شناسهٔ خبر: 59352743 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت | لینک خبر

نیکزاد:

مجلس معافیت مالیاتی حقوق را تا 10 میلیون تومان افزایش داد/پیش‌بینی200 همت برای تولید و اشتغال در سال 1402

نائب رئیس مجلس با بیان اینکه در تبصره ۱۸ بودجه ۱۴۰۲ حدود ۲۰۰ همت برای تولید و اشتغال در نظر گرفته شد، گفت: براساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ معافیت مالیاتی مربوط به حقوق تا ۷ میلیون تومان بود که با تصمیم نمایندگان این معافیت به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، علی نیک زادثمرین نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در برنامه صف اول ضمن تشکر از نمایندگان مجلس و رئیس مجلس که تا لحظه های پایانی سال 1401 برای تصویب بودجه تلاش کردند، گفت: به ارواح طیبه شهدا درود می فرستم و به خانواده هایی که در سال گذشته عزیزان خود را به دلیل برقراری امنیت از دست دادند عرض ادب و احترام دارم.

نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که چه نهاد و دستگاه بالادستی بر مجلس نظارت می کند، توضیح داد: پس از تشکیل مجلس یازدهم، ما نمایندگان خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، حضرت آقا مجلس یازدهم را مجلس انقلابی نامیدند.

وی اضافه کرد: تعدادی از نمایندگان مجلس یازدهم گام دومی بوده و استاد دانشگاه و عدالت خواه هستند. بخشی دیگر از نمایندگان مدیرانی هستند که سابقه اجرایی دارند و تعدادی دیگر نیز صاحبان تجربه در امر تقنین هستند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود هیات نظارت بر رفتار نمایندگان تصریح کرد: بنابر قانون نظارت بر رفتار نمایندگان توسط هیاتی در مجلس انجام می شود، این هیات 6 نفر از نمایندگان که براساس رأی سایر نمایندگان انتخاب شدند و نایب رئیس اول مجلس حضور دارند و به همه امور مربوط به رفتار، کردار و تخلفات نمایندگان رسیدگی می کنند.

نیکزاد با بیان اینکه همه تلاش هیات نظارت بر رفتار نمایندگان این است که مجلس انقلابی بماند، ادامه داد: بالغ بر 304 پرونده در طول 3 سال گذشته را بررسی کردیم، همچنین این هیات حدود 68 جلسه تشکیل داده است، 57 پرونده از پرونده های مذکور را قوه قضائیه برای ما ارسال کرده است تا ما تعیین کنیم که آیا رفتار و عمل نماینده مذکور در راستای ایفای وظیفه نمایندگی بوده یا خیر.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: از 314 پرونده رسیدگی شده حدود 48 پرونده در راستای ایفای وظایف نمایندگی طبق اصول 84، 85 و 86 قانون اساسی بود، 211 پرونده تخلفی نبود و بایگانی شد و فقط 3 پرونده خارج از مصداق وظایف نمایندگی بود و به قوه قضائیه ارجاع شد، همچنین برای 3 پرونده تذکر شفاهی و برای 3 پرونده دیگر تذکر کتبی و درج در پرونده انجام گرفت و اکنون نیز 31 پرونده در حال رسیدگی و مفتوح است.

نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بنده مسئولیت این هیات را برعهده دارم و به همراه 6 نفر از همکارانم که قاضی هستند و تجربه فعالیت در حوزه حقوقی و قضایی را دارند اقدامات لازم را انجام می دهیم، ادامه داد: تلاش می شود تا از یک سو از نمایندگان صیانت شود و از سوی دیگر از سوءاستفاده از جایگاه نمایندگی جلوگیری شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس می تواند نظارت دقیقی بر خودش داشته باشد، به طور مثال آیا وزارت صمت می تواند بر خودش نظارت کند، گفت: در هر وزارتخانه ای حراست و بازرسی وجود دارد که معمولا اگر قدرتمند باشد مباحث مربوط به خود را پیش می برد اما اگر موضوع از دایره نظارتی حراست و بازرسی بیرون رود یعنی دستگاه ناظر بر آن وزارتخانه نتوانسته موضوع را کنترل کند. ما در مجلس با وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، کمیسیون اصل 90 در ارتباط هستیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مباحث مالی و اخلاقی خط قرمز ما است که من شهادت می دهم تاکنون پرونده ای در این دو حوزه نداشتیم.

