شناسهٔ خبر: 57418706 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

خبرخوب| آن سوی برد و باخت ها، نامی که می ماند تویی/ دوچرخه و...

اقتصاد ایران: چقدر شیرین بود اگر خبر آغازین بسته خبرخوب امروزمان، پیروزی و صعود تیم ملی فوتبال بود.اما فوتبال، بازی است و بازی هم پیش بینی ناپذیر، اکنون زمان آن است که با هم خطاب به وطن عزیزمان این سرود را بخوانیم که « تاریخ از روزِ ازل، شعری که می خواند، تویی/ آن سوی بُرد وُ باخت ها، نامی که می ماند، تویــی» و حالا دل هایتان را یکی کنید. بسته خبر خوب امروز نوش جان شما!

صاحب‌خبر -

گروه زندگی: چقدر شیرین بود اگر خبر آغازین بسته خبرخوب امروزمان، پیروزی و صعود تیم ملی فوتبال بود. می دانستیم که فوتبال، بازی است و پیش بینی ناپذیر، اما با برد شیرین تیم مان مقابل ولز، دل خوش کرده بودیم که امسال برای اولین بار در جام جهانی از گروه مان صعود کنیم و خوشی این اتفاق، دل هایمان را یکی تر و همبسته تر کند. اما اکنون زمان آن است که با هم خطاب به وطن عزیزمان این سرود را بخوانیم که « تاریخ از روزِ ازل، شعری که می خواند، تویی/ آن سوی بُرد وُ باخت ها، نامی که می ماند، تویــی/ ایـــران! با تو هم پیمان شدن، زیبــــاست/ عشقِ تو در سینه، پا برجاست/ با تو فردا، شکلِ یک رؤیاست/ایـــران! ای صدایِ سرخِ آزادی/ عاشقی را یـادِ مــا دادی/با تو هستم در غم وُ شادی…» یک خداقوت جانانه هم به بازیکنان تیم ملی و کادر همراهشان می گوییم که همچون یوز جنگیدند و از جان برای نام ایران مایه گذاشتند. عزتتان زیاد ای فرزندان ایران!

 

*روزت مبارک! خدا قوت!

پنجمین روز متوالی بدون فوتی کرونایی در کشور، بیشتر از هرکسی، بر پرستاران خدوم و دلسوز کشورمان، مبارک باشد. خانم پرستارهای مهربان! آقا پرستارهای زحمت کش! روزتان مبارک! سایه محبت تان مستدام! تنتان سلامت! ما هرگز روزهای سخت ایستادگی شما را فراموش نمی کنیم. 
چه خوب است امروز هرکدام از ما که در بین آشنایانمان پرستاری را می شناسیم، با یک تماس تلفنی یا دیدار کوتاه، شاخه گل مهرمان را به ایشان تقدیم کنیم، میلاد حضرت زینب سلام الله علیها و روزشان را به آنها تبریک بگوییم و با یک صحبت شیرین و صمیمی، خستگی را از تنشان برچینیم. حتما قرار نیست این فرد، یک پرستار رسمی در بیمارستان باشد. کسی که در خانه اش از بیمار یا سالمندی مراقبت می کند هم، قطعا یک پرستار است و شایسته تبریک و قدردانی در این روز خجسته.

 

*دوچرخه وطنی برای هوای پاک وطن

آیا از آلودگی هوای تهران رنج می‌برید؟ آیا هنگامی که در فصل سرد سال، در خیابان های تهران راه می روید، احساس می کنید هوا، قلیان سرخود شده است و بدون پرداخت هزینه در قهوه خانه ها، دودسیب¬نعنای رایگان جلوی تان گذاشته اند؟ آیا از تعطیلی های پی در پی مدارس بچه ها خسته شده اید و ترجیح می دهید این موجودات چموش، برای نصف روز هم که شده، شما را تنها بگذارند و به کسب دانش و طی کردن پله های ترقی بپردازند؟ آیا شما هم به کسانی که هر بار هوا آلوده می شود، فوری می زنند به دل جاده های شمالی و در ترافیک سنگین چندساعته، از مناظر طبیعی لذت می برند، حسودی تان می‌شود؟
دانش بنیان ها کاری کردند کارستان، آنقدر کارستان که به زودی می توانید در پایتخت چنان نفس عمیق ممد حیات و مفرح ذاتی بکشید که سعدی علیه الرحمه هم در رویاهایش نمی‌دیده.

