شناسهٔ خبر: 62242417 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ادیان نیوز | لینک خبر

خشونت در تاریخ فرانسه نسبت به اقلیت های دینی به‌ویژه مسلمانان - ادیان نیوز

تاریخ سیاسی و فلسفه سیاسی فرانسه نسبت به اقلیت های دینی به‌ویژه مسلمانان بسیار خشن است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، رایان فریشی، پژوهشگر حقوق بشر در سازمان CAGE (مستقر در بریتانیا)، در سخنانی پیرامون محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های اخیر برای دانش‌آموزان اقلیت های دینی و مسلمان گفت: اعمال ممنوعیت از سوی حکومت فرانسه برای پوشیدن عبا در مدارس دولتی یک تصمیم ضد اسلامی است زیرا فقط مسلمانان را هدف قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه ممنوعیت حجاب و نمادهای مذهبی در مدارس دولتی فرانسه به سال ۲۰۰۴ برمی‌گردد، خاطرنشان کرد: در آن زمان لباس‌های بلند به عنوان نماد مذهبی تلقی نمی‌شد.

فریشی افزود: فرانسه در سال‌های اخیر شاهد مناقشه‌هایی بر سر در نظر گرفتن لباس‌های بلندی که معمولاً زنان مسلمان می‌پوشند، معروف به عبا، به عنوان یک نماد مذهبی بوده است.

وی گفت: فکر می‌کنم با توجه به عوامل متعددی، این تعجب‌آور نیست، تاریخ سیاسی و فلسفه سیاسی فرانسه نسبت به اقلیت‌ها به‌ویژه مسلمانان بسیار خشن است. این کشور در مورد ادغام گروه‌های جمعیتی هم موضع بسیار سختگیرانه‌ای اتخاذ می‌کند و در واقع نمی‌توانیم آن را ادغام بنامیم، زیرا رویکرد فرانسه بیشتر بر هضم اقلیت‌ها متکی است.

فریشی بیان کرد: فرانسه از سال ۲۰۲۱ شاهد اتخاذ بسیاری از تصمیمات ضد اسلامی بوده است. در این سال، قانون احترام به ارزش‌های جمهوری تصویب شده است که مسلمانان را به حاشیه می‌برد.

وی افزود: آنچه از شما می‌خواهند این است که از چیزهایی که شما را متمایز می‌کند، دست بکشید اما باید گفت که اگر هم این کار را کردید، نمی‌توانید از نظر سیاسی، اخلاقی و تاریخی کاملاً فرانسوی باشید؛ زیرا هویت فرانسوی قوم‌گرا است. اما حداقل اگر دیگر مسلمان نباشید یا بر خلاف سنت‌های خود عمل کنید، دیگر تهدیدی برای حکومت نخواهید بود و این هدف اصلی از ادغام و اضمحلال جامعه مسلمانان فرانسه است.

نظر شما