شناسهٔ خبر: 57190374 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

عدم تمایل مردم به استفاده از پیام رسان های داخلی چیست؟!

یکی از مهم‌ترین نمونه‌های نبود انتخاب آزادانه در کشور به اینترنت باز می‌گردد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بسیاری از مردم تصمیمات گرفته شده از سمت مسئولین را قبول ندارند و با آن مخالف هستند، هر دو طرف ماجرا هم دلایلی برای خود دارند اما مهم آن است که چه گروهی دلایل منطقی‌تر برای طرز تفکرات خود دارد.

یکی از مهم‌ترین نمونه‌های نبود انتخاب آزادانه در کشور به اینترنت باز می‌گردد، بخش‌ها، خدمات، سایت‌ها و اپلیکیشن‌های بسیاری در ایران فیلتر هستند و کشورمان از این نظر یکی از محدود‌ترین اینترنت‌ها را در جهان دارد.

کاری با دلیل و بهانه این فیلترینگ سنگین نداریم ولی مردم با بسیاری از ابعاد آن مخالف هستند، یکی از آن‌ها در جریانات اخیر و فیلتر شدن شبکه اجتماعی اینستاگرام و پیام‌رسان واتساپ خودش را نشان داده، چند سال پیش هم تقریبا بسیاری از مردم مخالف فیلترینگ تلگرام بودند، همچنین سال‌های قبلش مخالف فیلتر شدن وایبر!

از چند سال پیش گفتند حالا که پلتفرم خارجی را برای شما فیلتر کردیم، بیایید از پلتفرم داخلی استفاده کنید. نبود آزادی استفاده از پلتفرم‌های خارجی به معنای آن است که باید به پلتفرم داخلی مهاجرت کنیم، تا با مدیریت مراجع ذی‌صلاح، محتوای صیانت شده به دست مردم برسد و بسیاری از حق انتخاب کاربران از آن‌ها سلب شود.

چند سالی می‌شود که مردم به سمت پلتفرم‌های داخلی تشویق می‌شوند اما دلایل بسیار مهم و قابل تاملی وجود دارد که مردم دست از پلتفرم‌های خارجی بر نمی‌دارند.

این که مردم به استفاده از پیام رسان‌های خارجی علاقه دارند یک موضوع اثبات شده است، تلگرام با وجود فیلترینگ در حال حاضر یکی از دو پیام رسان محبوب ایرانی است و تعداد کاربران فعال در آن از تعداد کاربران حاضر در تمام پلتفرم‌های داخلی بیشتر است. وضعیت برای اینستاگرام و واتساپی که تازه فیلتر شدند نیز به همین شکل است.

حتی در دوره‌ای پس از فیلترینگ تلگرام، تمام کانال‌های دولتی فعالیت خود را در تلگرام پایان دادند و بخشی از مردم به استفاده از پیام رسان ایرانی و داخلی روی آوردند اما پس از مدتی تمام این افراد مجددا به تلگرام بازگشتند و حتی کانال‌های دولتی نیز مجددا در تلگرام فعال شدند، اما علت این اتفاق چیست؟ چرا مردم مدام میان پیام‌رسان‌های خارجی خانه به دوش هستند اما به پیام رسان داخلی نمی‌‌آیند؟ حتی بسیاری از مردم به استفاده از پیام‌رسان داخلی روی آورده‌اند اما رضایتی از این کار ندارند و می‌دانند که تلگرام یا وایبر انتخاب‌های بهتری بودند.

دلایل بسیار واضحی برای این نوع تفکر در عموم مردم جامعه وجود دارد که در ادامه 16 مورد آن را مرور خواهیم کرد، دلایلی که باعث می‌شود به جز عده‌ای خاص، بقیه مردم علاقه‌ای به حمایت از پلتفرم‌های بومی نداشته باشند

نظر شما