 یک شرکت دانش بنیان که فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف از بنیانگذاران آن هستند، ایده خلاقانه ای را عملیاتی کرده تا دوچرخه سواری به امری آسان و لذت بخش تبدیل شود. آنها علاوه بر آنکه برای نخستین بار به دانش ساخت بدنه آلومینیومی دوچرخه دست یافته اند، با نصب دستگاهی برقی بر روی دوچرخه این امکان را فراهم کرده اند که در صورت لزوم دوچرخه سوار از سیستم کمک برقی استفاده کند و حتی در سربالایی ها گاز بدهد.

«رحیم قرآنی»؛ یکی از سه بنیانگذار این شرکت دانش‌بنیان می گوید:  «من هم روزگاری پشت میز می‌نشستم و هیچ تحرکی نداشتم. اما وقتی این سیستم را اجرا کردیم برای سلامتی خودم هم که شده از دوچرخه استفاده می‌کنم. گرچه مزایای دیگری هم دارد. به‌عنوان مثال مسیر خانه تا محل کارم حدود ۱۰ کیلومتر است که با خودرو و در ترافیک بیش از نیم ساعت می‌شود اما با دوچرخه این مسیر را در کمتر از ۱۲ دقیقه می‌روم. البته موقع آمدن برای اینکه دوست ندارم عرق کنم از شیوه برقی استفاده کرده و موقع برگشت پا به رکاب می‌شوم.» این دوچرخه ها با حدود ۳ تا ۵ ساعت شارژ، می توانند ۴۰ کیلومتر مسافت را طی کنند. 
اکنون نمونه ای از این دوچرخه ها در اختیار شهرداران مناطق قرار گرفته تا بتوانند در بازدیدهای میدانی، مسیرهای بیشتری را تردد کنند. همچنین پستچی های دانشگاه شریف، از این دوچرخه ها استفاده می کنند. امیدواریم با ایجاد معابر اختصاصی برای دوچرخه، استفاده از این وسیله نقلیه پاک بیشتر فراگیر شده و هوای باکیفیت تری را تنفس کنیم.

 

*حافظان امنیت سرتان سلامت 

زمانی که طفل نورسته ای بودم، یکی از اشعاری که گهگاه با خودم زمزمه می کردم، این ابیات فاخر بود: «شبا که ما می‌خوابیم، آقا پلیسه بیداره، ما خواب خوش می بینیم، او دنبال شکاره، ...». در آن زمان این سوال در ذهن کودکانه من مطرح بود که آقا پلیس ها که زرنگن و شب هنگام با دزدا خوب می جنگن، روزها مشغول چه فعالیت هایی هستند. گذشت و گذشت و من همین طور با این سوال بی پاسخ دست و پنجه نرم می¬کردم، تا رسیدیم به سال ۱۴۰۱ و اغتشاشات اخیر. اینجا بود که پاسخ سوالم را گرفتم و دیدم پلیس ها در طول روز علاوه بر آنکه به دنبال برقراری نظم و امنیت هستند، در اوقات فراغت شان، کمک کار خلق خدا می شوند.
در میدان انقلاب، به فرد بیماری که پس از تزریق دارو حال خوبی نداشته، کمک می کنند تا از خیابان رد شود. در چهارراه ملاصدرا شیراز، به تعمیر ماشین یک شهروند می پردازند. در حوالی چهار راه ولیعصر، پرایدی را که وسط خیابان خراب و متوقف شده، هل می دهند تا راه بازشود. و بسیاری مثال های دیگر از امدادرسانی ها و مهربانی های پلیس،که این روزها اتفاق افتاده و شما دیده اید، اما دوربین خبرنگاری آن را ثبت نکرده است.
بدین ترتیب، جا دارد بگوییم که اگر این اغتشاشات برای دشمنان آب نداشت، برای مردم در سطح شهر، نان داشت! چرا که یک نیروی خدمتگزار در کنارشان بود تا اگر نیاز و مشکلی داشتند، بی مزد و منت همراهی شان کند. حالا بیت آخر آن شعر فخیمه، برایم رنگ و بوی جدیدی گرفته و با دل و جان آن را می خوانم که «ما پلیس رو دوست داریم، بهش احترام می ذاریم!» حافظان امنیت سرتان سلامت!