نیکزاد در تشریح 3 پرونده ای که برای بررسی به قوه قضائیه ارجاع شده، توضیح داد: یکی از این پرونده ها مربوط به مطلبی بود که یکی از نمایندگان درباره نحوه اداره مجلس به رئیس مجلس گفته بود، نماینده می تواند به مجلس نقد کند اما نمی تواند توهین کند که در این پرونده کسانی که مجلس را اداره می کردند از حق خود گذشتند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: پرونده دیگر مربوط به مشاوره لفظی 2 نماینده از یکدیگر بود که هر دو از یکدیگر شکایت کرده بودند و ما آن را به قوه قضائیه ارجاع دادیم.

نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی درباره اقدامات مجلس در حوزه تولید در سال 1401، گفت: علاوه بر اقدامات تقنینی در حوزه حمایت از دانش بنیان ها و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار ما اقدامات خوبی برای حوزه تولید در بودجه 1401 داشتیم.

پیش‌بینی 200 همت برای تولید و اشتغال در سال 1402

وی با اشاره به بخشودگی چند درصدی مالیاتی برای واحدهای تولیدی، افزود: در تبصره 14 بودجه 1401 مصوبات خوبی داشتیم؛ دولت اعتبارات مربوط به این تبصره را حدود 340 همت پیش بینی کرده بود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تبصره 18 برای حوزه تولید و اشتغال مجلس منابع خوبی پیش بینی کرده تا آبان 1401 این منابع از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده نشد، ادامه داد: در یکی از جلسات سه شنبه های نظارتی مجلس رئیس سازمان برنامه علت چرایی این موضوع را نبود منابع مطرح کرد. وی بیان کرد ما در تبصره14 حدود 340 همت پیش بینی کرده بودیم که 300 همت برای پرداخت یارانه 300 و 400 هزار تومانی استفاده شد.

وی بیان کرد: البته در همان جلسه گفته شد که 10 درصد از سهم صندوق توسعه با اذن مقام معظم رهبری برای 2 موضوع اشتغال و تملک دارایی برداشته می شود.

نیکزاد با بیان اینکه در سال 1402 حدود 200 همت صرفا برای تولید و اشتغال و 31 همت برای صندوق توسعه، پیشرفت و عدالت در استان ها تخصیص داده شد، اضافه کرد: امیدواریم با منابع پیش بینی شده و اعتبارات حاصل از بازگشت اقساط مربوط به سال های گذشته بتوان گام های خوبی در حوزه اشتغال و تولید برداشت.

از اجرای قانون مصوب مجلس درباره تولید توسط دولت در سال 1401 رضایت نداشتیم

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه منابع مناسبی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان در بودجه 1402 پیش بینی شد، در پاسخ به این سوال که آیا از اجرای قانون مصوب مجلس درباره تولید توسط دولت رضایت دارید، تصریح کرد: در 1401 رضایت نداشتیم.

نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هرآنچه دولت در حوزه تولید و اشتغال نیاز داشت را مجلس فراهم کرد، گفت: در جریان بررسی بودجه 1402 تلاش کردیم که سقف بودجه را بالا نبریم، از سوی دیگر تمام برنامه ها در راستای این بود که ناترازی در بودجه اتفاق نیفتد تا تورمی به مردم و کشور تحمیل نشود.

