شناسهٔ خبر: 62154168 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

سیاست خارجی

بلومبرگ: بر اساس توافق با آمریکا؛ ایران در حال کاهش سرعت و سطح غنی‌ سازی اورانیوم است

شبکه بلومبرگ مدعی شد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی آتی خود احتمالاً کاهش سرعت غنی‌سازی اورانیوم در ایران را اعلام خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، شبکه خبری بلومبرگ گزارش داد که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آماده می‌شوند تا گزارش فصلی پادمانی ایران را تا پیش از برگزاری نشست شورای حکام آژانس در اوایل سپتامبر منتشر کنند.

بلومبرگ در گزارش خود مدعی شد که برخی مقامات هسته‌ای ارزیابی می‌کنند که داده‌های آژانس اتمی نشان می‌دهد، ایران در حال تعدیل غنی‌سازی اورانیوم در سطوح بالاست.

انتظارات مبنی بر تعدیل غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران پس از آن مطرح شد که برخی رسانه‌ها مدعی شدند که تهران و واشنگتن همزمان با توافق بر سر تبادل زندانیان در ازای آزادسازی پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی با هدف کاهش تنش‌ها درخصوص کاهش غنی‌سازی در ایران نیز توافق کرده‌اند.

«جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید پیش از این در رابطه با گزارشات مبنی بر کاهش سرعت غنی‌سازی ایران، بدون اینکه آن را تائید و یا رد کند، گفت: اگر ایران حتی اقداماتی برای کاهش سرعت غنی‌سازی خود اتخاذ کرده باشد، من در جایگاهی نیستم که آن را تایید کنم. اگر تهران چنین کاری را انجام بدهد، این خبر خوبی است.

به گزارش بلومبرگ، مقامات آمریکایی به طور خصوصی اذعان کرده‌اند که از قبل شروع به کاهش اجرای تحریم‌ها علیه فروش نفت ایران کرده‌اند و به تهران اجازه می‌دهند تا تولید خود را به بالاترین سطح از زمان شروع محدودیت‌ها در پنج سال پیش بازگرداند. ایران که چهارمین ذخایر نفتی جهان را در اختیار دارد، بیشترین نفت خام را در یک دهه گذشته به چین ارسال کرده است.

«الی گرانمایهن عضو شورای روابط خارجی اروپا در این باره گفت که کشورهای غربی به جای احیای تلاش‌ها برای امضای یک توافق بزرگ با ایران برای حل و فصل مسائل هسته‌ای یا پیچیده امنیت منطقه‌ای، رویکردی جزئی را با هدف کاهش تنش‌ها اتخاذ کرده‌اند.

وی افزود: ما باید انتظار داشته باشیم که در سال آینده، قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، چندین دوره «کاهش تنش» وجود داشته باشد - شاید هر چند ماه یکبار.

رئیس سازمان انرژی اتمی: سال جاری، سال پایان هیاهوهای سیاسی در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود/ گفت‌و‌گوهای ایران و آژانس ادامه دارد

«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌و‌گو با الجزیره، التزام آمریکا و دیگر طرف‌های غربی به توافق هسته‌ای را لازمه تعهد کامل ایران دانست و گفت که تنها در صورت رفع کامل تحریم‌ها، ایران به همه مفاد توافق هسته‌ای پایبند خواهد بود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص حل و فصل مسائل باقی مانده در ارتباط با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز گفت که سال جاری میلادی، سال پایان «هیاهوهای سیاسی» در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود.

او در ادامه گفت که گفت‌و‌گوهای ایران و آژانس ادامه دارد و اخیرا پرونده ذرات اورانیوم غنی شده با درصد بالا بسته شده است. اسلامی تأکید کرد که نصب دوربین‌های نظارتی بیشتر به تعهد بقیه طرف‌های توافق هسته‌ای بستگی دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین به الجزیره گفت که تهران آماده همکاری سازنده با همسایگان عرب خود در حوزه هسته‌ای است.

محمد اسلامی در تاریخ دوم مرداد نیز در دیدار با سفیر ترکیه در تهران گفته بود که ایران آماده همکاری با این کشور برای آموزش نیروی متخصص هسته‌ای و همچنین صادرات رادیوداروهای ایرانی به ترکیه است.

او در پایان گفت‌و‌گو خود با الجزیره، تأکید کرد که برنامه هسته‌ای ایران بدون توجه به فشارهای خارجی و صرفا بر اساس منافع مردم ایران به جلو پیش خواهد رفت.

زندگینامه کاوه آهنگر زندگینامه کاوه آهنگر