شناسهٔ خبر: 56468718 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مسئله آب یکی از مهم‌ترین چالش های پیش‌روی استان قزوین است

فرماندار شهرستان قزوین گفت: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین چالش های پیش‌روی استان بر پایه آب است و رعایت الگوی کشت می تواند بخش زیادی از مشکلان جدی حوزه آب در شهرستان را حل کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، عباس کاظمی در جلسه کارگروه آرد و نان شهرستان قزوین که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، با اشاره به وضعیت نانوایی‌های سطح شهرستان اظهار کرد: با توجه به افزایش نظارت‌ها و آشنا کردن نانواها با تخلفات حوزه نانوایی، در حال حاضر میزان تخلفات نانوایی‌ها در سطح شهرستان قزوین کاهش چشمگیری داشته است، امیدواریم با همکاری خوب قشر زحمت کش نانوایان شاهد هیچ تخلفی در آینده نباشیم.

وی افزود: افزایش سهمیه آرد تقاضای برخی از نانوایان است که با توجه به بررسی و نظارت دقیق در خصوص آن تصمیم‌گیری می‌شود، در حال حاضر برای مناطقی مانند الموت و طارم که به صورت موسمی نیاز به افزایش سهمیه دارند تدابیری اندیشیده شده است و به صورت موقت سهمیه بخش‌ها در فصول برداشت محصولات کشاورزی افزایش پیدا می‌کند.

فرماندار شهرستان قزوین در ادامه با اشاره به ضرورت اعلام هر چه سریعتر الگوی کشت، تصریح کرد: در شرایط کنونی ما نیز باید مراقبت کنیم تا زمینه برای موج‌سواری این افراد فراهم نشود، یکی از مطالبات اصلی مردم و کشاورزان در حال حاضر تعیین الگوی کشت است که باید هرچه سریعتر طبق وعده وزیر کشاورزی الگوی کشت مشخص و به مردم اعلام شود.

کاظمی تاکید کرد: الگوی کشت برای هر استان با توجه به شرایط  اقلیمی و ظرفیت‌های موجود تهیه شده است و در صورت اعلام آن باید کشاورزان هر استان بر اساس آن عمل ‌کنند، همچنین تسهیلات و حمایت‌های وزارت کشاورزی نیز در قالب این سند به استان ها و کشاورزان ارائه می‌شود.

فرماندار قزوین خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین چالش های پیش‌روی استان بر پایه آب است و اگر الگوی کشت مشخص نشود سال آینده مشکلات جدی در این بخش  ایجاد می‌شود، در حال حاضر اغلب روستاهای ما دچار مشکل آب هستند و اگر برنامه درستی در اختیارشان قرار نگیرد با مشکلات بزرگتری روبه‌رو می‌شویم.

وی اضافه کرد: مطابق با سند الگوی کشت شاهد صرفه جویی آب در بخش کشاورزی خواهیم بود، کشت محصولات کم آب‌بر و محصولات راهبردی کشاورزی، کشت مقاوم به خشکی با دوره آبیاری کوتاه‌تر، بکارگیری آبیاری نوین و انتقال کشت ارقام آب‌بر از کشت تابستانه به کشت پاییزه برای استفاده از آب باران از جمله مواردی است که در الگوی کشت مورد توجه قرار گرفته است.

کاظمی یادآور شد: کشاورزان صاحب زمین و تصمیم‌گیرنده هستند، الگوی کشت صرفا برای آن‌ها شرایطی را فراهم می‌کند که بتوانند به سمت الگوی کشت درست هدایت شوند و به واسطه آن بخشی از مشکلات آب موجود حل شود.

انتهای پیام/

نظر شما