شناسهٔ خبر: 59474948 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزیاتو | لینک خبر

واکنش ها به ماجرای پاشیدن ماست به زنان بی حجاب

واکنش ها به اقدام یک مرد به پاشیدن ماست به زنان بی حجاب در یک مغازه لبنیاتی در شهر شاندیز کماکان ادامه دارد.

صاحب‌خبر -

با وجود گذشت چند روز از انتشار ویدئویی از اقدام یک مرد آمر به معروف به پاشیدن ماست به دو زن بی حجاب در یک مغازه لبنیاتی در شهر شاندیز در استان خراسان رضوی، واکنش ها به این اتفاق کماکان ادامه دارد. روز جمعه ۱۱ فروردین ویدئویی از تصاویر دوربین مداربسته ی این لبنیاتی در شبکه های اجتماعی منتشر شد که نشان می داد یک مرد آمر به معروف اقدام به خالی کردن یک سطل ماست بر سر دو نفر از مشتریان این مغازه که مادر و دختر بی حجابی بودند کرده بود که پس از این اتفاق برخی از حاضرین با وی درگیر شده بودند.

انتشار این ویدئو جنجال برانگیز شد و بازتاب گسترده ای در شبکه های اجتماعی و رسانه ها داشت.

پس از این اتفاق مغازه لبنیاتی پلمب و طبق اعلام خبرگزاری میزان، رسانه رسمی قوه قضاییه، برای مادر و دختر بی حجاب به اتهام ارتکاب فعل حرام به لحاظ تظاهر به کشف حجاب و همینطور مرد آمر به معروف به اتهام توهین عملی و اخلال در نظم، حکم جلب صادر شد.

روز شنبه ۱۲ فروردین، مالک لبنیاتی مذکور که هاجرپور نام دارد در گفتگویی با خبرگزاری رکنا از فک پلمب مغازه ی خود خبر داد و به شرح جزئیاتی از اتفاق رخ داده پرداخت.

وی در این رابطه گفت: «آن روز مادر و دختری وارد مغازه شدند که یک آقایی وارد شده و بعد از تذکر سطل ماست را روی سر آن زن ریخت که همین مسئله باعث شد یکی از مشتریان با حمله به این فرد او را ازمغازه به بیرون پرت کند. این برخورد باعث شد تا درگیری در خارج مغازه نیز ادامه پیدا کند. درگیری بین زن جوان و آن مرد بود ، در حالی که دختر این زن از مادرش می خواست که درگیری را پایان دهد.»

او ادامه داد: «شب گذشته ساعت ۱۱ شب با حکم قضایی، برای پلمب مغازه آمدند و مرا برای مراجعه به پاسگاه خواستند و حتی فیلم های دوربین مداربسته را برای روشن شدن ابعاد ماجرا بردند و قرار شد تا دوشنبه نیز برای ارئه توضیحات به دادگاه مراجعه کنیم.»

صاحب لبنیاتی هاجرپور با تأکید بر اینکه اولین فیلم منتشر شده توسط آن ها پخش نشده بود، گفت: «ظهر امروز نیز در نهایت به ما اعلام شد که مغازه از پلمب باید خارج شود و هم اکنون ما در مغازه مشغول به فعالیت هستیم.»

یک روز بعد، آرش هاشمی، خبرنگار با انتشار تصویری در توییتر خود به نقل از امیر شهلا، عضو سابق شورای شهر مشهد از حمایت و استقبال مردم از لبنیاتی هاجرپور پس از اتفاق رخ داده خبر داد.

واکنش ها به ماجرای پاشیدن ماست به زنان بی حجاب در لبنیاتی شاندیز

حمید رسایی، فعال سیاسی اصولگرا و نماینده سابق مجلس در توییتر خود نوشت:

اولا هیچ دلیل و نشانه‌ای دالّ بر اینکه درگیری اینها به خاطر بی‌حجاب بوده، نیست.

ثانیا هیچ دلیل و نشانه‌ای مبنی بر اینکه این فرد، آمر به معروف یا بسیجی باشد، نیست.

