شناسهٔ خبر: 61229272 - سرویس فیلم
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

(ویدئو) موج کرونای گربه‌ای؛ مرگ ۳۰۰ هزار گربه و سرایت به سه کشور

موجی از یک ویروس کرونایی گربه‌ای قبرس که به جزیره گربه‌ها معروف است را دربر گرفته و تاکنون جان ۳۰۰۰۰۰ گربه را گرفته است و احتمال می رود که علاوه بر قبرس کشورهای ترکیه، لبنان و اسرائیل را نیز دربر گیرد.

صاحب‌خبر -
مرگ ۳۰۰ هزار گربه بر اثر ویروس کرونای گربه‌ای

 

فرارو- یک بچه گربه زنجبیلی بیمار به نام بیبی در یک کلینیک دامپزشکی در نیکوزیا، پایتخت قبرس، تحت درمان است. این گربه شش ماهه از نوعی ویروس کرونای گربه رنج می‌برد که تاکنون جان هزاران گربه را در قبرس گرفته است.

به گزارش فرارو، موجی از ویروس کرونای گربه‌ها در قبرس بیداد می‌کند، به طوری که از ژانویه ۳۰۰ هزار گربه را کشته است، در حالی که حامیان حیوانات، از جمله دنوس آیومامیتیس، از دولت می‌خواهند که برای جلوگیری از گسترش این همه گیری، که ممکن است گسترش یابد، اقدام کند.

گربه‌ها همه جا در جزیره زیبای قبرس در شرق دریای مدیترانه هستند، جایی که قدیمی‌ترین شواهد از اهلی شدن این حیوان وجود دارد و برخی به آن «جزیره گربه‌ها» می‌گویند.

بسیاری از گربه‌های جزیره ولگرد هستند. آن‌ها به میل خود در باغ‌های مردم پرسه می‌زنند، به امید یک غذای خوشمزه در کنار رستوران‌ها می‌نشینند و در نزدیکی سطل‌های زباله پرسه می‌زنند.

دامپزشک کوستیس لارکو در حالی که به آرامی بیبی را بررسی می‌کرد، گفت: پریتونیت عفونی گربه (FIP)، که به انسان قابل انتقال نیست، در ماه‌های اخیر به سرعت در سراسر قبرس گسترش یافته است و در بین گربه‌ها بسیار مسری است.

حامیان حیوانات می‌گویند تعداد گربه‌هایی که به دلیل بیماری می‌میرند به طور قابل توجهی بیشتر از ۱۰۷ موردی است که به طور رسمی توسط وزارت کشاورزی در بخش جنوبی جزیره گزارش شده است.

دینوس آیومامیتیس، رئیس Cats PAWS قبرس گفت: ما از ژانویه ۳۰۰۰۰۰ گربه را از دست داده ایم.

قبرس از زمان تهاجم ترکیه در سال ۱۹۷۴ جزیه شده است. جمهوری ترک قبرس شمالی که یک سوم شمالی جزیره را دربر می‌گیرد، تنها توسط آنکارا به رسمیت شناخته می‌شود. اما گربه‌ها در هر دو طرف منطقه حائل تحت نظارت سازمان ملل به دلیل ابتلا این بیماری می‌میرند.

کارشناسان می‌گویند جمعیت گربه‌های جزیره برابر یا حتی بیشتر از جمعیت انسان است که کمی بیش از یک میلیون نفر است.

در جنوب، دینوس آیومامیتیس تخمین می‌زند که یک سوم از گربه‌ها تسلیم ویروس شده اند. گربه‌های مبتلا به پریتونیت عفونی علائمی از جمله تب، تورم شکم، ضعف و گاهی اوقات حتی پرخاشگری دارند.

اما با وجود گربه‌های ولگرد بسیار، تشخیص و مستندسازی این بیماری دشوار است.

قبرسی‌ها سابقه‌ای طولانی و درهم تنیده با گربه‌ها دارند. افسانه‌ها حاکی از آن است که یک امپراتور رومی حدود ۱۷۰۰ سال پیش برای اولین بار گربه‌ها را به قبرس آورد تا مار‌های سمی را از بین ببرد.