وی توجه به شفافیت، تسهیل امر ازدواج جوانان، حقوق سربازان، اشتغال، خانواده، بهداشت، سلامت، مسکن، معیشت، مدارس، حمل و نقل، محیط زیست، بورس، حمایت از بازنشستگان، محرومان، مستضعفان و کارمندان را از جمله موضوعاتی دانست که در بودجه 1402 مدنظر قرار گرفته است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای نخستین بار اعتبارات استانی به سقف 26 درصد رسید این امر به این معنا است که از 320 همت بودجه عمرانی کشور حدود 85 همت در اختیار استان ها قرار می گیرد که این عدد پیش از این حدود 10 تا 15 درصد بود.

پیش‌بینی 25 همت برای قیر رایگان

نیکزاد تامین قیر رایگان را از دیگر موضوعات مهم بودجه 1402 دانست و ادامه داد: حدود 25 همت قیر رایگان در اختیار 7 دستگاه قرار گرفت تا برای آسفالت راه های روستایی، نوسازی مدارس و ... مورد استفاده قرار گیرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه براساس لایحه بودجه 1402 معافیت مالیاتی مربوط به حقوق تا 7 میلیون تومان بود که با تصمیم نمایندگان این معافیت به 10 میلیون تومان افزایش یافت، افزود: حدود 69 همت یارانه دارو، 340 همت برای یارانه نقدی و معیشتی و 104 همت برای یارانه آرد و نان در سال جاری پیش بینی شد.   

نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در تبصره 14 بودجه 1402 حدود 660 همت برای یارانه نقدی، یارانه نان، افراد تحت حمایت سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) و دارو در نظر گرفته شد. همچنین حدود 100 همت برای 3 موضوع قرض الحسنه، ودیعه مسکن و فرزندآوری در تبصره 16 پیش بینی شد و در تبصره 18 نیز حدود 200 همت برای تولید و اشتغال در نظر گرفته شد.

ارائه کالابرگ قدت خرید مردم را حفظ می‌کند

وی تصریح کرد: در زمینه کالابرگ الکترونیک اختلاف نظری با دولت وجود دارد؛ ما معتقدیم دولت باید کالابرگ الکترونیک دهد اما وزارت تعاون بیان می کند یارانه افراد را یک ماه زودتر می دهیم و افراد می توانند از فروشگاه های موردنظر اقلام موردنیاز خود را خریداری کنند که مجلس چنین دیدگاهی ندارد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس معتقد است باید با ارائه کالابرگ کالاهای اساسی با قیمت ثابت به دست مصرف کننده برسد به طور مثال در بودجه 1401 این قیمت برابر با بهای کالاها در شهریور 1400 بود.

نیکزاد گفت: اگر موضوع کالابرگ اساسی و تامین کالاهای اساسی با قیمت ثابت به طور مثال قیمت فروردین 1401 یا شهریور 1401 تامین شود و موضوعات پیش بینی شده در بودجه 1402 به درستی اجرایی شود از یک سو رشد اقتصادی خوبی محقق می شود و از سوی دیگر مردم در آسایش خواهند بود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم بیان کرد: مجلس در بودجه 1401 دولت را ملزم کرد که کالابرگ را براساس قیمت شهریور 1400 اجرایی کند اما دولت بیان کرد که در مباحث فنی و زیرساخت آمادگی لازم را ندارد که اکنون می دانیم این آمادگی وجود دارد.

نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صورتی که کالابرگ داده شود نرخ ارز تاثیری در قدرت خرید ندارد اما اگر به افراد یارانه داده شود حفظ قدرت خرید به آن معنا و مفهومی که قرار بود وجود داشته باشد وجود ندارد. بهتر است یارانه را برداریم و کالابرگی که تاثیری از تلاطمات ارزی نمی گیرد را در اختیار مردم قرار دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بودجه 1402 با اصلاح ساختار بودجه همراه بود، توضیح داد: خیلی کم، اصلاح ساختار بودجه زمانی محقق می شود که وابستگی درآمدها از نفت حذف شود و کشور با مالیات اداره شود در حال حاضر حدود 2 هزار و 800 همت بودجه شرکت های دولتی و 2 هزار و 200 همت بودجه عمومی کشور است، این در حالی است که از بودجه عمومی دولت فقط 320 همت مربوط به بخش عمرانی است.

