شناسهٔ خبر: 57628863 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: بورس پرس | لینک خبر

رییس مرکز برنامه‌ریزی سازمان مالیاتی:

هر کارمند سالانه ۹ میلیون تومان مالیات می‌دهد/ مشاغل ۲.۵ میلیون تومان

رییس مرکز برنامه‌ریزی مالیاتی سازمان مالیاتی گفت: حقوق‌بگیران دولتی به طور میانگین سالانه ۹ میلیون تومان و سایر مشاغل ۲.۵ میلیون تومان مالیات پرداخت می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مهدی موحدی بکنظر درباره انتقادات مطرح شده مبنی بر ایجاد فشار بر روی اصناف برای افزایش درآمدهای مالیاتی به ایلنا اعلام کرد: در افزایش میزان مالیات یا وصول درآمدهای مالیاتی که در ماه‌های اخیر انجام شده هیچ تفاوت و تمایز بنیادی در پایه‌ و نرخ‌های مالیاتی نسبت به سال گذشته صورت نگرفته و افزایش میزان مالیات حاصل از افزایش پایه‌ها و نرخ‌های مالیاتی نبوده و همان اعداد و ارقام سال گذشته است.

عامل موثر رسیدگی به مالیات، حوزه مشاغل  است که به تدریج آغاز شد و بنا به اظهارنامه‌ صاحبان مشاغل در خرداد 1401، رسیدگی‌ها آغاز و به تحقق رسید. تفاوتی که نسبت به سال گذشته ایجاد شد در ساماندهی حساب‌های فروش بود.

در رسیدگی‌های مالیاتی در حوزه مشاغل سال گذشته شواهد و قرائن دیگری حاکم بود اما سال جاری شرایط به گونه دیگری تغییر پیدا کرده به‌طوریکه در یک سال گذشته به واسطه اجرای بند م تبصره 12 قانون بودجه 1400 که ناظر بر حساب‌های متصل به دستگاه‌های پوز و درگاه‌های پرداخت بود که به عنوان حساب فروش تلقی می‌شوند، شفافیت بخشی در حوزه درآمد و فروش صاحبان مشاغل انجام شد.

بنابراین با این اقدام در مورد افرادی که بدون تسیلم اظهارنامه مالیات مقطوع پرداخت می‌کردند در اجرای تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم و ابراز مالیات رشد حدود 200 درصدی مشاهده و مالیات ابرازی نسبت به سال گذشته 3 برابر شد. البته رشد در مورد افرادی که اظهارنامه تحویل دادند هم صادق بوده‌ و براساس تبصره 12 بند م قانون با آشکار شدن مبنای حساب فروش در مورد افرادی که فروش بیشتر از 4.8 میلیارد تومان در سال داشتند، شفافیت بیشتری صورت گرفت و به دنبال این شفافیت، مالیات واقعی مشخص شد و به دلیل عدم پرداخت مالیات حقه در سال‌های گذشته، تحت فشار هستند.

عامل و نکته دوم در وصول درآمدها اجرای قانون بود، سازمان مالیاتی در حجم درآمد قابل وصول از صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی و سایر پایه‌های مالیاتی متکی به قانون مجلس بوده، قوانین بودجه را به اجرا رسانده و سازمان مالیاتی در این موضوع مجری قانون است.

سازمان مالیاتی درباره مشاغل و کسانی که در طول سال کمتر از 4.8 میلیارد تومان درآمد و فروش داشته باشند اعلام کرد، بدون تسلیم اظهارنامه اقدام کنند و مالیات بپردازند که 3.1 میلیون نفر از این روش مالیات پرداختند و بخش عمده‌ای از این افراد (حدود 57درصد) مشمول مالیات صفر شدند.

درباره افراد و مشاغلی که در یک سال درآمد بیش از 4.8 میلیارد تومان داشتند باید دید چه کسانی این درآمد و میزان فروش را داشتند. دیگر نمی‌توان گفت افرادی که بالای این رقم درآمد داشتند جزو مشاغل خرد هستند. برای مثال آهن فروشان بیش از چند ده میلیارد تومان درآمد دارند و پزشکان، ‌طلا فروشان و ... جزو این مشاغل محسوب می‌شوند که این افراد جمعیت 1.3 میلیون نفری را تشکیل می‌دهند و اظهارنامه این تعداد از مودیان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در مشاغل خرد برای مثال در مشاغل مرتبط با حقوق‌بگیران دولتی این افراد به طور میانگین سالانه 9 میلیون تومان مالیات پرداخت می‌کنند. این در حالی است که سایر مشاغل از کل مالیات ابراز شده از سوی 4.4 میلیون نفر حدود 11 هزار میلیارد تومان بود. به عبارت دیگر هر کدام از این مشاغل ابراز کردند که سالانه 2.5 میلیون تومان مالیات بپردازند.

در این شرایط اگر عده‌ای مدعی هستند که باید از تمام این صاحبان مشاغل گذشت و فرار مالیاتی هم وجود ندارد باید همین مبلغ مالیات سالانه 2.5 میلیون تومان را هم بپذیرند. یعنی میزان مالیات سالانه یک طلا فروش و پزشک و یک صاحب مغازه در روستا 2.5 میلیون تومان باشد.

فرار مالیاتی به این معنا است که مودی شناسایی نشده و بابت سودی که از فعالیت اقتصادی کسب می‌کند مالیات نمی‌پردازد اما در برخی موارد هم مودی مالیات می‌پردازد ولی با مالیات حقه و واقعی فاصله دارد. به همین دلیل این اقدامات، شروع فرایندی برای جلوگیری از فرار مالیاتی است.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام

 

نظر شما