ثالثا بر فرض که موضوع درگیری بی‌حجابی این افراد بوده باشد، قطعا آن فرد آمر به معروف نیست بلکه جاهل و نادانی است که باید به دلیل این رفتار زشت و غیراخلاقی و زشتش مواخذه و محاکمه شود.

نهایت مرحله امر به معروف و نهی از منکر در موضوع حجاب که بر افراد عادی جامعه واجب است، تذکر با زبان است. بیش از این برعهده حاکمیت است.

سید داوود نبی‌زاده، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان طرقبه و شاندیز در این رابطه گفت:

ما قطعا مخالف این نوع برخورد هستیم و طبق نظر رهبری وظیفه آمر به معروف و نهی از منکر فقط تذکر لسانی است و باید بگوییم و رد شویم و نباید مباحثه کنیم که طرف مقابل را قانع کنیم.

مباحثه و استدلال و … باید در فضای دانشگاه، مدرسه و تربیتی باشد؛ اما اگر خدا نکرده در بحث تذکر لسانی و طرف مقابل اقدام به درگیری کرد وظیفه، فقط گزارش به ضابط است.

ستاد امر به معروف و نهی از منکر از آمر به معروف و نهی از منکر حمایت می‌کند ولی این حرکت کاملا مخالف نظر ستاد امر به معروف و نهی از منکر است و این امر به معروف و نهی از منکر نیست.

حتما پیگیر اتفاق رخ داده در شاندیز هستیم؛ در ماجرای برخورد با این فرد دستگاه قضایی باید اعلام نظر کند.

عباس صالحی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات و وزیر ارشاد دولت روحانی با انتشار توییتی نوشت:

عطاالله مهاجرانی، وزیر ارشاد دولت خاتمی در واکنش به توییت صالحی نوشت:

دکتر علی غلامی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق کارشناس برنامه «وقت سحر» شبکه افق نیز در واکنش به این اتفاق گفت: «چه کسی اجازه داده به نام امر به معروف و نهی از منکر کسی را مورد تحقیر و توهین قرار دهیم؟ گناه اینگونه رفتارها از بی حجابی بیشتر است.»

محسن برهانی، حقوقدان در توییتر خود نوشت:

اگر ناهی از منکر از مرحله زبانی فراتر رفت و متعرض حیثیت، جان، مال، حریم خصوصی و حقوق اشخاص شد، این اقدام دیگر نهی از منکر نیست بلکه تجاوزی غیرقانونی و جرم است.

سایرین با رعایت ماده ۱۵۶ ق‌م‌ا، حق دفاع مشروع در قبال رفتار وی را خواهند داشت.

 محمدتقی فاضل میبدی، استاد حوزه و عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه قم در توییتی نوشت:

حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در گفتگویی در این رابطه گفت:

مسأله حجاب را باید از طریق کار فرهنگی و اقتاع عمومی، مثل سایر واجبات دینی ترویج کرد. متأسفانه ناشی‌گری در برخورد با پدیده کم حجابی یا بی حجابی در گذشته موجب شد که مسأله اجتماعی به یک مسأله سیاسی تبدیل شود.

سال گذشته هم با حوادث تلخی که در این رهگذر اتفاق افتاد، رسانه‌های بیگانه و جریانات برانداز هم سعی کردند از این پوشش و محمل به عنوان ابزاری برای نشان دادن اعتراض سیاسی در سایر عرصه‌ها یا نسبت به اصل نظام استفاده کنند و آن را به نمادی در مقابله با نظام تبدیل کنند.

از این جهت من برخی اظهارات نسنجیده و تند روزهای اخیر، و بدتر از آن برخی اقدامات نابخردانه، سخیف و اهانت‌بار مانند ماست‌پاشی که از سوی برخی افراد تحریک شده یا مغرض صورت گرفته را نه تنها در جهت حل این مشکل نمی‌دانم بلکه معتقدم همان نگاه سیاسی به مسأله را تشدید و عده‌ای را به لجبازی وادار خواهد کرد و بستری را برای رسانه‌های معاند فراهم می‌کند.

