریمی فیروزجایی گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای تقویت همکاری‌های چند جانبه آمادگی دارد پس از ژانویه ۲۰۲۴ که روند پیوستن آن به گروه بریکس تکمیل خواهد شد، در چارچوب همگرایی ظرفیت‌های همکاری‌های اقتصادی و تجاری خود را با اعضای این گروه قوی در عرصه تعاملات بین المللی ارتقاء بخشد و در این زمینه هیچگونه محدودیتی ندارد.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی آمادگی دارند هرگونه موانع احتمالی را در چارچوب سیاست‌ها و همکاری‌های گسترده فی مابین را با تصویب قوانین و مقررات برطرف و راه‌های اعتلای توان کشورمان در زمینه ارتباطات اقتصادی با گروه بریکس را هموار سازند.

این عضو هیئت رئیسه مجلس همچنین تاکید کرد: چندجانبه گرایی در مناسبات بین‌المللی و به ویژه ارتقای همکاری‌های اقتصادی اصل محوری در نظم آینده جهانی بر مبنای نیاز‌ها و ارتباطات است که سلطه جویی و انحصارگرایی قدرت‌های خودبرتر بین جایی در آن نخواهد داشت.

وی گفت: هم افزایی و مشارکت فعالانه در کاهش مشکلات فرهنگی و اقتصادی شامل دکترین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران می‌شود.

نظر شما