تغییر آئین نامه مجلس با هدف اصلاح ساختار بودجه

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هرچند موضوع اصلاح ساختار بودجه روبه جلو است اما آنچه مدنظر ما بوده انجام نگرفته البته ما مواد 182، 184 و 185 قانون آئین نامه مجلس که درباره بودجه است را اصلاح کردیم که براساس این موضوع مقرر است جداول، درآمدها و هزینه ها از ابتدای آبان به مجلس ارائه شود.

نیکزاد درباره اقدامات انجام گرفته برای بهبود معیشت مردم در بودجه 1402، توضیح داد: اگر دستگاه ها مولدسازی، تهاتر نفت و بهره وری را مدنظر قرار دهند، می توانند پیشرفت خوبی در موضوعات مربوط به مسکن، حمل و نقل، آب، برق، سرمایه گذاری و ... داشته باشند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه باید در موضوع معیشت مردم به گونه ای عمل کنیم که به افزایش قدرت خرید آن ها بیانجامد، تصریح کرد: در حال حاضر مباحث سیاسی در نرخ ارز تاثیرگذار است در غیر این صورت ارز نباید در برابر ریال در آسمان باشد.

از ابتدای کار مجلس تا 15 اسفندماه حدود 8639 تذکر به دستگاه های اجرایی ثبت شده است

نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی در تشریح برخی آمار مربوط به تذکرات و سوالات نمایندگان از دستگاه های اجرایی و وزرا گفت: از ابتدای کار مجلس تا 15 اسفندماه حدود 8639 تذکر به دستگاه های اجرایی ثبت شده است، همچنین 7341 سوال از وزرا انجام شده که 57 سوال به صحن مجلس آمده است. 398 مورد تحقیق و تفحص طرح شده که 44 تحقیق و تفحص در صحن مطرح شده و به جز 2 مورد سایر تحقیق و تفحص ها رأی آورده است و 4 گزارش نهایی مربوط به این تحقیق و تفحص ها نیز قرائت شده است.

وی با بیان اینکه مجلس یازدهم رأی اعتماد به وزرا داده، گفت: تاکنون 84 مورد استیضاح امضا شده که یکی از آن ها نیز در صحن طرح شد و وزیر صمت توانست رأی مجدد از مجلس اخذ کند. 18 مورد گزارش 234 انجام شده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رئیس مجلس 22 مورد نظارت میدانی طی این مدت داشته و 42 مورد نظارت میدانی از سوی نواب رئیس انجام گرفته است.

نیکزاد در پاسخ به این پرسش که آیا اینکه مجلس و دولت در یک جناح بوده و به یکدیگر نزدیک هستند موجب نمی شود که نقش نظارتی خود را مجلس به درستی انجام دهد، تصریح کرد: ما نماینده مردم هستیم و رأی خود را از مردم می گیریم.  

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: پس از اینکه حضرت آقا فرمودند که لایحه بر طرح مقدم است همکاران ما بسیاری از طرح های خود را از دستورکار کمیسیون ها خارج کردند تا دولت لایحه مربوط به آن موضوع را ارائه کند.

قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها نقطه عطفی بود

نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی همچنین درباره اقدامات انجام گرفته از سوی مجلس یازدهم درباره سیاست خارجی، گفت: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها نقطه عطفی بود؛ مجلس از آنچه با مصلحت و منافع ملی مرتبط است پشتیبانی می کند و در هرآنچه که موجب منافع کشور می شود به دولت یاری می کند.

وی تصریح کرد: قانون اقدام راهبردی را مجلس مصوب کرد اما رئیس جمهور وقت آقای روحانی گفت آن را ابلاغ نمی کند، کار به جایی رسید که حضرت آقا گفتند این قانون خوبی است و بعد از آن ابلاغ شد، مجلس در حوزه حفظ استقلال و دفاع از منافع ملی حتما در خدمت مردم و در کنار دولت است./

پایان پیام

نظر شما