شناسهٔ خبر: 57564020 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

وزير فرهنگ : مسير مديريت فرهنگي کشور بايد به ريل اصلي بازگردد

صاحب‌خبر -
وزير فرهنگ : مسير مديريت فرهنگي کشور بايد به ريل اصلي بازگردد
خبرگزاری آریا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یازدهمین کنگره جامعه اسلامی فرهنگیان گفت: مسیر مدیریت فرهنگی کشور باید به ریل اصلی بازگردد.
به گزارش خبرگزاری آریا، محمدمهدی اسماعیلی افزود: بخش عمده‌ای از جریانات حوزه فرهنگ نیازمند بازتعریف، بازخوانی و رفع اشکالاتی در نظام مدیریتی است.
وی اضافه کرد: تمامی این موارد در دوره جدید وزارت فرهنگ در دستور کار قرار دارد، از سوی دیگر اصلاح و تغییر حدود 45 قانون، آئین نامه و دستورالعمل آغاز شده است که امیدواریم با اعمال این تغییرات و اصلاحات، شاهد تغییر ریل گذاری در جهت حکمرانی فرهنگ انقلاب اسلامی باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شکاف ایجاد شده میان حوزه‌ های مختلف فرهنگی با فرهنگ رسمی، باور‌ها و هنجار‌هایی نظام دینی در دهه گذشته اشاره کرد و ادامه داد: شاید در جامعه جوان و نوجوان ایرانی شاهد گسست میان وضعیت آرمانی فرهنگ با شرایط واقعی و عملکردی آن باشیم و بخشی از فضای فرهنگی کشور تحت تأثیر نظام فکری دشمن دچار اخلال شده باشد، اما به واقع نظام جمهوری اسلامی بصورت عمده در ارتقای فکری و فرهنگی جامعه ناکام نبوده است.
اسماعیلی با بیان اینکه بسیاری تلاش می‌کنند با ارائه گزاره‌های غلط درباره واقعیت‌ های جامعه، تصمیم گیران و سیاست‌ گذاران را دچار خطای محاسباتی کنند، گفت: اگر مسئولان به این خطا‌ها مبتلا شوند، شاهد اتفاقات ناخوشایندی در حوزه سیاستگذاری خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه کارنامه 4 دهه انقلاب اسلامی با دستاوردها، توفیقات و برخی کاستی‌ ها همراه بوده است، تصریح کرد: متاسفانه عواقب برخی از این کاستی‌ ها در قالب فضا‌های ملتهب چندماه اخیر خودنمایی کرد البته ریشه بخش مهمی از این ناکامی‌ها را باید در تحولات دهه گذشته در حوزه مدیریت کشور دنبال کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مقام معظم رهبری در دهه 90 چندین بار فرمودند که در حوزه اقتصادی توفیقات کمی شاهد بوده ایم که آمار‌های منتشر شده هم حمایت از رشد ناچیز اقتصادی در دهه 90 دارد، از سوی دیگر اگر در حوزه اقتصادی با عدد و رقم می‌ توان عقب ماندگی دهه گذشته را به تصویر کشید، اما در حوزه فرهنگ به لحاظ اعداد و رقم وضع به مراتب اسفناک‌ تر است.
اسماعیلی اضافه کرد: در دهه گذشته اتفاقات ناگواری را در حوزه مدیریت فرهنگی و اقتصادی کشور تجربه کردیم که نتایج آن اتفاقات، وضعیت نابسامانی است که امروز در برخی حوزه‌ ها شاهد آن هستیم.