 

*بالاخره بیمه کارگران ساختمانی...

خبر وقوع حادثه برای آشنایان دور و نزدیک، همیشه ناراحت کننده است. اما زمانی که سانحه ای برای یک کارگر ساختمانی به وقوع می پیوندد، بسیاری از اوقات، ناراحتی ما همراه می شود با یک دریغ و افسوس که چرا آن کارگر مظلوم بیمه نبوده است تا حجم مصیبتی که بر او وارد می شود، کمتر باشد.
تا کنون قانون شفاف و متقنی برای بیمه کارگران ساختمانی وجود نداشت، اما خوشبختانه در جلسه اخیر مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مصوب کردند که دستگاه‌های مسئول از جمله سازمان تأمین اجتماعی و کارفرمایان، ملزم به پوشش بیمه کارگران ساختمانی شوند.
دعا می کنیم که همه کارگران در صحت و سلامت باشند و هرگز آن روز مبادایی که کارگر زحمت کشی نیازمند استفاده از این بیمه شود، پیش نیاید. اما به هرحال از حادثه گریزی نیست و چه خوب است که وجود بیمه، موجب دلگرمی کارگران عزیز باشد.

*کمترین نرخ بیکاری در ۱۸ سال گذشته
بعضی خبرها مقدمه و موخره و توضیح و تفسیر نمی خواهند. همین طوری خام هم بگذاری شان جلوی مخاطب، کیفش کوک می‌شود و حالش خوش. از جمله خبری که اخیرا درباره نرخ بیکاری منتشر شد و با خودش روح امید دمید. امید به تحقق وعده های دولت و گشوده شدن گره بسیاری از مشکلات.خبر این بود که «سیدصولت مرتضوی»؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشستی خبری گفت: «طبق آخرین گزارش مرکز آمار از تابستان ۱۴۰۱، نرخ بیکاری جوانان ۱۵ساله و بیشتر به ۸.۹ درصد رسیده است که طبق بررسی ها، این نرخ طی ۱۸سال گذشته کمترین نرخ بیکاری بوده است». چقدر شیرین بود، مگر نه؟!

*کربلا در کربلا نماند و نخواهد ماند

نام حضرت زینب سلام الله علیها، همیشه برای ما یادآور حضور روشنگرانه ایشان است. رهبر معظم انقلاب می فرمایند: «امام حسین (ع) برای بیان حقیقت، روشنگری در طول تاریخ، عزیزترین عزیزان خود را برمی¬دارد می‌آورد وسط میدان. امام حسین (ع) که می دانست حادثه چه جور تمام خواهد شد؛ زینب را آورد، همسران خود را آورد، فرزندان خود را آورد، برادران عزیز خود را آورد». این عزیزترین خواهر و برادر هستی، تمام هستی شان را برای تبیین حقایق، تقدیم کردند.  خداوندا! در این روزی که متبرک به میلاد زینب کبری(س) است، با توسل به ایشان از تو می خواهیم که ما را در تحقق جهاد تبیین، آنگونه که شایسته این انقلاب و این کشور است، موفق بداری. 

خوش خبر باشید!

و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هریک از شبکه‌های اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمی‌کند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توئیتر و واتساپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیان‌تان داشته باشید.

منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوش‌خبر باشید

پایان پیام /

برچسب‌ها:

نظر شما