شناسهٔ خبر: 59102115 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جمله | لینک خبر

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی:

افزایش قیمت بلیت ها قانونی است

درخواست اخیر وزارت راه و شهرسازی از ایرلاین ها برای ثابت نگه داشتن قیمت بلیت هواپیما باعث شد تا برخی از ایرلاین ها از بذرپاش وزیر راه و شهرسازی درخواست جلسه کنند. البته آنطور که گفته می شود برگزاری این جلسه تنها به درخواست ایرلاین ها نبوده و از سوی وزارت راه و شهرسازی نیز […]

صاحب‌خبر -

درخواست اخیر وزارت راه و شهرسازی از ایرلاین ها برای ثابت نگه داشتن قیمت بلیت هواپیما باعث شد تا برخی از ایرلاین ها از بذرپاش وزیر راه و شهرسازی درخواست جلسه کنند. البته آنطور که گفته می شود برگزاری این جلسه تنها به درخواست ایرلاین ها نبوده و از سوی وزارت راه و شهرسازی نیز درخواست برگزاری این
جلسه شده است.
به گزارش بازار، یک مقام آگاه در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری بازار گفت: اینکه برگزاری این جلسه از طرف چه کسی (ایرلاین ها یا وزارت راه و شهرسازی) پیشنهاد شده باشد چندان مهم نیست. مهم این است که این جلسه بتواند ایرلاین ها را متقاعد کند تا پایان سال برای ثابت ماندن قیمت ها در سفرهای نوروزی نهایت همکاری را با دولت
داشته باشند.
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بازار در پاسخ به این پرسش که انجمن شرکتهای هواپیمایی معتقد است که افزایش قیمت بلیت هواپیما چند ماه پیش باید اعمال می شد و این افزایش نیافتن قیمت بلیت آنها را بیش از پیش متضرر خواهد کرد؟ گفت: با مدیران ایرلاین ها جلسه مهمی برگزار خواهیم کرد تا کمک هایی که وزارت راه و شهرسازی به آنها خواهد کرد ارائه شود.
پرسشی که این روزها از سوی وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری مطرح است این است که چرا ایرلاین ها از خدمات دولتی استفاده می کنند. این خدمات دولتی مثل سوخت رایگان از سال ۹۴ همچنان وجود دارد اما نسبت به عدم افزایش قیمت بلیت هواپیما که تعیین میزان آن و ابلاغ آن به سازمان تعزیرات سپرده شده است همچنان گلایه وجود دارد؟
به همین دلیل بود که مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری بازار که پرسید دلیل کمبود بلیت هواپیما چیست؟ می گوید: پیگیر گزارش کمبود بلیط هواپیما هستیم. به هر حال کمبود بلیط به دلیل تقاضای بالای سفر است. ناوگان هوایی محدود است و تعداد در مقابل تقاضا تقریبا یک به پنج است. یعنی تقاضا ۵ برابر تعداد پرواز است و روز به روز نیز بر تعداد آن می افزاید.
او تاکید دارد: وزارت راه و شهرسازی در حال برنامه ریزی برای بازگشت هواپیماهای زمینگیر برای بازگشت به پرواز است.
مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در نشست خبری خود با رسانه ها با قاطعیت اعلام کرده بود که افزایش ۳۰ درصدی قیمت بلیط هواپیما قانونی است ، بنابراین از اول آذر ماه سال گذشته ایرلاین ها قیمت بلیط پروازهای داخلی را داوطلبانه ۱۵ درصد کاهش دادند و قرار شد در قبال آن دولت یک سری اقدامات را انجام دهد که جبران کاهش را داشته باشد. متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی در بحث تسهیلات بانکی، ارز نیمایی، ریالی شدن عوارض فرودگاهی، تخفیف در هزینه های فرودگاهی و… انجام نشده است.
وی بیان کرد: امسال ۳۹ درصد دستمزد افزایش یافت و تعرفه گمرکی قطعات و موتور هواپیما بر اساس ارز جهانگیری بود که امسال به نرخ ETS یعنی حدود ۲۵هزار تومان شده است. از سوی دیگر تورم جهانی را داشته که سبب شده هزینه تامین قطعات را ۳۰ درصد افزایش داده است. سال گذشته لاستیک هواپیما ۱۲۰۰ دلار خریداری می شد امسال به بالای ۲۷۰۰ دلار رسیده است. اینها باعث شده تا هزینه ایرلاین ها افزایش یابد.
وی می گوید: با توجه به این مسئله درخواست های متعددی برای افزایش نرخ داشتیم که این درخواست‌ اوایل امسال در شورای عالی هواپیمایی مطرح و به تصویب رسید. این افزایش قیمت در ادامه در جلسه کارشناسی هم تصویب شد.
سامانی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه درخواست ایرلاین ها برای افزایش قیمت چند درصد بود، گفت: طبق قانون برنامه پنجم توسعه نرخ بلیط آزادسازی شده و تابع عرضه و تقاضا است، ضمن اینکه تخفیفات تکلیفی برداشته شده است.بر اساس بررسی های صورت گرفته قیمت هر ساعت پرواز ۴۰ دلار بود که پیشنهاد افزایش ۳۷ درصدی را دادیم که با ۳۰درصد موافقت و این افزایش قیمت به بعد از پروازهای اربعین موکول شد، اما بعد از اتمام این پروازها، متاسفانه این اتفاق نیفتاد. خودم در شورای عالی هواپیمایی بودم و شاهد تصویب این افزایش قیمت بود.

نظر شما