اشتباهات فاحش در سیاستگذاری‌ ها، نظام فرهنگی ارتباطی را با اخلال مواجه کرده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه حوزه حکمرانی فرهنگی کشور در دهه گذشته به شدت نحیف و ضعیف شده بود، گفت: در دهه گذشته که شاهد شکل‌ گیری و گسترش جریانات جدیدی همچون شبکه نمایش خانگی و فضای مجازی در حوزه فرهنگ کشور بوده ایم متاسفانه به علت اشتباهات فاحش در سیاستگذاری‌ ها با اخلال در نظام فرهنگی ارتباطی مواجه شدیم، اما وزارت فرهنگ در دوره جدید تمام تلاش خود را می‌ کند تا این عقب افتادگی دهه گذشته تا حد زیادی جبران شود.
وی با بیان اینکه می‌ بایست حوزه فرهنگ و هنر از انحصار چند چهره و چند بنگاه تولیدی خارج شود افزود: یکی از مهمترین راه‌های برون رفت از این وضعیت، تحقق عدالت فرهنگی است و بر همین اساس شعار «عدالت فرهنگی» محوری‌ ترین اهداف وزارت فرهنگ دولت مردمی به شمار می‌رود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: قرارگاه محرومیت زدایی از حوزه فرهنگ و هنر از سال گذشته راه اندازی شد و نزدیک به چهل هزار نفر در رشته‌ های هنری بصورت رایگان آموزش دیده اند از سویی دیگر طی یک سال گذشته حدود 70 سفر به مناطق مختلف کشور داشته ایم و با حضور در میان اهالی فرهنگ، هنر و رسانه سراسر کشور به دنبال این هستیم با ایجاد فضایی عادلانه در توزیع امکانات فرهنگی، به رشد و تعالی حوزه فرهنگ و هنر در نقاط مختلف کشور کمک کنیم.
اسماعیلی ادامه داد: اکثر مکان‌ های تصویربرداری آثار تولیدی در محدوده‌ های مناطق مرفه نشین پایتخت بوده که همین مسئله موجب بهم ریختگی سبک زندگی بخش عمده‌ ای از جامعه ایرانی شده است که در دوره جدید به دنبال تغییر این نگاه و سبک زندگی محدود به بخش خاصی از جامعه در آثار هنری هستیم.
در دهه گذشته با ترسیم غیرمرتبط فضای عمومی جامعه، شکاف‌ های عمیقی در جامعه بوجود آورده اند
وی گفت: در نتیجه این اتفاقات، بخشی از نسل کودک و نوجوان با تماشای آثاری که هیچ نسبتی با فرهنگ زندگی آن‌ها ندارد دچار ناامیدی، یاس و سردرگمی شده است، زیرا این آثار با ترسیم غیرمرتبط فضای عمومی جامعه، شکاف‌ های عمیقی در جامعه بوجود آورده اند، در مجموع ، اصلاح برخی رویه‌ ها در حوزه فرهنگ الزامی است تا خروجی نظام تربیتی آموزش و پرورش و دانشگاه‌ ها با فضای واقعی فرهنگی و هنری کشور همسو باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جنگ رسانه‌ای گسترده تبلیغاتی دشمن علیه ملت ایران اضافه کرد: متاسفانه با تصمیمات غلط و اخذ سیاست‌ های ناکارآمد در دهه گذشته، بخشی عمده‌ ای از امکانات فرهنگی و رسانه‌ ای در اختیار حاکمیت هم، کارکرد خود را در مقابله با جنگ رسانه‌ ای از دست داده است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ هدف گذاری خود را بر پایان این بهم ریختگی‌ ها گذاشته است، گفت: تلاش خواهد شد تا این وضعیت را به نقطه ثبات برسانیم و در این خصوص می‌ بایست در روایت اول جنگ رسانه‌ ای عرض اندام کنیم و با اصلاح رویه‌ های دهه گذشته بتوانیم مسیر مدیریت فرهنگی کشور را به ریل اصلی بازگردانیم، که در این صورت ، در ساختارها، آئین نامه و همچنین برنامه هفتم توسعه ، تغییر به سمت نظام حکمرانی فرهنگی مطلوب جامعه ایرانی تحقق پیدا خواهد کرد.

نظر شما