مالک شریعتی، نماینده مردم تهران در مجلس در توییتر خود نوشت:

امر به معروف و نهی از منکر؛ معمولا زبان خوش و احترام جواب می‌دهد که اکثریت مردم نیز قبول دارند. برخورد تند، اهانت و بی احترامی، نتیجه عکس دارد که خوش‌بینانه از سر جهل است و بدبینانه خروجی نفوذ. وظیفه دستگاه‌ها بررسی همه گزینه‌هاست.

احمد زیدآبادی، فعال سیاسی در کانال تلگرامی خود در این رابطه نوشت:

نتانیاهو و شرکایش عملاً به مهلکه افتاده و در سطح منطقه و جهان منزوی شده‌اند.

همانطور که بارها تأکید کرده‌ام‌؛ نتانیاهو در پی بحران‌آفرینی برای ایران است تا به زعم خود، از شرّ مشکلات داخلی و خارجی‌اش، برای مدتی رهایی یابد.

او در این ماجرا چشم به علی‌اف دارد تا به کمک او، بحران مورد نظر خود را ایجاد کند.

برای ناکام گذاشتن این توطئه، جامعهٔ ایرانی نیازمند همبستگی و ثبات است، اما درست در وسط چنین معرکه‌ای، عده‌ای از نهادها و افراد ذینفوذ، با سیاسی کردن پوشش بانوان و توصیه به اقدامات تشنج‌زای اجتماعی، در جهت بی‌ثبات‌سازی جامعه تلاش می‌کنند!

با این وضع، برای پیدا کردن “پرتقال‌فروش” اصلاً احتیاجی به هوش بالاست؟

علی ضیا مجری صدا و سیما در یک استوری اینستاگرامی نوشت:

احسان علیخانی، دیگر مجری صدا و سیما نیز در اینستاگرام خود اینگونه به این اتفاق واکنش نشان داد:

رضا کیانیان در یک استوری اینستاگرامی نوشت:

عباس جمشیدی فر، بازیگر سینما و تلویزیون نیز در صفحه ی اینستاگرام خود نوشت:

هومن حاجی عبداللهی دیگر بازیگر مشهور نیز اینگونه در اینستاگرام خود واکنش نشان داد:

احسان بداغی، خبرنگار در توییترش نوشت:

آقای جمهوری اسلامی! با همان منطقی که تخم‌مرغ دزد عاقبت شتر دزد می‌شود، ماست پاش هم عاقبت ‎اسید پاش خواهد شد.

آزاده مختاری، خبرنگار  با انتشار توییتی نوشت:

درست در روزهایی که کشور در باتلاق ابر بحران اقتصادی و تورم گرفتار است و هرروز هم این باتلاق عمیق‌تر می‌شود،به جای مطالبه حق خود از منابع کشور و مطالبه اقتصادی دور از انحصار،سطل ماست روی سر هم می‌کوبیم!

مهدی یزدانی خرم، روزنامه‌نگار در اینستاگرامش نوشت:

این حجمِ چهارخانه‌پوش به دو زن در یک سوپرمارکت حمله کرده و به‌واسطه‌ی «مو»‌ی آن‌ها رگ‌اش جنبیده و سطلی ماست بر سرِ این دو انسان مالیده. فیلم در بسیاری سایت‌ها بارگذاری شده و قابلِ تماشا‌ست. این حجمِ چهارخانه‌پوش در نهایتِ استیصال فقط کوشیده با تخریبِ «مو» و ایجادِ هراس خود را اثبات کند. بی‌شک تحقیرِ بدن و تعدی به حریمِ دیگران هیچ توجیه ندارد و ردِ زخمی که این ماست‌مالِ حقیر بر روحِ آن دو زن انداخته باقی می‌ماند جامعه مملو از زخم است.

برچسب‌ها
ایران, حوادث, زنان, سیاست

نظر شما