اما شواهد باستان‌شناسی از اهلی شدن گربه‌ها در این جزیره به بیش از هر جای دیگر جهان برمی‌گردد، به ۹۵۰۰ سال پیش به دوران نوسنگی در شیلوروکامبوس در جنوب قبرس، جایی که بقایای یک گربه و یک انسان به طور عمدی در کنار هم دفن شده بودند.

این پیوند بین گربه‌سانان و انسان در طول هزاره‌ها ادامه داشته است و حیوانات دوستدارانی مانند آیومامیتیس را وادار کرده است که امروزه از گربه‌های جزیره مراقبت کنند. با این حال، او از تقریباً ۶۰ گربه‌ای که به مدت ربع قرن در گورستانی در پایتخت به آن غذا می‌داد، ترس دارد.

این بازنشسته ۷۰ ساله در حالی که گربه‌ها سنگ قبر‌های مرمری را زیر و رو می‌کردند، می‌گوید: کلنی وضعیت خوبی دارد، اما ما نگران هستیم، زیرا اگر یکی آلوده شود، بقیه نیز مبتلا می‌شوند.

چند نفری که به گربه‌های ولگرد غذا می‌دهند به خبرگزاری فرانسه گفتند که بسیاری از گربه‌های ولگرد در حال ناپدید شدن هستند و جسد بسیار کمی پیدا می‌شود، و خاطرنشان کردند که وقتی گربه‌ها بیمار می‌شوند، اغلب خود را ایزوله می‌کنند و به تنهایی می‌میرند.

دمتریس اپامینونداس، نایب رئیس انجمن دامپزشکی گفت: احتمال شیوع این بیماری در سراسر جمعیت گربه‌ها در لبنان، اسرائیل و ترکیه وجود دارد، اما در غیاب مطالعات، نمی‌توان آن را تأیید کرد.

برای مهار گسترش، دو گزینه درمانی در نظر گرفته شده است. یکی مولنوپیراویر، یک قرص ضد کووید است که مقامات می‌گویند نمی‌توان آن را برای استفاده روی حیوانات در قبرس مجاز دانست.

قرص ضد ویروسی دیگری به نام GS-۴۴۱۵۲۴ که از نظر شیمیایی شبیه به درمان کووید-۱۹ است، برای استفاده حیوانی در بریتانیا و برای واردات به قبرس با محدودیت‌هایی تأیید شده است. اما هزینه آن، ۳۰۰۰ تا ۷۰۰۰ یورو (حدود ۳۳۰۰ تا ۷۷۰۰ دلار) برای هر گربه، گران است و در قبرس عرضه نمی‌شود.

وزارت کشاورزی قبرس به خبرگزاری فرانسه گفت که در حال بررسی همه ابزار‌های ممکن برای رسیدگی به این موضوع از طریق آماده سازی‌های مختلف درمانی موجود در بازار اروپا است.

برخی برای نجات حیوانات خانگی خود به روش‌های مخفیانه متوسل شده اند. یک قبرسی که خواست نامش فاش نشود گفت: ما دارو‌های خود را از بازار سیاه به صورت آنلاین یا از گروه‌های فیس بوک خریداری کردیم. اما تامین کنندگان خود را مخفی نگه می‌داریم تا بتوانیم به درمان حیوانات خود ادامه دهیم. 

واسیلیکی مانی، ۳۸ ساله، عضو چندین سازمان حمایت از حیوانات، خواستار راه حلی سریع است. او در ماه ژانویه ۳۶۰۰ یورو برای درمان دو گربه ولگرد هزینه کرد. مانی با محکوم کردن بی‌توجهی به مرگ گربه‌ها در قبرس گفت: من تمام پس اندازم را خرج کرده ام.

مانی ابراز تاسف کرد، اگر FIP به گسترش خود ادامه دهد، قبرس به جزیره گربه‌های مرده تبدیل خواهد شد.

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)

(ویدئو)